Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Purus citrininis pyragas

parašė Asta 13 Rgp ’10
Purus citrininis pyragas

Ištiesiu ranką ir pirštų galiukais bandau sugauti dar likusias vasaros akimirkas. Dienas, savaites.

(aš niekaip negaliu suprasti (NE iš profesinės pusės), kodėl (kodėl kodėl???) prekybcentriai jau liepos pabaigoje pasipuošia iškabomis „Mokyklinių prekių mugė”, „Atgal į mokyklą” ir kitomis „maloniomis” atviromis (!) užuominomis. Aš ne moksleivė, bet vieno sąsiuvinio reikia ir man. Ir, jūs tik pamanykit, aš jau galiu jį įsigyti! Ką čia, galėjau jau prieš dvi savaites. Prieš dvi savaites. Ir jau su nuolaida. Kur tai matyta? Kodėl?)

Juk vasara reikia džiaugtis, ar ne? Ragauti ją iki paskutinės dienos, iki paskutinių akimirkų.

Gal mėgautis ja reikia netgi taip labai labai, kad kartais tiesiog nerasti laiko prisėsti čia, prie šitos mažos dėžutės. Atsiverti saulėtą virtuvę ir kalbėti apie skonius ir kvapus, ir spalvas, ir eksperimentus… Ledų maratonus ir nesibaigiančius kugelius (oh..). Apie purius pyragus, keptus prieš… seniai.

Skonis: 9,5/10. Keksas pačia puikiausia šio žodžio prasme. Purut purutėlis, minkštut minkštutėlis, o citrina čia jaučiasi taip maloniai, jog atsikandus kąsnelį, norisi tiesiog sutirpti iš malonumo… Taip, tai tikrai puikus keksas! 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Pas aguonėlę

Purus citrininis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 17 riekelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

100 g sviesto, minkšto
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 valg. š. citrinos žievelės, nutarkuotos
2 didelių ar 3 vidutinių kiaušinių
150 g miltų
30 g krakmolo
2 arb.š. kepimo miltelių
8 arb.š. citrinos sulčių
50 ml pieno

Glaistui:
cukraus pudros
citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuota citrinos žievele iki purumo. Tai gali užtrukti apie 5 minutes. Į masę įmušti kiaušinius – po vieną, po kiekvieno gerai išplakant.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Šį mišinį išsijoti į kiaušinių plakinį. Atsargiai maišyti, vis po truputį supilant pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių.
3. Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais trupučiuką pateptą kepimo formelę (12 x 32 cm) ir kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
4. Pyragui gražiai parudus ir iškepus, ištraukti jį iš orkaitės, dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti likusiais 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių.
5. Leisti atvėsti, o atvėsusį aptepti glaistu (glaistui sumaišyti cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos, gana tvirtos konsistencijos). Skanaus!

citrinoskeksaskrakmolassaldumynai
74 komentarai
86
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižinių dribsnių blynai su obuoliais
kitas įrašas
Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Katinėlis”

Vanilinis varškės pyragas

Braškinė-kokosinė panakota

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Pyragėliai su mėlynėmis

Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Takai su kepta kiauliena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai

Bananų ir avokadų keksiukai

Tartaletės su vaniliniu kremu ir uogomis

Varškinės spurgytės

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

Bananų duona su avižiniais dribsniais

74 komentarai

Vitolda 26 Rgp ’10 - 7:51 pm

Labai skanus,o jau tas jo purumas!!!Tai visi,kas ragavo be galo gyre ir jau laukia,kada vel iskepsiu:)))

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:14 pm

Vitolda, labai džiaugiuosi, kad taip labai visiems patiko 🙂 Mane – tikra tiesa – taip pat sužavėjo neapsakomas šio pyragėlio purumas :))

Reply
Vitolda 4 Rgs ’10 - 9:34 am

Tik va vienas pastebejimas del kepimo trukmes. Na niekaip per 25 min.neiskepiau(bandziau pora kartu),kaskart tekdavo pratest kepima 10 min.,na ,o tada jau super:)
p.s.sveika sugrizusi namo:)))

Reply
Asta 4 Rgs ’10 - 12:19 pm

Ačiū už sveikinimus pargrįžus 🙂
O dėl kepimo trukmės – todėl ir rašau visada apie, nes tos orkaitės – nesuprasi kartais. Vieniems per 20, kietiems per 40 iškepa 🙂 Tikrai! Na, bet manau, kad dėl skanaus pyrago negaila ir 35 minučių :)) Ir šiaip visada laiką reikia jau asmeniškai pasiredaguot, nes ir man pačiai dažnai pokštų būtų, jei tiksliai viską pagal instrukcijas gaminčiau 😀 Pasijuokimui – kažkada pyragą, kurį atseit reikėjo kepti apie 20-30 minučių, kepiau 1,5 val. 😀 Bent jau skanus buvo… 🙂

Reply
Eimante 11 Lap ’10 - 12:31 pm

Liuks pyragas! Paprastas, lengvas,skanus, o tas glaistas tokio prideda skanumo, rugsteles, mmmmm…. sako vyras: tu visada kepk is 2 normu visus pyragus 🙂

Reply
Asta 11 Lap ’10 - 6:31 pm

Eimante, koks šaunus vyras :)) Nors aš labiau už tai, kad verčiau išbandyti daugiau įvairių nei daug, bet to paties :))
O dėl pyrago, tai smagu, jog patiko 🙂 Man taip pat šis glaistas čia labai labai laiku ir vietoje 🙂

Reply
Jonas 22 Sau ’11 - 5:24 pm

Reiks pabandyt iškept, nes atrodo viliojančiai. 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 5:03 pm

Jonai, tikrai labai skanus šis pyragas 🙂 Skanaus 😉

Reply
Jonė 6 Vas ’11 - 9:52 pm

Pyragėlis labai skanus! Ar tik man vienai truputį jautės kiaušinių kvapas?

Reply
Asta 9 Vas ’11 - 9:54 am

Jone, džiugu, kad skanus 🙂 O kiaušinių kvapo tai man tikrai tikrai nesijautė.

Reply
K. 18 Vas ’11 - 5:51 pm

Labas :)o jei indas toks apvalus ir 5 cm aukscio, tai pyragas per plonas iseis ar kaip? 🙂 gal tada didinti normas? 🙂 aciu 🙂

Reply
Asta 20 Vas ’11 - 11:28 am

K., na, žiūrint kokio skersmens yra tavo apvalus kepimo indas? Jei apie 24 cm., tai manau, kad bus pats tas 🙂

Reply
Eglė 12 Kov ’11 - 11:40 am

Kepiau – super! 🙂 Šitą tešlą ir mažiems keksiukams panaudot, manau, galima?

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:35 pm

Egle – super, kad patiko! :)) O mažus keksiukus iš šios tešlos galima kepti drąsiai 🙂

Reply
Gabriel 12 Kov ’11 - 7:09 pm

Na man sis pyragiukas labai labai 🙂
Asta, tavo blogas nuostabus, kiek teko gaminti tai nei vienas receptas nenuvyle 🙂 ACIU.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:35 pm

Gabriel, džiaugiuosi 🙂
Ir ačiū labai už gražius žodžius :))

Reply
Leja 30 Kov ’11 - 9:03 am

Puikus pyragas.. Kepsiu jau 3 kartą. Visiems nežmoniškai patinką purumas ir rugštokas glajus ;p*
Ačiū mergyt, už nuostabų receptą ! : )*

Reply
Asta 30 Kov ’11 - 9:40 pm

Nėra už ką, Lėja. Tai ačiū tau, kad gamini ir pakomentuoji 🙂 Labai džiaugiuosi, kad pyagas patinka ir yra toks dažnas svečias ant Jūsų stalo :))

Reply
Jurgita 1 Geg ’11 - 9:48 pm

Kepiau ir aš.:) Puikus skonis.
Tik per netyčia įdėjau 4 didelius kiaušinius,tai įdėjau porą šaukštų daugiau miltų. Gavosi gan skysta tešla, maniau š… pridariau. Ir kiaušinius plakiau atskirai,baltymą ir trynį. Gavosi nuostabu. Trys suaugę ir vienas vaikas,suvalgėme vienu sėdimu. Ir vaikui suvalgius,paprašė dar,bet kai pasakiau,kad nebėra,tai sakė iškepk dar. 🙂 Tiesa, kepiau 35min.
Ačiū už receptą.

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 11:42 pm

Jurgita, nėra už ką 🙂 Labai smagu skaityti tokius komentarus – kai žmogučiams pavyksta ir skaniai susivalgo, o jei dar norisi! Super, matyt, teks vaiko pageidavimus vykdyti :))

Reply
Viktorija 23 Lie ’11 - 1:11 pm

Sveiki, iš tiesų, šis pyragas pats pačiausias..
šiuo metu net dvi jo porcijos kepa orkaitėje.
Kai persikėlėt į šią svetainę, jau maniau, kad neberasiu šio recepto, bet mano laimei… radau 🙂

o taip, jau seniai norėjau pagirti Jūsų svetainę, tik neturėjau tam progos. Dažnai užsuku čia ne tik pasisemti idėjų, bet ir
„paganyti akis” (ką labai mėgstu daryti), nes tikrai yra kur 🙂

Šaunuolė ! Ne veltui pavadinote šį kampelį SAULĖTA virtuve 🙂 Atmosfera čia tikrai puiki!

Reply
Asta 23 Lie ’11 - 2:15 pm

Viktorija, džiaugiuosi, kad pyragas taip patinka, jog kepamas net iš dvigubų porcijų :))

Ir labai ačiū už gražius žodžius, tikrai juos vertinu ir branginu – ačiū ačiū ačiū 🙂 Man tai išties labai daug reiškia.

P.S. Visi visi receptukai, buvę senajame puslapyje, sėkmingai persikėlė čia 😉

Reply
Jolanta 27 Spa ’11 - 5:13 pm

Tiktų naudoti šį receptą keksiukų gaminimui? Labai jau suviliojo tas išgirtas purumas, tad būtų dieviška, jei ir keksiukai būtų tokie.;)

Reply
Asta 27 Spa ’11 - 8:20 pm

Žinoma, Jolanta, puikiai tiktų. Tik tada kepimo trukmė bus trumpesnė 😉

Reply
muz 5 Rgp ’12 - 2:47 pm

Iškepiau pyraga ir jis gavosi labai kartus. Manau, kad neteisingai nurodėte sodos kiekį. Šiaip, labai kvapnus ir skanus turėtų būti..

Reply
Asta 7 Rgp ’12 - 10:14 am

Na, juk čia iš viso nenurodytas recepte toks dalykas kaip soda 🙂 Naudojami kepimo milteliai.
Dar vienas dalykas, dėl kurio pyragas galėtų būti kartus – galbūt, tarkuojant citrinų žieveles, nutarkavote ne tik geltonąją, bet ir baltąją dalį? Nes ši tikrai yra velniškai karti 🙂

Reply
citrina 19 Rgs ’12 - 4:25 pm

Va katik iskepiau, labai skanus, tik krakmolo nedejau, nes neradau, bet kaip supratau jis nelabai ir butinas 🙂 ir as dar aguonu idejau…nu labai skanu :))

Reply
citrina 19 Rgs ’12 - 4:27 pm

Beje, kepiau triguba porcija 😀

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:58 pm

Labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko! 🙂

Reply
bu 12 Lie ’13 - 3:10 pm

skonis labai pasikeis jei neidesiu citrinos zieveliu?

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:18 pm

Na, citrinos žievelės duoda daug aromato ir sustiprina citrinų skonį, tačiau ir be jų keksas pavyks puikiai bei bus skanus, net neabejoju 🙂 Kita vertus, jei jau turite citriną ir galite iš jos išspausti sultis, tai kodėl gi iš žievelių nenutarkavus? 🙂

Reply
bu 13 Lie ’13 - 2:46 pm

o kepant dviguba porcija visko reik deti dvigubai? nes 4 sauksteliai kepimo milteliu kazkaip itartinai atrodo 😀

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:31 pm

Na, įsivaizduok, kad kepi du pyragus. Tada visų produktų imi dvigubai, tiesa? O čia tie du pyragai vienoje formoje tiesiog 🙂

Reply
bu 13 Lie ’13 - 4:52 pm

gaminant pirmiau sudejau miltus ir tik poto kiausinius.be to krakmolo dejau ne 30 o 50 g prasau pasakyk kad iseis nes laukiu kol iskeps ir nervinuos kad nesigaus 😀

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:33 pm

Tokio tipo pyragams – keksams dažnai yra labai svarbi produktų dėjimo/maišymo/plakimo eiliškumo tvarka. Tačiau kartais gi būna ir taip, jo sumeti viską į dubenį bet kaip, pamakaluoji ir kepi. O rezultatas – nuostabus! Tikiuosi, kad ir šį kartą puikaus ir puraus pyrago tai nesugadino 🙂

Reply
agota 17 Lie ’13 - 2:34 pm

super!!! purus, lengvas ir labai skanus. nuo stalo dingo greitai !!

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:33 pm

Džiaugiuosi! 🙂

Reply
Vaida 26 Lap ’13 - 5:46 pm

Labai skanus,purus bei gaivus 🙂

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:17 pm

Smagu girdėti 🙂

Reply
Giedre 21 Kov ’14 - 3:19 pm

Paprastai nemegstu girtis bet sis pyragas iskepe tobulai, draugui labai patiko, o taip pat ir man 😀 beje aciu uz tikrai puiku recepta 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:50 am

Giedre, nėra už ką! 🙂 Gerais pyragais girtis visada galima, mielai prašom 😛

Reply
Veronika 12 Bal ’14 - 12:49 pm

Visada žaviuosi žmonėmis kurie be jokio atlygio dalinasi,kad ir receptais;-)Tokie žmonės įkvėpia gerumui,šaunuolė jus Asta !!!!

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:43 am

Veronika, labai ačiū! Net susikuklinau, tokius žodžius perskaičius. Dalintis man tikrai smagu, gera ir nė truputėlio negaila. O jei dar sulaukiu atsako, tai dovanoja geresnį nei gerą jausmą 🙂

Reply
ASta 17 Bal ’14 - 7:58 am

kepsiu velykom ir vesiu i svecius, labai aciu uz recepta puikiu ir gerai paaiskinta ;))

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:44 am

Nėra už ką, Asta, skanaus pyrago ir skanių Šv. Velykų! 🙂

Reply
Lin 2 Kov ’15 - 3:40 pm

Labai labai skanus gavosi. Aciu !

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:05 pm

Nėra už ką, džiaugiuosi! 🙂

Reply
Toma 31 Kov ’15 - 3:47 pm

Tobulas! Kepu jau antrą kartą šią savaitę 😀

Reply
Asta 31 Kov ’15 - 8:18 pm

Toma, valio! 🙂 Ačiū, smagu girdėti 🙂

Reply
Jurgita 2 Bal ’15 - 11:47 am

Labai skaniai atrodo!! Planuočiau kepti Velykoms. O būtų galima šitą receptą pritaikyti ir sutverti 2 sluoksnių tortuką? Pertepčiau plakta grietinėle. Kaip manote, tiktų?

Reply
Asta 2 Bal ’15 - 11:51 am

Jurgita, manau, kad kodėl gi ne? 🙂

Reply
Gintarė 6 Bir ’15 - 7:36 pm

Puikiai pavyko! Toks vasariškai lengvas, su gaivia rūgštele, tiesiog fainas! 🙂 Ačiū už receptą 😉

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:48 pm

Nėra už ką, Gintare 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Liucija 20 Lie ’15 - 12:58 pm

Sveiki! Kokiu santykiu man dėti abu glajaus produktus? 🙂

Reply
Asta 9 Rgp ’15 - 1:34 pm

Sveiki, Liucija, aš dažniausiai darau „iš akies” 🙂 Vienam puodeliui miltelinio cukraus reikia maždaug vienos citrinos sulčių 🙂

Reply
Diana 30 Lie ’15 - 6:03 pm

Mmmm…. tikrai, labai skanus pyragas. Kiek esu bandziusi kepti citrininiu pyragu, vis budavo ne taip…. o dabar ir skonis geras ir purus, ir grazus 🙂

Reply
Asta 9 Rgp ’15 - 1:35 pm

Diana, labai džiaugiuosi girdėdama! 🙂

Reply
Ingrida 19 Spa ’15 - 5:44 pm

O as is pyrago padariau keksiukus,gaunasi tobuli 12 keksiuku,rasau kaip tik kepdama gal koki 4 ta karta 🙂 siandien keksiukai bus bandomi su maskarpones + grietineles+ cukraus pudros + citrinos sulciu kepurele kremuku,ziuresim kas gausis.beje tai mano megstamiausias pyragas 🙂

Reply
Gitana 16 Kov ’16 - 2:18 pm

Kepiau šiandien ir aš šį gražuolį. Gavosi tiesioooog puikiai ! Jūsų svetainėje visada randu ko ieškau 🙂 Laukiu grįžtančio vyro ir jo atsiliepimų apie „citrinuką”, nes jis jau labai išrankus. 😀 bet manau, kad jo skoniui tikrai neatsispirs. Ačiū, kad dalinatės savo puikiais receptais 🙂

Reply
Giedrė 11 Lie ’16 - 12:55 pm

Idomu, ar galima naudoti kukurūzų krakmolą vietoj paprasto krakmolo? Ar yra skirtumas?

Reply
Ieva 4 Bal ’17 - 5:07 pm

O krakmolas kam?

Reply
Citrininis keksas ir žygis pėsčiomis #walk15 22 Bal ’17 - 6:21 pm

[…] Receptas iš Citrininis keksas […]

Reply
Danguole 12 Geg ’17 - 9:47 am

Labas Asta, matau nuotraukoje yra pertepimas, gal galit pasakyt kas tai?

Reply
Asta 14 Geg ’17 - 8:49 am

Danguole, pertepimo nėra, tik glaistas ant kekso viršaus. Jo ingredientai yra paminėti recepte: miltelinis cukrus ir citrinos sultys 🙂

Reply
Rasa 19 Sau ’18 - 1:22 pm

jau skubu kepti, labai nori to puraus keksiuko…. :), tik va klausimas, planuoju trintuvo pagalba sutrinti visa citrina( sutrynus gaunasi kremine mase) tai matysiu kas gausis

Reply
Asta 22 Sau ’18 - 6:42 pm

Sveiki, Rasa, būtų labai smalsu išgirsti, kaip jums pavyko, sutrynus visą citriną? Ar ne per kartus buvo pyragas? Juk vis tik citrinos sultys yra rūgščios, geltonoji žievelės dalis – nuostabiai aromatinga. O štai visa kita gerokai kartu atrodo 🙂

Reply
Zydrune 2 Bal ’18 - 7:30 pm

Aciu uz pasidalinta recepta 🙂 tikrai puikiai isejo ir labia skanus 🙂

Reply
Asta 6 Bal ’18 - 9:09 am

Žydrūne, labai džiaugiuosi, nėra už ką! 🙂

Reply
Lina 10 Rgs ’19 - 6:56 pm

Na nezinau man asmeniskai nepatiko gaila… viskas buvo gerai ismaisyta bet nepajutau nei citrinos. Ir dar turbut keistas skonis del krakmolo manau jo isvis nereikia.

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:45 pm

Lina, labai apgailestauju, kad nepavyko ir nepatiko. Esu iš žmonių, kurie tiki, kad dėl skonio vis tik nesiginčijama – mūsų šeimoje vienu etapu tai buvo vienas mėgstamiausių kepinių 🙂

Reply
Virginija 23 Bal ’21 - 10:27 pm

Pabandžiau ir aš😊 nu pasaka koks skanus!🤤

Reply
Asta 25 Bal ’21 - 9:23 pm

Virginija, džiaugiuosi, kad išbandėte, gera girdėti, kad patiko! 🙂

Reply
Angelė 6 Rgp ’21 - 8:55 am

Nuostabus, purus, lengvas, pats lengviausias ir skaniausias pyragas. Kepu antrą kartą šįsyk jau iš dvigubos normos, nes žento mėgstamiausias pyragas. Ačiū už nuostabų receptą.

Reply
Karolina 19 Spa ’21 - 7:52 pm

Omg! Tokio minkštumo, tokio lengvumo… Rašau, dar net neatvėsus keksui… Jei nebūtų vėlų vakarą iškeptas jau būtų suvalgytas! Nekantrauju sulaukti ryto kavos su šiuo skanėstu! 🥰

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (679)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų