Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAITortai

Tinginių „Napoleonas“

parašė Asta 2 Gru ’13
Tinginių „Napoleonas“

Kas galėtų pasakyti, vieneri metai – daug ar mažai? O vienuolika? Tokius skaičiukus šiomis dienomis minime mes – aš ir mano žmogus. Tai – tik dar viena proga stabtelėti, pagalvoti, prisiminti ir suprasti, koks vis tik laimingas žmogus esi ir kiek daug turi šalia.

Sako, jog žmogui pažinti neužtenka viso gyvenimo. Ką jau bekalbėti apie dešimtį metų – mes vis dar kartais vienas kitą stebiname. Kartais tiesiog pribloškiame ir paliekame be žado. Kartais einam per gyvenimą susikibę už rankų, su plačiausiomis šypsenomis, kojomis beveik neliesdami žemės, o kartais… šlept, ir ant tos žemės nukrintame. Pasisvaidom žaibais, ištiesiam ranką, padedam vienas kitam atsistot ir toliau einam. Galiausiai, tiek laiko tikrai pakanka suvokti vienam: dažnai patys mažiausi dalykai yra patys svarbiausi. Ir tos smulkmenos, dažnai atrodančios tokios nereikšmingos, yra didelių dalykų pagrindas. Visi tie mažmožiai, paėmus juos visus kartu į glėbį – tai mūsų gyvenimas. Kuriame jį patys, petis petin, nors kartais ir pasistumdydami – svarbiausia, kartu.

Vestuvių dieną koplyčios šeimininkai mums į rankas įdavė tokį popierėlį, kuris dar šiandien pakabintas puikiai matomoje mūsų namų vietoje. Tame popierėlyje – laimingo gyvenimo drauge taisyklės. Nebūti abiems piktiems vienu metu. Nepriminti klaidų iš praeities. Eiti miegoti tik išsiaiškinus visus nesusipratimus. Kiekvieną dieną atrasti sekundę pasakyti ar padaryti kažką mielo bei gražaus savo žmogui. Visos tos taisyklės paprastos, keliančios šypseną, bet… taiklios. Maži, bet svarbūs dalykai.

Štai taip ir gyvenam. Kartu. Vis kažką atrasdami, suprasdami ir išmokdami. Kasryt drauge šaukštais kabindami avižinę košę, o ypatingomis progomis – kepdami purius blynelius, kvepiančius vanile ir saldžiais prisiminimais.

Blyneliai buvo puikūs. Purūs, minkšti, su kreminio sūrio pertepimu ir braškėmis. Bet apie juos gal kada nors vėliau. Šįkart… apie mažus paprastus dalykus, kurie gali būti be galo svarbūs. Arba be galo skanūs, jei kalbėtume apie gyvenimą, kuris sukasi virtuvėje, šypt.

Skonis: 10/10. Gal ir sunku patikėti, kad toks paprastas desertas gali būti vertas vadintis „Napoleono“ vardu, kad ir tinginių.  Bet jo skonis tikrai primeną gardųjį „Napoleono“ tortą. Tiks ir savaitgalio desertui (nes pagaminti taip paprasta!), ir šventės stalui (nes toks gardus ir puošnus!).

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? iRRi style

Tinginių „Napoleonas“

Atsispausdinti
Porcijos: 15 riekelių Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
200 g tikro sviesto (82 proc. riebumo)
1 indelis (400 g) saldaus sutrištinto pieno
½ arb. š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite pailgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Perkelkite juosteles ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-20 minučių, kol šios gražiai apskrus.

Iškepusias juosteles išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimui.

Paruoškite kremą. Geriausia, jei sviestą ir saldų sutirštintą pieną per naktį palaikytumėte vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.

Ant švaraus ir lygaus paviršiaus (geriausia – ten, kur turėsite pakankamai erdvės) pasitieskite maistinės plėvelės lakštą. Aptepkite plėvelę trupučiu kremo. Ant kremo išdėliokite maždaug trečdalį sluoksniuotos tešlos juostelių (nuo to, kiek juostelių išdėliosite, priklausys, kokio storumo bus Jūsų „Napoleonas“). Aptepkite juosteles kremu ir ant viršaus išdėliokite dar vieną tešlos juostelių sluoksnį. Taip susluoksniuokite visas sluoksniuotos tešlos juosteles ir viršutines taip pat aptepkite kremu. Užlenkite maistinės plėvelės kraštus ir susukite viską į kuo gražesnės formos ritinį. Sukdami, kuo tvirčiau suspauskite visus produktus ir įsitikinkite, kad visas tinginys yra sandariai įvyniotas į plėvelę.

Paruoštą tinginį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai per naktį, o jei galite – ir ilgiau. Kuo ilgiau laikysite (2-3 dienas), tuo daugiau kremo sugers sluoksniuotos tešlos juostelės, bus minkštesnės, o pats tinginys daug lengviau pjaustysis.

Nuimkite maistinę plėvelę ir ritinį apibarstykite papuošimui paliktomis trupintomis sluoksniuotos tešlos juostelėmis. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!

kondensuotas pienaspyragassaldintas sutirštintas pienassaldumynaisluoksniuota tešlatortasvanilė
38 komentarai
37
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės apkepas su moliūgais
kitas įrašas
Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Medaus keksas

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Florentinai

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Tiramisu Affogato

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškių Tiramisu

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Moliūgų tyrė

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Avižiniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Cukinijų ir ryžių apkepas

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

38 komentarai

Asta0312 2 Gru ’13 - 8:27 am

Koks puikus receptas, tikrai reiks isbandyti, kaip laukiu jau Jusu receptu Kaledoms ir kucioms butu labai idomu sulaukti 🙂

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:29 pm

Asta, ačiū labai – tikrai receptas puikus ir vertas išbandyti 🙂
Kalėdų ir Kūčių stalo skanumynų dar tikrai bus, bet tikrai labai daug per šiuos keturis metus ir yra „Saulėtoje virtuvėje” – kviečiu pasklaidyti puslapius ir tikiu, kad rasite kažką puikaus 🙂
Beje, kategorijų meniu yra „KALĖDŲ PASAKOS” – čia sudėtos tikrai labai šventiškos idėjos! 🙂

Reply
Diana 2 Gru ’13 - 9:35 am

O mane šį kart pavergė įžanga 🙂
11 metų? Rimtai? Nuo pat paauglystės?
Tiesiog vau :). Sėkmės ir laimės jums vis daugiau ir daugiau.

Reply
Jūratė 2 Gru ’13 - 10:36 am

Desertas viliojantis, bet „neterškime” Napoleono vardo sviestiniu kremu. Napoleonui – tikram, ar nelabai- tinka tik plikytas kremas. Pyragaitis geras, idėja- nuostabi, tik to vardo nereikia…

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:31 pm

Jūrate, ačiū už komentarą. Tikrai nenoriu pasakyti, kad tai – tikras „Napoleonas” 🙂 Tai tik tinginių desertas, kurio skonis primena „Napoleoną” – tik tiek 🙂

Reply
Milda 12 Lap ’14 - 5:41 pm

Tikrasis,senovinis Napoleonas ir yra su sviestu:)

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:30 pm

Rimtai, Diana, kuo rimčiausiai! 🙂 Ačiū už linkėjimus 😉

Reply
Toma 4 Gru ’13 - 9:02 am

Asta, nekreipkite dėmesio į Jūratės postą.. visada buvo burbeklių ir bus… man šis desertas nuostabus.. ir tikrai vertas „Tinginių Napoleono” vardo… o tikrasis Napoleonas yra terlionių terlionė, niekada jo nedarysiu, nes neturiu tiek laiko… ir šis desertas man daug skanesnis.. va taip..
Ačiū už receptuką 🙂

Reply
Asta 4 Gru ’13 - 9:56 am

Toma, nėra už ką 🙂 Džiaugiuosi, kad desertas patiko 🙂
Kadangi man pačiai patinka gaminti įvairius desertus – aš ir už tradicinį „Napoleoną”, ir už tokius bei panašius tinginių desertus 🙂 Svarbiausia – kad skanu! 🙂

Reply
Gyte 4 Gru ’13 - 5:44 pm

Sveika 🙂
Turiu toki klausima, kokias kepimo formas naudoji? Kokias naudoji tortams, pvz cheesecake gaminti?
Is anksto aciu uz atsakyma!

Reply
Asta 5 Gru ’13 - 10:45 am

Gyte, saldiems kepiniams naudoju metalines paprastas formas. Apvalias turiu su atsegamais kraštais (jas ir naudoju sūrio tortams), keksų formas turiu kelias stačiakampes, įvairaus dydžio. Su silikonu vis dar nesugebu susidraugauti – nors turiu porą silikoninių formų, jos dažniausiai dulka spintelėje. Dar turiu stiklinę vieną, bet… jei turiu po ranka metalinę, tai visada naudoju ją 🙂

Reply
Aurute 5 Gru ’13 - 9:40 am

Visu pirma noreciau pasidziaugti Jusu izangomis. Tik talenta turintis zmogus geba paprastus dalykus aprasyti nepaprastai, o as negaliu kaskart atsistebeti. Sis „Tinginiu Napoleonas” yra kazkuo panasus i „Vienuoliu plokstaini” parduodama prekybos centruose. Aciu uz skanias idejas, sia irgi artimiausiu metu isbandysiu. Sekmes!

Reply
Asta 5 Gru ’13 - 10:45 am

Aurute, labai ačiū už širdį glostantį komentarą! 🙂 Ir linkiu skanaus tinginių deserto 😉

Reply
Siga 14 Sau ’14 - 5:30 pm

O jūs man pasakykite – ar tešla pjaustėt ta, kur 6i lakštai pakelyje, ar ta kur 2. Man įdomu koks buvo juostelių ilgis maždaug. 🙂

Reply
Asta 15 Sau ’14 - 6:20 am

Siga, naudojau tą tešlą, kur yra 5 ar 6 tešlos lakšteliai, jau nepamenu tiksliai, kiek jų ten 🙂

Reply
Aliona 17 Sau ’14 - 7:30 pm

As katik baigiau gaminti Si napoleono vyniotini;) uztrukau, kol iskepiau lazdeles. Maniau kad tinginy greiciau padarysiu, ragausim rytoj.

Reply
Asta 21 Sau ’14 - 7:28 am

Aliona, manau ir tikiuosi, kad kai paragausite šio deserto, nebus gaila tų sugaištų minučių, kepant lazdeles 🙂 Būtų labai smalsu išgirsti atsiliepimus 😉

Reply
amusante 22 Sau ’14 - 10:23 am

puikus receptas,labai skanu ir greitai pagaminama:)

Reply
Asta 22 Sau ’14 - 11:26 am

Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
ramute 4 Vas ’14 - 6:14 pm

Sveiki, noreciau paklausti gal butu galima daugiau tu bendro gyvenimo drauge taisykliu ? :)) labai mane sudomino :))

Reply
Asta 10 Vas ’14 - 10:45 am

Ramute, pasistengsiu nepamiršti ir kada nors pasidalinti 😉

Reply
simona 7 Vas ’14 - 10:53 pm

Atrodo viska dariau kaip parasyta, bet man jis nesustingo… laikiau per nakti saldytuve. Bet suejo vistiek labai gerai 🙂

Reply
Asta 10 Vas ’14 - 10:46 am

Simona, gal sviestas buvo ne tikras sviestas? Čia jis yra pagrindinis stingdintojas 🙂 Šiaip ar taip, smagu, kad vis tiek buvo skaniai suvalgytas 🙂

Reply
simona 11 Vas ’14 - 3:48 pm

Buvo angliskas sviestas 75%. Gal per mazai jo idejau, arba gal kondensuotas pienas per skystas… 🙂

Reply
Asta 21 Vas ’14 - 6:03 am

Simona, siūlau rinktis 82 proc. sviestą ir tikiu, kad su tokiu pavyks viskas puikiai 😉

Reply
Saulėta čia :) 20 Vas ’14 - 12:46 pm

Tikrai saulėta ta Jūsų virtuvė, Asta 🙂 Visur, kur tik žvilgteli – šilti, mandagūs komentarai, ramybe ir gerumu dvelkiančios istorijos. Kažkaip nejučia vis dažniau renkuosi gaminti iš čia. Ak, ir mums praėjusiais metais suėjo 11 metų 🙂 O šįkart tiesiog nutarėme pasidaryti mažą šventę ir išbandyti Tinginių Napoleoną. Idėja man labai patiko. Skonis paprastas, bet neprastas, o desertas gražus ir neįprastai atrodantis – puiku! Kada nors prisiminus ir vėl pasidarysiu.

Reply
Asta 21 Vas ’14 - 6:06 am

Oi, kaip miela, labai ačiū už tokius gražius ir šiltus žodžius 🙂 Perskaičius ryte tokį komentarą – visa diena garantuotai su šypsena! Ačiū 🙂
Beje, sveikinu su sukaktimi ir džiaugiuosi, kad ją paskanino tinginių „Napoleonas” 🙂 Beje, maniškiui, kuris mėgsta paprastą (bet ne prastą) maistą, šis desertas buvo super-duper 🙂

Reply
Rita 16 Kov ’14 - 10:10 am

Desertas puikus, bet susukimas gan sudėtingas

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:37 am

Rita, manau, kad antrą kartą būtų lengviau, o trečią – jau išvis lengva 🙂 Svarbiausia, kad skanus 😉

Reply
levandina 2 Bal ’14 - 9:25 pm

Skonis tikrai kaip napoleono,o vargo nedaug, tik as uogienes dar tepiau sluoksniais. Puikus ‘torciukas’ prie juodos kavos !!!

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:35 am

Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Pritariu, kad darbo tikrai nėra daug; juk dėl to ir tinginių desertu vadinamas 😀

Reply
Rita 11 Geg ’14 - 4:12 pm

Pirmą kartą šį pyragą gaminau su tešla, kaip ir priklauso. Tikrai puikus receptas, bet per daug maklevonės su lazdelių kepimu, tai kitą kartą padariau su paprastais krekeriais, skonis tikrai nenukentėjo.

Reply
Asta 12 Geg ’14 - 9:59 am

Rita, džiaugiuos, kad patiko 🙂 Su krekeriais, tikiu, turėtų būti kitaip, bet vis tiek skanu 🙂

Reply
Saldus sutrištintas pienas 30 Gru ’14 - 4:17 pm

Receptas praso 1 indelio (400 g) saldaus sutrištinto pieno. Man mintis kyla naudoti kondensuota piena. Gal galetume patarkite, ar tai tas saldus tirstokas kondensuotas pienas ar tas skystesnis ir nesaldus nesaldus skardinese parduodamas? Labai dekoju! Tamara.

Reply
Asta 30 Gru ’14 - 4:56 pm

Tamara, skubu patikslinti, kad čia – paprasčiausias saldus ir tirštokas kondensuotas pienas (bet ne karamelizuotas, ne „Rududu!) 🙂

Reply
Elssa 30 Rgs ’15 - 9:14 am

Gaminau praeitą savaitę šeimynai, tai visiems labaaaai patiko 🙂 Visiškai nieko sudėtingo, o visiems sukelia nuostabą ir įspūdį puiki torto išvaizda ;)) Tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą! Tiesa, tortukas pagal receptą išeina nelabai didelis, tad mums 7-iese po antrą gabaliuką pilnai nebeužteko. Reiks turėt omeny, kitą kartą didint kiekius 😀 Ačiū už receptą 🙂

Reply
Inga 9 Lie ’19 - 9:13 am

Laba diena, Jūsų receptai nuostabūs ir visada viskas puikiai išeina. Šis taip pat labai skanus, bet niekaip nesuprantu, kodėl masė tokia skysta ir nesustingo:( Nes jei teisingai suprantu, šis Napoleonas turėtų sustingti, kaip įprastas tinginys, ar aš klystu? Sviestą naudojau 82 %, gal ilgiau plakti reikėjo? Ar kondensuoto pieno mažiau naudoti?

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:19 pm

Sveiki, Inga, šis tinginių „Napoleonas” tikrai yra kur kas minkštesnis už įprastą tinginį, tačiau sustingsta tiek, kad laikytų savo formą; tik valgyti jį patogiau su šakute nei paėmus gabalėlį į ranką 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų