Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

parašė Asta 8 Kov ’20
Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Moterys. Labai skirtingos, labai panašios. Stiprios, švelnios, jautrios, mylinčios ir mylimos, protingos, talentingos, kuklios ir drąsios, mielos, atjaučiančios, palaikančios, klausančios ir girdinčios, atkaklios, užsispyrusios, jausmingos ir impulsyvios, kūrybiškos, laisvos, tikros. Visokios, visokiausios.

Stipriausios, kai vieningos.
Žaviausios, kai yra savimi.
Kartais pametančios save, ir vėl iš naujo atrandančios.
Drąsios rankas ištiesti pokyčiams.

Tam, kad labiau save mylėtų. Kad išmoktų meilę dalinti ir meilę priimti. Kad pajaustų pilnatvę. O svarbiausia – kad būtų laimingos! Iki blakstienų galiukų, iki lūpų kampučių, iki širdies gelmių.

Būkit tokios, būkit labai laimingos!

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Ne kartą esu kartojusi, kad skaniam tortui progų nereikia, bet jei jau proga vis tik pasitaiko, tortą aš tikrai mielai iškepu, šypt. Kokosinis, jogurtinis, su bananais ir „Dr. Oetker“ bananų želė gabalėliais – švelnus, ne per saldus, purus lyg putėsiai, lengvas ir gaivus lyg pavasaris!

Subalansuotas mėgstantiems bananus ir burnoje tirpstančius desertus, tinkamas visoms progoms ir visai be progų! Labai gardus!

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 60 min. + 4 val. (ar per naktį) stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
2 valg. š. kokosų drožlių
½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
¼ stiklinės (80 g) klevų sirupo
3 valg. š. migdolų (ar kitų riešutų) sviesto
½ arb. š. vanilinio cukraus
¼ arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių baltymų

Kokosiniam jogurtiniam kremui:
3 valg. š. (30 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens
2 stiklinių (500 ml) graikiško jogurto
1 stiklinės (250 ml) tiršto kokosų pieno, iš skardinės
¼ stiklinės (80 g) klevų sirupo
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
1 pakuotės „Dr. Oetker“ bananų želė
1 didelio ar 2 mažesnių bananų

Papuošimui:
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
2 valg. š. cukraus
šviežių braškių
gėlių, eukaliptų šakelių (nebūtinai)

GAMINIMO EIGA

1. Dieną prieš gaminant tortą pasiruoškite želė. Vieną pakuotę bananų želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik naudokite ne 500 ml, o 400 ml vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Išmaišykite, leiskite želė milteliams ištirpti ir palikite, kol visiškai sustings.

2. Paruoškite torto pagrindą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros. Paruoškite kepimo formą (22 cm skersmens), jos dugną išklokite kepimo popieriumi.
3. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų miltus, medų, riešutų sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Kiaušinių baltymus šiek tiek paplakite, supilkite į dubenį. Visus produktus labai gerai išmaišykite. Turite gauti lipnią masę.
4. Paruoštą masę sudėkite į kepimo formą, tolygiai paskleiskite ir paspausdami delnais suformuokite torto pagrindą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.

5. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
6. Vakar dieną paruoštą ir jau sustingusią želė išimkite iš indelio ir supjaustykite kubeliais. Bananą supjaustykite riekelėmis. Atidėkite į šalį.
7. Dideliame dubenyje šluotele išplakite graikišką jogurtą, kokosų pieną, ir klevų sirupą. Grietinėlę supilkite į atskirą dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į jogurtinį kremą.
8. Želatinai išbrinkus, ištirpinkite ją virš garų vonelės. Jokiais būdais neleiskite želatinai užvirti, nes taip želatina praras stingdančias savybes! Ištirpintą šiek tiek atvėsinkite ir lėtai supilkite į kambario temperatūros kremą.
9. Įmaišykite į kremą želė kubelius ir bananų griežinėlius.
10. Paruoštą kremą supilkite į kepimo indą ant visiškai atvėsusio torto pagrindo (indo sieneles iš vidinės pusės prieš tai apjuoskite kepimo popieriaus juostele), paviršių išlyginkite ir palaikykite šaldytuve bent 4 valandas ar geriausiai per naktį, kol tortas pilnai sustings.

11. Papuoškite tortą. Sustingusį tortą išimkite iš kepimo indo, nuimkite kepimo popieriaus juostelę ir perkelkite ant tortinės.
12. Grietinėlę supilkite į plakimo indą ir plakite elektriniu plaktuvu, kol pradės tirštėti. Suberkite cukrų ir išplakite iki standžių putų. Sudėkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu.
13. Papuoškite tortą plaktos grietinėlės kauburėliais, gėlėmis ir eukaliptų šakelėmis, braškėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujat su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

 Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

avižiniai dribsniaibananaidesertasgraikiškas jogurtasgrietinėlėklevų sirupaskokosų drožlėskokosų pienasmigdolų miltaisaldumynaitortasželatinaželė
4 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Marokietiški kokosiniai sausainiai
kitas įrašas
Grikių sriuba su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Mėlynių pyragas

Šokoladiniai keksiukai

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Tiramisu II

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bananiniai – kokosiniai blynai

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

4 komentarai

Sandra 29 Bal ’20 - 2:21 pm

Sveiki, klausimas dėl želatinos, aš nusipirkau Dr.Oetker ir žiūriu, kad čia 20 g. ir ją reik ištirpinti 1l vandens, tai turbūt netinkama? Ir jeigu nusipirksiu kitą, tai su kokiu kiekiu vandens maišyti tą 30g.? Ne kart nieko negaminau su ja, dėl to šiek tiek pasimetus 🙂

Reply
Asta 29 Bal ’20 - 2:48 pm

Sveiki, Sandra! Aš taip pat naudoju „Dr. Oetker” želatiną – tiesiog nekreipkite dėmesio į instrukcijas ant pakuotės ir gaminkite pagal recepto kiekius/instrukcijas 🙂

Reply
Kristina 2 Bal ’21 - 11:13 am

Sveiki, Sakykite prašau, kaip būtų su Agar Agar? Imti tiek pat 30g?

Reply
Asta 2 Bal ’21 - 12:40 pm

Sveiki, Kristina, pati neturiu asmeninės patirties, bet paieškojau internete – agar agar siūloma naudoti dvigubai mažesnį kiekį nei želatinos. Tai reikštų, kad šiam receptui reikėtų 1 1/2 valg. š. agar agar. Sėkmės gaminant tortą ir skanaus! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų