Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Varškės pyragas su obuoliene

parašė Asta 2 Spa ’12
Varškės pyragas su obuoliene

Pyragui iškepti kartais reikia pusantros valandos, o kartais pakanka vos keturiasdešimt ir penkių minučių. Yra ir tokių – tų, kepamų puodeliuose mikrobangų krosnelėse – kurie sėkmingai iškepa vos per tris minutes.

Taip ir su mūsų gyvenimais, su mūsų sprendimais. Link vienų mes einame metus, kitiems užtenka mėnesio, savaitės, valandos. O gal tik trumpos akimirkos. Man rodos, kad link šių gyvenimo permainų mes ėjome labai ilgai. Ir nedrąsiai – trys žingsniai pirmyn, du atgal. Ir atvirkščiai. Bet vis tik judėjome – pamažu, po truputį.

Bet nesvarbu, kiek laiko bandai priimti sprendimą – kai galiausiai tai padarai, gyvenimas per sekundę gali apvirsti aukštyn kojom. Net jei žinojai, kad taip bus; net jei ruošeis tam ne vieną savaitę – vis tiek tikriausiai pasijausi taip, lyg žemė slystų iš po kojų. Iš laimės, mažos baimės, nesuvaldomo jaudulio, didelių troškimų.

Pokyčiai.

Šiandien aš jau nebežinau, kad bus po poros savaičių. Nežinau, ką darysiu ir kaip gyvensiu po mėnesio, kur mane – mus! – likimas bus nubloškęs po dviejų. Bet tikiu, kad permainos yra gerai, o būna ir taip, kad žemės drebėjimai sudėlioja viską į savo vietas.

Pirmą kartą iš baimės drebančiomis kojomis pati šokau į bedugnę, pilną nežinios. Gal tai ženklas? Aš nebijau. Tikiu, kad ten bekrintant, man užaugs sparnai. Ir kilsiu ten aukštai aukštai, kur gyvena svajonės.

Skonis: 10/10. Kiek prisimenu, dar neragavau neskanaus varškės ir obuolių pyrago. Atrodo, jog vien šie du produktai garantuoja, kad kepinys bus vertas apvalaus dešimtuko. Bet tikrai – šis pyragas toooks maloniai kreminis ir toks gaivus (valio saldžiarūgštei obuolienei!), kad priklausomybė nuo pirmojo kąsnio beveik garantuota. Tikrai tikrai.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? žaidimų aikštelėje

Varškės pyragas su obuoliene

Atsispausdinti
Porcijos: 14 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 60-75 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
200 g sviesto
350 g miltų
30 g cukraus
žiupsnelis cinamono

Įdarui:
3 kiaušiniai
150 g cukraus
500 g varškės
1 valg.š. krakmolo
500 ml obuolienės

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir pabals.
2. Į masę sudėkite varškę (aš naudojau kreminę) ir gerai išmaišykite.
3. Suberkite krakmolą ir dar kartelį išmaišykite. Dubenį su paruoštu įdaru atidėkite į šalį.
4. Paruoškite tešlą. Kitame dubenyje minkštą sviestą sutrinkite su miltais, cukrumi ir žiupsneliu cinamono. Turite gauti purią trupinių masę.
5. Porą saujų trupinių atidėkite į šalį – palikite pyrago viršui apibarstyti.
6. Likusius trupinius suberkite į 22 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir delnais suformuokite pyrago pagrindą.
7. Ant išklotos tešlos supilkite varškės masę, ant jos tolygiai paskirstykite obuolienę. Apibarstykite likusiais trupiniais.
8. Kepkite iki 180 ˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 – 75 minutes.
9. Skanaus!

cinamonasobuoliaiobuolienėpyragassaldumynaivarškė
18 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronai su padažu „Bolognese”
kitas įrašas
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karamelinė kavos panakota

Saldainiai „Ferrero Rocher”

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karamelinės cinamoninės bandelės

Pyragas su švelniu varškės įdaru

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Mėnulis”

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

18 komentarai

Marta 2 Spa ’12 - 10:33 pm

Tas pyrago paprastumas suteikia jam žavesio:)

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 5:00 pm

Marta, tikra tiesa 🙂

Reply
Indrė 3 Spa ’12 - 5:22 am

Truputį pavydžių tokių permainų – ir aš norėčiau būt užtikrinta, kad pasitaikius progai galėsiu ją čiupti ir nepaleisti.
Pyragas žavus – norėčiau, kad ir pas mane grįžtu kepinių mūza, nes net ir begalinis Oliverio laidų žiūrėjimas nebepriverčia pajudint rankų virtuvėje – nėr ūpo, užtenka kasdien 3x per dieną paprastų sumuštinių…

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 5:02 pm

Indre, aš labai tikiu, kad viskas būna savo laiku. Ateina ir tiek: pokyčiai, atradimai, suvokimai, sprendimai. Tereikia atmerkti akis, palikti šiek tiek pravertą langą ir įsileisti naujus vėjus 🙂 Patikėk, ateis jie ir pas tave 🙂 Lygiai taip pat kaip ir mūza ateis – tereikia laiko. Ir neprievartauti savęs 🙂 Manau, kartais tikrai sveika tiesiog imti ir atsijungti – net ir nuo virtuvės 🙂

Reply
Kristina 3 Spa ’12 - 7:37 am

Viskas žodis žodin, atrodo, kad tai mano šio meto gyvenimas, užrašytas Tavo ranka 🙂
Nuotraukos – pasiutiškai gražios, pyragas, vertas gomurio vertinimų 🙂
Lauks eilėj būti iškeptas.
Ačiū Tau 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 5:03 pm

Kristina, štai kaip būna 🙂 Ką gi, tada belieka dar sau ir tau palinkėti, kad tie pokyčiai tikrai būtų kvepiantys sėkme ir laime 🙂
Ačiū už pagyras nuotraukoms – būtinai kepk, labai skanus pyragas! 🙂

Reply
Justyna 5 Spa ’12 - 7:21 am

Kaip gražu: tiek žodžiai, tiek nuotraukos 🙂 Pyragas atrodo puikiai, net skonį galima pajusti. Jau noriu bėgt gaminti ir skanauti 🙂

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 5:04 pm

Justina, labai ačiū už gražius žodžius 🙂

Reply
Žmogutis 9 Spa ’12 - 11:33 am

Nuo šiol tai pats skaniausias pyragas mūsų namuose! Žiauriai geras.

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 5:05 pm

Smagu girdėti! 🙂

Reply
Juta 23 Spa ’12 - 5:35 am

Laba, Deja, vakar mėginau kepti…ir nepavyko :(( Gavosi labai skystas. Dėjau Prezident trintą varškę, gal tai netiko? Nes iškepusio pyrago viršus – nerealus, kvapas viliojantis, o kai prapjovėm – valgyti įmanoma tik šaukštu :((

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:09 pm

Juta, kaip gaila 🙁 Varškė tikrai turėjo tikri. Gal kiaušiniai išskirtinai dideli, o krakmolo šaukštas mažas? Sunku pasakyti, kur priežastis slepiasi 🙁
Tikiuosi, kad bent šaukštais valgomas pyragas vis tiek buvo skanus? 🙂

Reply
Juta 29 Spa ’12 - 12:18 pm

Dar klausimukas, Asta, kodėl iškepę „varškiniai” pyragai ištraukus susmenga per vidurį? Ar gali būti dėl to, kad varškės įdaras per skystas? Ką daryti? Dėkui už pagalbą.

Reply
Asta 5 Kov ’13 - 8:19 pm

Juta, sukristi pyragas tikrai gali dėl per šlapios varškės. Aš visada naudoju liesą, sausą varškę. Taip pat priežastis gali būti per dažnai varstomos orkaitės durelės arba labai staigus temperatūros pokytis (geriausia iškepusį pyragą vėsinti palaipsniui, pravėrus orkaitės dureles).

Reply
Rimvydė 26 Vas ’13 - 10:52 pm

Pyragas puikus! Kadangi neturėjau obuolienės, tai pamodifikavau ir pribasčiau ašildytų juodųjų serbentų. Mm mm… Ačiū už receptą!

Reply
Asta 5 Kov ’13 - 8:20 pm

Nėra už ką, Rimvyde, smagu, kad patiko 🙂

Reply
Laura 10 Rgs ’15 - 2:49 pm

Ar galima sviestą pakeisti į aliejų?

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 5:06 pm

Laura, sviestas ir aliejus yra du visiškai skirtingi produktai ir šiame recepte tikrai nerekomenduočiau jų lygiagrečiai keisti 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų