Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

parašė Asta 10 Spa ’23
Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Varškėčiai. Nėra kito patiekalo, kurį gaminčiau taip dažnai. Rudenį į varškės masę mėgstu įmaišyti tarkuotų obuolių – jie suteikia sultingumo, gaivumo ir lengvumo. Dar dosnus žiupsnis cinamono, kad jaukiai kvepėtų visi namai, ir galima kepti.

Lipnią tešlą formuoju rankomis, tarp drėgnų delnų, ir dedu į jau įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus (paprastai renkuosi naudoti kokosų, bet tiks ir kitoks). Varškėčius kepu lėtai, virš gana silpnos ugnies, kad putlūs blyneliai gerai iškeptų viduje, o išorė nesuskrustų pernelyg smarkiai.

Skanūs ir minkšti varškėčiai lieka net atvėsę, todėl du ar tris visad atidedu Jorio užkandžių dėžutei.

Patiekti varškėčius galima visut visaip; aš šįkart nuklydau į vaikystę – grietinę sumaišiau su šaukštu cukraus ir per minutę paruošiau nostalgišką padažiuką, šypt.

Kad jau ruduo, čiupau dar porą obuolių, supjausčiau mažais kubeliais ir pakepinau svieste su trupučiu rudojo cukraus ir cinamono, kol obuoliai suminkštėjo.

Beliko viską sudėlioti lėkštėje: minkštus varškėčius, grietinės-cukraus padažą ir keptus obuolius. Skanaus!

Jeigu pirmenybę teikiate lietuviškiems ekologiškiems produktams, atkreipkite dėmesį į „Eko Žemaitija“ prekės ženklą. Tai – kooperatyvas, apjungiantis ekologinius Žemaitijos pieno ūkius. Iš ūkių tiekiamo pieno yra gaminami ekologiški pieno produktai. Plačiame „Eko Žemaitijos“ asortimente rasite kefyro, jogurto, varškės, sviesto, grietinės, grietinėlės ir net kelių skonių varškės sūrių (būtinai paruošiu receptą ir su jais!). Visi produktai gaminami pagal senąsias tradicijas, nenaudojant jokių konservantų, todėl yra išlaikomas natūralus skonis ir aukšta produktų kokybė.

Skaniuosius obuolinius varškėčius kepiau iš „Eko Žemaitija“ varškės. Dalijuosi receptu ir kviečiu išsikepti!

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 18 varškėčių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Varškėčiams:
500 g varškės
3 kiaušinių
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 obuolio
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos

Obuoliams:
2-3 obuolių
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. cinamono
žiupsnio druskos
1 valg. š. sviesto

Patiekti:
grietinės
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite obuolius. Obuolius nulupkite ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir žiupsniu druskos.
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite obuolių kubelius ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.

3. Iškepkite varškėčius. Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir vanilės pasta.
4. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Įmaišykite į varškės masę.
5. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Gerai išmaišykite.
6. Semkite po šaukštą varškės masės ir tarp drėgnų delnų formuokite paplotėlius.
7. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus. Dėkite varškėčius, kaitrą sumažinkite ir kepkite, kol vidus pilnai iškeps, o išorė gražiai apskrus.

8. Patiekite su grietinės-cukraus padažu ir keptais obuoliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Eko Žemaitija“.
#reklama #ekozemaitija

cinamonasgrietinėobuoliaipusryčiaivanilėvarškė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais
kitas įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 9 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Grūdėtosios varškės blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

Braškių ir rabarbarų tiramisu

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Marcipaninis obuolių pyragas

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškių ir citrinų limonadas

Braškinis pieno kokteilis

Moliūgų kava

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų