Jei mėgstate karamelinius desertus, šie keksiukai jums tikrai patiks. Triskart karameliniai! Naminio sūdytos karamelės padažo įmaišiau į purią keksiukų tešlą, po šaukštelį įdėjau į pačių keksiukų vidų, galiausiai – įmaišiau į maskarponės kremo kepurėles. Mažas akcentas dėl grožio ir gardaus traškumo – keli karameliniai spragėsiai, nutupdyti ant keksiukų viršaus.
Keksiukai pagal šį receptą pavyks neįtikėtinai minkšti, purūs ir drėgni. Vieni tų, kurie tiesiog sutirpsta burnoje. Lyg mini torčiukai, jie galėtų būti puikus desertas būsimoms vasaros šventėms ar savaitgalių pasilepinimams. O gal norėtumėt jais pasaldinti artėjančią Mamos dieną?
Galiu pasakyti tik tiek, kad mūsų namuose šie keksiukai buvo sutikti pačiomis didžiausiomis liaupsėmis. Mano vyrukai, nors ne juokais išlepinti ir išrankūs, abu rodė viršun iškeltus nykščius ir sakė – tooobuli!
Fotosesijoje naudojau indus iš „PROMO Cash&Carry”. Galiu tik dar kartą pakartoti tai, kuo labai tikiu – valgome ir akimis. Maistas, indai, stalo serviravimas – viskas prisideda prie malonios ragavimo patirties ir mintyse lieka kaip skanūs, gražūs prisiminimai.
„PROMO Cash&Carry” parduotuvėse rasite didžiulį indų, taurių, stalo įrankių pasirinkimą – nuo elegantiškos klasikos iki ryškių spalvų ir modernių dizainų. Užsukite pasižvalgyti ar išsirinkti. Indų skyrius rasite parduotuvėse Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.
Lėkštės: „F2D” kolekcija „Halo“.
Taurės ir stiklinės: „Viejo Valle“ kolekcija „Monterrey“.
Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės kepurėlėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Keksiukams:
100 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
¾ stiklinės (190 g) pasukų
2 valg. š. sūdytos karamelės padažo
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. kepimo sodos
½ arb. š. druskos
Įdarui:
12 arb. š. sūdytos karamelės padažo
Kremui:
250 g maskarponės
2 valg. š. sūdytos karamelės padažo
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
Papuošimui:
karamelinių spragėsių
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite kelias minutes, kol masė taps puri. Po vieną įplakite kiaušinius, tuomet – vanilės pastą, pasukas ir sūdytos karamelės padažą.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmaišykite į plakinį, kol neliks sausų miltų.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami ¾ jų tūrio.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 16-18 minučių. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas ir keksiuko centro, jis turi būti švarus.
6. Iškeptus keksiukus išimkite iš keksiukų kepimo formos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
7. Išplakite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, karamelės padažą, suberkite miltelinį cukrų. Plakite elektriniu plakikliu, kol produktai susimaišys, bet ne ilgiau, nes perplakta maskarponė sušoks į gumuliukus. Toliau plakdami vidutiniu greičiu pamažu supilkite grietinėlę. Plakiklio greitį padidinkite ir išplakite tvirtą, tirštą kremą.
8. Įdarykite ir papuoškite keksiukus. Atvėsusių keksiukų viršuje nedideliu šaukšteliu išskobkite duobeles ir pripildykite jas karamelės padažo.
9. Maskarponės kremą sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu ir ant keksiukų išspauskite kepurėles. Papuoškite karameliniais spragėsiais.
10. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry
2 komentarai
Laba diena, Asta, dėkui už puikų keksiukių receptą! Tik kremas man nesigauna.. Visas proporcijas, grietinėlę 35 proc. dariau pagal eigą, o sudėjau į maišelį ir laikiau apie pusvalandį šaldytuve ir skystis iš kremo išbėgęs, nors atrodo tvirtai ikremas šsiplakė. Kodėl taip nutiko, ar jo nedaplakiau? Ar įmanoma su grietinėle plakant maskarponę kremą perplakti? Ačiū
Sveiki, Jolanta! Džiaugiuosi, kad keksiukai patiko, o tuo pačiu labai gaila, kad kremas nepavyko 🙁 Iš tiesų šį kremą paruošti labai paprasta, bet tikrai svarbu tinkamai išplakti – jei kremas nepakankamai išplaktas, jis yra skystas, nelaiko formos; jei perplaktas, tuomet maskarponė išskiria skystį, kremas susisluoksniuoja. Iš Jūsų aprašymo man panašu, kad kremas galėjo būti perplaktas. Kai plakate, labai stebėkite tekstūrą – vos tik susiformuoja formą laikančios kremo putos, iškart plakti nustokite 🙂 Tiesa, šiek tiek nesupratau, kodėl kremą laikėte maišelyje šaldytuve? Vos išplaktą, reikėtų dėti į konditerinį maišelį ir iškart juo puošti keksiukus; o tuomet jau pačius keksiukus su kremu dėti į šaldytuvą, jei norite juos laikyti ilgiau 🙂 Tikiuosi, kad kitą kartą pavyks puikiai!