Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

parašė Asta 13 Rgp ’10
Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Obelys, aplipusios raudonskruosčiais obuoliukais, jau pradėjo marginti pievas. Įsiklausius į tylą ramioje sodyboje, lengviausiai gali išgirsti periodiškai pasikartojančius duslius “dunkst” – dar vienas obuolėlis nukrito žemyn. Tai reiškia ne ką kita, kaip artėjantį obuolių pyragų sezoną. Daug įvairiausių obuolių pyragų, ieškant to vienintelio ir nepakartojamo. Arba tų vienintelių ir nepakartojamų 🙂

Šiandien kepiau pirmą obuolių pyragą šią vasarą. Norėjau tokio su daaaug obuolių, sultingo ir nepaprastai skanaus. Jau buvau beįpusėjusi obuolių pjaustymo skiltelėmis etapą, kai paskambino mama. Ką veiki?, paklausė – kepu obuolių pyragą, atsakiau. Pasirodo, mama šiandien irgi keps obuolių pyragą, ir ar skanus maniškis, nes tuomet keptų tą patį. Pasakysiu už poros valandų mam, sakau, ir pabaigusi pjaustymus ir maišymus, šaunu pyragą į orkaitę.

Ir po valandos su keliom minutėm namai kvepia cinamonu ir obuoliais. Taip saldžiai ir taip viliojančiai, kad reikia visų valios pastangų išlaukti, kol pyragas bent kiek pravės. Greičiau greičiau – kartoju mintyse – ir jau matau save su dailia šakute rankoje, prie baltos lėkštelės, su gabalėliu beprotiškai kvapnaus pyrago…

Mama, žinok, kepk šį pyragą. Tikrai tikrai – jis nuostabus. Tirpstantis burnoje. Verčiantis primerkti akis iš malonumo. Ir pasižadėti sau iškepti jį dar ne kartą (o juk abi žinom, kaip “dažnai” ar kartoju kepinius). Taigi, kepk. Skanaus!

 Olandiškas obuolių pyragas

 Olandiškas obuolių pyragas

Skonis: 10/10. Po visų tų ditirambų, kaip gi dar galėčiau įvertinti? Ak, ir štai, kas man labai patiko – tešla. Ji absoliučiai nė trupučiuko ne kieta, net pačiuose kraštuose. Trapi ir tokia lyg… karamelizuota, net jei tai skamba ir kvailai. Sugėrusi dalį obuolių sulčių, todėl verčiau ir jūs palaukite tas sunkias minutes, o tik tada dėkite gabalėlius į lėkšteles. Nes kitaip gali ir neišlaikyti formos. O juk visi žino, kas skanūs ir gražūs pyragai yra dvigubai skanūs 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo

Kur radau? Almos Bourdain

 Olandiškas obuolių pyragas

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.

INGREDIENTAI

300 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
200 g sviesto, atšaldyto
160 g miltelinio cukraus
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio trynio

50 g miltelinio cukraus

75 g razinų, išmirkytų šiltame vandenyje (nedėjau)
800 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis
2 valg. š. cinamono
2 valg. š. miltelinio cukraus

1 kiaušinio, išplakto

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir žiupsnelį druskos. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais, kol susidarys trupiniai.
2. Įdėkite kiaušinio trynį ir minkykite, kol gausite vientisą, lygią ir minkštą tešlą.
3. Kepimo popieriumi ištieskite 22 cm skersmens kepimo indą ir dviem trečdaliais paruoštos tešlos išklokite dugną ir gana aukštas sieneles. Likusį trečdalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Kepimo indą su tešla taip pat dėkite į šaldytuvą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
5. Nusausinkite razinas su popieriniu rankšluostėliu.
6. Sumaišykite obuolius, razinas, du šaukštus miltelinio cukraus ir du šaukštus cinamono.
7. 50 gramų miltelinio cukraus tolygiai suberkite ant tešlos pagrindo. Ant viršaus suberkite sumaišytus obuolius.
8. Iš šaldytuvo išimkite atidėtą trečdalį tešlos, tarp delnų “iškočiokite” plonas juosteles ir ant pyrago viršaus išdėliokite tinklelį.
9. Pyrago viršų (tešlos juosteles) aptepkite plaktu kiaušiniu.
10. Kepkite orkaitėje apie 1 val. 10 min., kol viršus gražiai parus ir pyragas iškeps. Jei pyrago viršus pradėtų rusti per greitai, viršų uždenkite su lakštu folijos.
11. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir bent 10 minučių palaukite, kol šiek tiek atvės.
12. Tuomet išimkite iš formos (atsargiai!) ir pjaustykite gabalėliais. Patiekite tiesiog vieną, su kaušeliu ledų ar plakta grietinėle. Skanaus!

 Olandiškas obuolių pyragas

cinamonasobuoliaipyragasrazinossaldumynai
72 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Purus citrininis pyragas
kitas įrašas
Persikiniai ledai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

Imbierinis sūrio tortas

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

Obuolių pyragas

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Žemės riešutų sviesto triufeliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Apelsininiai vafliai

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Sėklų duona

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

72 komentarai

ignė 13 Rgp ’10 - 2:44 pm

Jau taip gardžiai aprašei… Kad ach 🙂 Užsimaniau ir aš tokio… Gaila, obuolių nėra namuose, o tai šokčiau kepti jį…

Reply
Asta 13 Rgp ’10 - 4:19 pm

Igne, obuolių dar bus (manau?), taigi, tikrai rekomenduočiau įsirašyti šitą pyragioką į privalomai pagamintinų sąrašiuką :))

Reply
shiny 13 Rgp ’10 - 3:15 pm

na gi tikrai jau tiek titrambu… ((: dabar negaliu sulaukt kol papuls man i rankas kokiu padoresniu obuoliu kruvele…

Reply
Asta 13 Rgp ’10 - 4:21 pm

shiny, o paskui būtinai atlėk pasidalint įspūdžiais 🙂
Beje, aš kaip tik pyragui naudojau mažiausiai padorius – tokius mažiukus, nelabai išvaizdžius, dar ne visiškai prinokusius (rūgštesnius), bet vėjo jau nupūstus žemėn 🙂

Reply
Dalia 13 Rgp ’10 - 3:45 pm

jooooo…. gaila, kad manęs nėra namuose, o tai pulčiau kepti.
Astos mama, linkėjimai Jums!
Mano mama nekepa obuolių pyragų, bet dukra keps!

Reply
Asta 13 Rgp ’10 - 4:22 pm

Dalia, ačiū 🙂
Mano mama irgi nelabai kepdavo, jei jau atvirai… Tačiau pradėjus gyventi atskirai, kasdien mane stebina, vardydama kiek visko prikepė :))

Reply
Dalia 14 Rgp ’10 - 6:16 pm

einu kept

Reply
Dalia 15 Rgp ’10 - 2:46 pm

nu tikrai nuostabus. Pasigyriau visiems
http://www.7ravioli.com/obuoliu-pyragas/

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 3:27 pm

Dalia, valio valio, kad patiko! :)) Laaabai džiugu 🙂

Dainius 13 Rgp ’10 - 4:31 pm

mmm. skanu;]

Reply
Asta 14 Rgp ’10 - 1:19 pm

Ačiū, Dainiau 🙂

Reply
Karolina 13 Rgp ’10 - 4:35 pm

Mano mama jei kepa kažką tai TIK obuolių pyragą 🙂
Aš labai mėgstu va tokį, kaip tavo su daug daug obuolių, o ir cinamonas.. tobulybė.. jei dar ledų šalia būtų.. Aš jau jį per ekraną ragauju 😀

Reply
Asta 14 Rgp ’10 - 1:20 pm

Karolina, skanaus! 😀 Tikėkimės, kad pati išbandysi savoj virtuvėj ir galėsi paragauti ne tik per ekraną :))

Reply
pievauja 13 Rgp ’10 - 6:10 pm

O TAIP! Šalia mano namų yra kavinutė, Winkel vadinasi, ten kepa, sakoma, skaniausią obuolių pyragą Amsterdame. Ir būtent šitą. Įkrauna milžinišką gabalą, dar plaktos grietinėlės šalia. Ir tą dieną daugiau valgyti nebereikia 🙂
Būtinai bus pabandytas!

Reply
Asta 14 Rgp ’10 - 1:21 pm

Geeeras, matai kaip 🙂 Aš tikiu, o jei dar su grietinėlės nemažu kupsteliu, ooojej… :))
Būtinai pabandyk, gal pavyks net dar skaniau nei kad toje kavinukėje – juk naminiai kepiniai skaniausi, kaip ne kaip, ar ne? :))

Reply
Insolente. 13 Rgp ’10 - 7:01 pm

Sodą apėjau tris kartus. Ir kodėl vakarykštis vėjas nupurtė tik supuvusius, sukirmijusius ir visaip kaip kitaip vartojimui netinkamus obuolius? O aš taip tikėjausi!..
Nieko, sulauksiu. Save as.

Reply
Asta 14 Rgp ’10 - 1:22 pm

Insolente, susimokė prieš tave sodas 🙁 Paguoda ta, kad vis gi laikas nesustoja, ruduo artėja, todėl jei ne šiandien, tai rytoj tikrai bus tų obuolių, bus tų pyragų 🙂

Reply
Ineta 14 Rgp ’10 - 1:48 am

Obuoliu pyragai niekada nepaveda:) Jie buna patys paciausi, bent jau man:) ir saviskiams visuomet itinku su tokiais kepiniais:))
Vajej vajej, kaip noreciau bent maziuko gabalelio:))))

Reply
Asta 14 Rgp ’10 - 1:24 pm

Ineta, vaišinkis! :)) Realių gabalėlių jau seniai nėra, tai bent virtualiu… 🙂
Tiesa, kad nelabai yra tokių žmonių, kuriems nepatiktų obuolių pyragai. Nors aš asmeniškai vis tiek, jei kalbant apskritai (ne apie konkretų vieną ar kitą pyragą), sakyčiau, kad man varškės pyragai skanesni. Skaniausi 🙂

Reply
Ineta 14 Rgp ’10 - 1:47 pm

Apie varskes pyragus isvis tyliu:) man jie patys paciausi. !!!:))!

Reply
Karolina 14 Rgp ’10 - 9:07 pm

Didelis maišas obuolių, parvežtas iš močiutės, žada obuolių puotą, todėl pyragas tikrai bus kepamas 🙂

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 3:28 pm

Karolina, belieka palaikyti kumštukus, kad iškeptas pyragas dar gi būtų ir gardžiai suvalgytas :))

Reply
janri 15 Rgp ’10 - 8:10 am

Rytoj kulniuosiu po atostogėlių, kurios pralėkė su vėjaliu, į darbuką. Taigi, kolegas nudžiuginsiu šitu nuostabiu pyragu, tik manau reikės kepti du, nes namiškiai numirs nuo kvapų 🙂 .
DIDELIS AČIŪ UŽ PUIKŲ RECEPTĄ.

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 3:29 pm

janri, tikrai nėra už ką – džiaugiuosi, kad šis pyragas sulaukė iš daugelio tokio malonaus atgarsio :))
Beje, ir kaip bendradarbiai įvertino pyragą? Ar šeima neliko nuskriausta? :))

Reply
duonosirzaidimu 15 Rgp ’10 - 1:07 pm

Obuolių pyragai man – vieni pačių nuostabiausių. Svarbiausia, ka dauug cinamono būtų. Ir dar gal ledų kauburėlis šalia 🙂 Nujaučiu, kad taviškis – pa-sa-kiš-kas 🙂

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 3:30 pm

duonosirzaidimu, aha, jis toks ir buvo. Gaila, kad buvo, bet jau kyla mintys pakartot :)) Savaitgalį buvo iškeptas dar vienas – dar kitoks – bet dabar šiam visi sunkiai prilygs, įtariu.. :))

Reply
Sekmadienio rytas fotografuojant vapsvas. Obuolių pyragas. | Septyni virtieniai 15 Rgp ’10 - 2:43 pm

[…] vakare kai visi (įskaitant keturis jaunikaičius) valgėm, jau buvo tamsoka. Pyrago receptą radau Saulėtoje virtuvėje, iškart perskaičius jį pamilau, o iškepus nenusivyliau. Deja, tik pusę pyrago buvo teisingo, […]

Reply
julė 16 Rgp ’10 - 3:58 pm

kepėme, kepėme. gardus, tik… man kažkaip nebuvo ta tešla pasikaramelizavusi, na, trapi, ir tiek. ir.. man jos trūko: norėjosi kiek storesnio sluoksnio, kadangi esmi trapios tešlos fanatikė. va.

taip! obuolių pyragų sezonas jau ant nosies! yesssss!

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 3:32 pm

Jul, man tai kažkaip tešlos užteko – aš kaip tik norėjau tokio obuoliiinio šį kartą (ne tešlinio :D). Ir man kažkaip tikrai ji tokia kažkokia sunkiai nusakomai pasikaramelizavus, ar tai kokia, bet ne tiesiog trapi kaip kad paprastai. Velniažin, nuo ko čia gali priklausyt :))

Reply
Metuke99 2 Gru ’12 - 1:48 pm

man ir ta pati beda. truksta teslos. tad padriau isimti. i tesla visko dejau dvigubai. skaniai gavosi sis receptas tobulas 🙂

Reply
Giedre 17 Rgp ’10 - 8:57 pm

Fantastiškas pyragiukas!!! Iškepiau ir aš šiandien tokį. Dabar sėdime ir valgome jį su ledais ir skania arbata 🙂 Mmmmm….

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 3:32 pm

Giedre, smagu, kad išbandei :)) Nežinau, ar dar pyrago liko, ir nežinau, ar jau per vėlu tai sakyti, bet vis tiek – skanaus! :))

Reply
Monika 18 Rgp ’10 - 10:14 pm

Uh kaip graziai atrodo tas pyragas:) noretusi issikept, bet va obuoliu irgi nera… ir neaisku ar bus:(

p.s. labai sauniai atsinaujinot bloga:)

Reply
Asta 20 Rgp ’10 - 7:01 pm

Monika, oi, kaip gaila… Aš obuolius labai mėgstu, o apie kepinius iš jų tai išvis kalbos net nėra 🙂 Todėl metai, kai jų nebūna, būna liūdni. Gelbėje turgelis, žinoma 🙂

P.S. Labai ačiū 🙂

Reply
Karolina 19 Rgp ’10 - 7:11 pm

Pyragas atrodo nuostabiai , na, ir tikriausiai yra nuostabiai skanus … Ir tu visą tą pyrago ypatingumą puikiai išreiškei žodžiais 🙂 Ne kiekvienas taip sugeba 🙂

Reply
Asta 20 Rgp ’10 - 7:02 pm

Karolina, labai ačiū už tokį pastebėjimą 🙂 Kartais su žodžiais iš tiesų būna sunku, jie nesidėlioja, pabėga arba tiesiog susimoko prieš tave (mane). Matyt, šįkart jie buvo laiku ir vietoje, ir draugiški 🙂 Džiugu :))

Reply
Paula 21 Rgp ’10 - 3:19 pm

here is so many inspirations!

have a nice time,
Paula

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:30 pm

Thank you very much, Paula! 🙂

Reply
as 21 Rgp ’10 - 6:19 pm

Asta skanus pyragas man gavosi, tik kad sutrupejo, neina net atpjauti, ka ne taip dariau?

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:32 pm

O ar atvėsinai prieš pjaudama? Nors… trupėjo ir man, bet atpjauti tai buvo įmanoma (na, nuotraukose matosi), aišku, trupinukų netrūko ir elegantiškai desertine šakute valgyti nelabai pavyko. Bet skonis šimtu procentų atpirko šiuos nemalonumus :))

Reply
Vitolda 22 Rgp ’10 - 11:00 am

Na pabandziau ir as sita geri. Super!!!!Labai skanu,o svarbiausia,kad tikrai kitoks tas obuoliu pyragas. Tik man truputi per saldus gavosi,nors kas valge,sake labai gerai:) Kita kart desiu rugstesnius obuolius arba maziau cukraus pudros i mase:))
Taip kad ,Asta, ir vel nenuvylei:)))

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:33 pm

Vitolda, super! :)) Aišku, kad visi žmonės skirtingi, todėl saldumą reiktų pagal save susireguliuoti 🙂 Štai kitą kartą čiut pakoregavus skanausi jau tikrai tobulą pyragą :))

Reply
Sonata 23 Rgp ’10 - 9:26 am

Laba diena,
labai skaniai pyragas atrodo ir tikrai planuoju kept šį pyragą pati, kol kas pati dar nespėjau, tik draugei rekomendavau. Tai kadangi ji maisto gaminime „čainikė”, tai rado klaidelę kad ingredientuose nurodyti kepimo milteliai, kurie darbo eigoje jau niekur nebeįrašyti. Suprantu kad šeimininkės žino kas ir kaip, nu bet vat tokiems „čainikams” jau sudėtingiau:) O šiaip šaunus blogas, geri receptai, nemažai jau ir išbandyta 🙂

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:34 pm

Sonata, visų pirma ačiū už pagyrimus saulėtai virtuvei :))
Antra, atsiprašau – tuoj pat bus ištaisyta 🙂 Kepimo miltelius reikia sumaišyti kartu su miltais 🙂

Reply
placebo 3 Rgs ’10 - 1:43 pm

Asta, Jūs est super!! Kiek receptų išbandžiau, visi buvo išgirti, šitas pyragas taip pat – dingo nuo stalo tą patį vakarą 🙂 dėkui už vis naujus receptus ir sėkmės gaminant! :))

Reply
Asta 3 Rgs ’10 - 2:01 pm

Ooo, ačiū! Gera būti super :)) Labai džiugu, kad niekas nenuvylė ir visi skanumynai buvo sutikti taip teigiamai – tikiuosi, kad ateityje viskas bus taip arba tik dar geriau :))

Reply
Obuolių pyragas su morengo plutele « Saulėta virtuvė 30 Rgs ’10 - 11:24 pm

[…] jau ir bekalbėti, kartais tai atneša nuostabių rezultatų (kaip šių metų obuolinis atradimas tradicinis olandiškas pyragas, pavyzdžiui), o kartais… kartais kepu pyragą, skambiu pavadinimu “Drėgniausias […]

Reply
Rednail 3 Spa ’10 - 10:31 pm

Nerealaus skanumo!!! Sio obuoleto rudens atradimas 🙂 Siulau ir rekomenduoju net paciam subtiliausiam gurmanui

Reply
Asta 3 Spa ’10 - 10:53 pm

Rednail, labai ačiū 🙂 Valio valio, kad taip labai patiko! :))

Reply
Ieva 9 Spa ’10 - 4:10 pm

Tobula. Vienintelis žodis. Gyrė visi 🙂

Reply
Asta 11 Spa ’10 - 9:06 pm

Ieva, absoliučiai pritariu 🙂

Reply
anon 20 Lap ’10 - 5:24 pm

Labai skanus pyragas! Gaminsiu dar ir dar 🙂

Reply
Asta 22 Lap ’10 - 12:21 am

anon, džiaugiuosi labai, kad patiko, ir skanaus pyrago linkiu dar daug daug kartų! :))

Reply
Dovile 22 Vas ’11 - 7:08 pm

Kiek esu kepusi obuoliu pyragu, sis pats skaniausias:)

Reply
Asta 23 Vas ’11 - 10:24 pm

Dovile, ačiū 🙂 Beje, mūsų nuomonės sutampa 🙂 O antras ant obuolių pyragų pakylos stovi štai šis: http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/21/pyragas-obuoliu-ruduo/

Reply
Diana 11 Rgs ’11 - 7:04 pm

Nuostabus receptas, musu seimos mylimiausias pyragas. Kepu nuolat :), ypac kai noriu pamaloninti saviskius. Aciu 🙂

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:08 pm

Diana, nėra už ką 🙂 Džiugu girdėti, kad tokio pasisekimo pyragas sulaukė 🙂

Reply
saldutte 13 Kov ’12 - 8:42 pm

Na va, jau orkaiteje :)) bet su tesla tai oj vargau, kol isklojau forma 😀

Reply
Asta 13 Kov ’12 - 8:57 pm

Oooo, kokį puikų pyragą kepi, net pavydu truputį, kad mano orkaitėje jis nekepa šiuo metu 🙂
Na, o tešlą bent jau man visada lengviausia kloti tiesiog rankomis, pirštais ir delnais. O jei tešla lipni, tai vandenuku čiut padrėkinus vis tiek puikiai viskas gaunasi.

Tikiuosi, kad pyragas atpirks vargus! 🙂

Reply
Aigustė 3 Bir ’12 - 1:22 pm

Norėčiau paklausti – o viršuje buvę obuoliai per pyrago viršų neapdžiuvo? 🙂

Reply
Asta 3 Bir ’12 - 4:12 pm

Tikrai nė truputėlio neapdžiuvo, kaip tik – pyrago įdaras itin sultingas 🙂

Reply
Aigustė 10 Bir ’12 - 1:06 pm

Šis pyragas man pats tobuliausias dar karštas su ledais…mm.. O tešla tokia minkšta ir skani..Nuo šiol tai vienas iš mano favoritų! 🙂

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:26 pm

Super, Aiguste! 🙂

Reply
Sigita 28 Rgp ’12 - 7:56 pm

Laba diena, norėjau paklausti jeigu cukraus pudrą keičiant cukrumi ar jo kiekis lieka toks pats, galbūt cukraus reikėtų mažiau ar daugiau? :DDD

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:26 pm

Sigita, kiekis gal ir pasikeičia kokia dešimčia gramų, bet tikrai esminio skirtumo nesudaro 🙂

Reply
Loreta 5 Spa ’14 - 4:55 pm

Pyragas nuostabus!!! Puikiai pavyko, bus kepamas dar ne kartą. Ačiū labai už receptą!! 🙂

Reply
Asta 8 Spa ’14 - 8:44 am

Loreta, nėra už ką, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Adrija 28 Bal ’18 - 9:52 am

Sveiki!

Norėjau paklausti ką turite omenyje su milteliniu cukrumi? Tai cukraus pudra? 🙂

Reply
Asta 29 Bal ’18 - 6:31 pm

Taip, Adrija, tai tikrai cukraus pudra 🙂

Reply
En 3 Lap ’20 - 5:01 pm

Ka tik pasigaminau ir suvalgiau su ledais. Labai geras 👌 razinu nedejau, ir kepiau gal 45 minutes, panasu, kad uzteko. Rekomenduoju!

Reply
Asta 6 Lap ’20 - 11:07 pm

Džiaugiuosi, kad patiko!

Reply
Justė 13 Lap ’21 - 7:57 pm

Pats skaniausias obuolių pyragas..! Pieno stiklinė šalia puikiai dera!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų