Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAISausainiai

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

parašė Asta 20 Gru ’10
Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Kai už kelių dienų, kelių savaičių ar net už kelių mėnesių manęs kas nors paklaus – o kokios buvo tavo Kalėdos? – aš nedvejodama žinosiu atsakymą. Nes žinau jau dabar, jau šią akimirką. Pasakysiu ir Jums. Šios Kalėdos mano pasaulyje yra Meduolinės. Iki pilnumo prisotintos meduolių kvapo, gausiai apibarstytos rusvais meduolių trupinukais, neatsakingai aptepliotos saldžiu gajumi ir… meduolinės meduolinės meduolinės. Be proto, be krašto, be ribų.

O jei kažkas paklaus – o kodėl meduolinės? – aš galėsiu jam drąsiai išberti faktus, pagardindama skaičiais. 33 meduoliniai nameliai. Plius minus 370 meduolių. 7 meduolinės eglutės. 12 meduolinių žaisliukų. 1 meduolinė žaisliukų girlianda. Ir… gal tik tiek.

O jei iš tiesų, jaučiuosi jau šiek tiek pamišusi nuo viso šito. Meduoliai užkariavo visus namus – palanges, stalus, spintas ir spinteles. Svetainę, verandą, jau nekalbant apie meduoliais tiesiog užverstą virtuvę. Jie užkariavo visą mano laiką – rytus, dienas ir vakarus, ir net sapnus trupučiuką. Net baisu, kad šiąnakt, užmerkus akis saldžiam miegui, sapne mane užpuls visa spalvingų meduolinių žmogučių armija. Tikra tiesa – truputį pamišus.

Bet juk viskas gerai. Žiemą gerai, žiemą būna Kalėdos. O iki Kalėdų teliko tik 5 dienos.

Na o aš, likus tiek visai nedaug, kviečiu užeiti į mano virtuvę.. ir pažiūrėti, kokiomis gi spalvomis nusidažė mano daug kartų išgirtieji ir tikrai patys pačiausi pepparkakor.

Kalėdosmeduoliaimedus
32 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sumuštinukai su pievagrybiais
kitas įrašas
Kūčiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Citrininiai biscotti su aguonomis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Svogūnų pyragas

Tobulas varškės apkepas (II)

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Kugelis | Bulvių plokštainis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Pyragėliai su pomidorais

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Kreminis airiško viskio likeris

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

32 komentarai

duonosirzaidimu 20 Gru ’10 - 12:47 am

Kokie grožiai 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 12:53 am

Ačiū 🙂 Tik labai jau mažutė čia jų visų dalis, bet po truputį, po truputį.. ir iki švenčių gal pavyks daugiau parodyt 🙂

Reply
Milda 20 Gru ’10 - 12:54 am

OMG :O Tau turėtų duoti Nacionalinę premiją 🙂 Aš praktiškai galiu pajusti tą nutirpusios nugaros skausmą, kai atsitiesi nuo stalo su tuščiu konditeriniu švirkštu… neatsakingai apteplioti sakai… atsakingiau rinkite žodžius panele 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:05 pm

Na, Milda, Nacionalinės premijos man gal jau būtų kiek per daug, tačiau vis tiek labai ačiū už tokius didžius linkėjimus 😀

Reply
Viktorija 20 Gru ’10 - 1:28 am

Oj, kaip aš tau pavydžiu 🙂 Aš kažkaip nieko nespėju. Kol kas išsikepiau tik vieną namuką ir vieną porciją kūčiukų. Labai stengsiuosi kitą savaitę išsikepti kalną savo firminių imbierinių sausainių 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:06 pm

Viktorija, aš irgi nespėju – na, spėju, bet per galvą besiversdama. Tačiau kai mėgsti tai, ką darai, tai kažkaip lengviau ištverti ir tuos nugaros skausmus, ir rankų skausmus, ir visokius kitokius pamišimus, kai stogas nuo meduolių pradeda čiuožti :))
Kūčiukus aš kepu šįvakar! Ar, tiksliau, kepsiu šiąnakt :))

Reply
Dovilytė 20 Gru ’10 - 11:43 am

Labai dailūs meduoliukai! Taip ir norisi kelis nugvelbti 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:07 pm

Dovilyte, ačiū 🙂 Prašom bent virtualiai vaišintis 🙂

Reply
Gintarė 20 Gru ’10 - 1:43 pm

Kooooookie gražūs briedžiai!!!! 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:08 pm

Ačiū, Gintare, briedžiai pamaloninti :))

Reply
Neringa 20 Gru ’10 - 1:56 pm

kokie grazuoliai!

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:10 pm

Ačiū 🙂

Reply
Karolina 20 Gru ’10 - 2:40 pm

Kepiau pepparkakor ir aš. Labai skanūs, todėl buvo supakuoti ir išdalinti draugams :))

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:18 pm

Karolina, skanios tavo dovanos 🙂 Maniškiai dar tik bus išdalinti 🙂

Reply
Juste 20 Gru ’10 - 3:26 pm

Tavo Kaledinio laukimo pagauta ir as nusprendziau siandien kepti meduolini nameli 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:19 pm

Valiooo, Juste! Kaip džiaugiuosi įpūtusi Kalėdinio jausmo į tavo virtuvę :))

Reply
Sparnuotis 20 Gru ’10 - 3:40 pm

Šitie tavo meduoliukai – tikras Kalėdinis hitas, aš nieko kito pastarąsias dienas ir neveikiu – tik juos kočioju ir kepu, o jie vis išnyksta, išgaruoja… gal čia koks burtas?:) Man nelieka, net ką papuošti:)

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:54 pm

Burtas, Sparnuoti, tikras burtas 🙂 Aš irgi taip pagalvojau, pirmą kartą paragavus 🙂 Labai džiugu, kad ne man vienai šie pepparkakor pagardino šias Kalėdas :))

Reply
gintare 20 Gru ’10 - 4:05 pm

is kur tokiu spalvu gavot?

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:55 pm

Gintare, ne Lietuvoje, žinok, o jau senokai iš užsienio siunčiaus 🙂

Reply
Kotryna 20 Gru ’10 - 7:03 pm

Asta, ar čia įsipainiojusi korektūros klaida, ar tikrai iškepei 33 meduolinius namelius??? Bet kokiu atveju esi truputi pamišusi 🙂 ir be proto darbšti. Šaunuolė, šaunuolė, šaunuolė. Puikus darbas

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 9:56 pm

Kad ir kaip būtų juokinga ar baisu, tačiau korektūros klaida čia tikrai neįsipainiojusi – nameliai tikrai 33 🙂 Iš jų net 1 – man ir mano! :))
Ačiū tau, Kotryna, už labai gražius žodžius 🙂

Reply
Julija 21 Gru ’10 - 1:27 am

Aš net susimąsčiau… Kiek iškepei namelių?! 33?! Ir dar daug, daug visko?!
Pamišėlė! 🙂 Suprantu tave, nes yra GERA tai daryti…
Šaunuolė! Aš-ištikima tavo tinklaraščio skaitytoja ir bandytoja. Su nekantrumu visada laukiu naujo įrašo.
Sėkmės!

Reply
Asta 21 Gru ’10 - 9:59 am

Ačiū, Julija 🙂 Labai malonu girdėti, kad skaitai ir lauki naujų įrašų – labai labai džiugu 🙂 Paskutiniu metu įrašų ne fontanai, bet… stengiuosi 🙂

Reply
Vaida 21 Gru ’10 - 9:37 am

aš praeitą savaitę irgi prisikepiau meduolių iš šitos tešlos. Tik keista,kad vieni gavosi kietesni, o kiti minkštesni. Ir dar norėjau paklausti ar nuo glajaus jie nekietėja? Gal kvailas klausimas, bet aš apskritai pirmą kartą, įkvėpta šito recepto, kepiau meduolius, tai ir nežinau, kas kaip turi būti. Beje kaip darai glajų – cukraus pudra ir citrinų sultys tik ?

Reply
Asta 21 Gru ’10 - 10:01 am

Vaida, tikriausiai ne vienodu storumu tešlą iškočiojai, todėl ir minkštesni-kietesni meduoliai gavosi 🙂 Arba ne vienodą laiką orkaitėje kepei – gal vienus pora minučių ilgiau nei kitus. Meduoliams nedaug reikia – kepa, kepa… šast, perkepė :))
Nuo glajaus meduoliai patys nekietėja, tik tiek, kad pats glajus sukietėja. O glajų aš darau ir cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir citrinos sulčių arba citrinos rūgštelės žiupsnelio 🙂

Reply
Vaida 21 Gru ’10 - 5:39 pm

dvi valandas dekoravau, bet norint nudekoruoti visus, turbūt irgi prireiktų kelių dienų :).
O be to, kadangi glajus džiūsta ilgokai, labai sunku nuslėpti meduolius nuo namiškių, kad anksčiau laiko nepamatytų savo dovanėlių. Pastebėjau dar vieną dalyką, kad laikant meduolius dėžutėjė, jie ne taip keitėja, kaip laikant paprastai ant stalo, neuždengus niekuo :)Tad paragavus iškeptų ir savaitę palaikytų dėžutėje meduolių trapumas skyrėsi :). Visgi gal neteks dantų laužyti tiems, kam tie meduoliai bus padovanoti.

Reply
Asta 22 Gru ’10 - 12:09 am

Vaida, džiaugiuosi dėl dovanėlių gavėjo dantų 😀
O iš tiesų tai tikrai ilgai trunka dekoruoti meduolius, ypač jei nori kiekvienam skirti daug dėmesio, kiekvieną kruopščiai nutapyti 🙂
Ir dėl glajaus – tai jo džiūvimo greitis priklauso nuo pačio glajaus konsistencijos. Reikia jį padaryti tvirtą ir gana tirštą 🙂

Reply
Neringa 21 Gru ’10 - 6:19 pm

Sveiki,
O gal galėtumėte iškepti meduolinį namelį pagal užsakymą? 🙂 Baisiai reikia dovanai, buvom prieš porą savaičių užsisakę vienoje kepykloje, o jie paskutinę minutę pranešė, kad nekeps, nes neturi laiko. 🙁

Reply
Asta 21 Gru ’10 - 11:05 pm

Sveika, Neringa 🙂 Kad ir kaip norėčiau.. bet tikrai nebespėsiu 🙁 Jei para turėtų bent 48 valandas, sakyčiau, kad drąsiai, bet dabar – niekaip, net su geriausiais norais 🙂

Reply
Rasa 22 Gru ’10 - 12:47 pm

Ir aš susižavėjau šiais Pepparkakor`iais 🙂 Skanutėliai. tik turiu klausimėlį – o kame galima maistinių dažų įsigyti? Ir šiaip ieškojau ir taip, bet nesėkmingai…

Reply
Asta 22 Gru ’10 - 11:57 pm

Rasa 🙂 Maistinių dažų, kur Lietuvoje galima įsigyti, tikrai nežinau – maniškiai parsiųsti iš užsienių 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų