Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

parašė Asta 16 Bal ’19
Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Niekam ne paslaptis: su miltais aš draugauju puikiai, jie sėkmingai telpa į mano subjektyvų subalansuotos mitybos suvokimą. Žinau, kad šiuo klausimu nesu populiari, bet kartais pagaunu save nuoširdžiai abejojančią, ar kepiniai be glitimo yra daugiau sveikatos, ar mados reikalas? Turiu draugę, kuri mane patikintų – sveikatos! Ji sakytų, net jei toleruojate glitimą, vis tiek kur kas sveikiau jo atsisakyti; ir ji tai žino iš patirties. Tą patį paantrintų net kelios knygos, kurių aš bent vieną tikrai perskaičiau. Ir aš tikiu; tikiu ir savo drauge, ir knygomis. Bet iš tiesų klausiu savęs kitko: ar tikrai norėdami būti sveikesni daugelis ieško beglitimių pyragų kepyklėlių meniu? O gal jie nori būti tiesiog madingi?

Apie madas pradėjau rašyti ne šiaip sau – kai sugalvojau iškepti šių keksiukų, šitas žodis man pirmasis ėmė suktis mintyse. Pamaniau, kad jie turėtų būti labai madingi. Vardinam iš eilės: jie be glitimo, be rafinuoto cukraus, gausūs sveikųjų riebalų (avokadai!) ir super maisto (bolivinė balanda!).

Jei dėl madingumo neabejojau, gal šiek tiek nerimavau dėl skonio. Vis tik ir aš, ir mano šeima yra klasikinių kepinių – duokit šen baltus miltus! – gerbėjai. Dabar, kai visi keksiukai jau suvalgyti ir beliko tuščias padėklas, manau, surasčiau drąsos lažintis, kad neįspėtumėt, kokie gi tie slaptieji ingredientai. O ir visai nenorėtumėt spėliot. Nes kai valgai kažką labai skanaus, tik tiek ir terūpi – KAIP SKANU!

Madinga? Sveikatai naudinga? Be glitimo? Su maistingomis ir super maistu ne veltui tituluojamomis bolivinių balandų sėklomis vietoje įprastų miltų? Žinoma, visa tai labai svarbu. Bet kai tylos ir ramybės pilnuose namuose plikiausi puodelį kavos, lukštenau iš popierėlio keksiuką ir suvalgiau jį iki paskutinio trupinėlio, labiausiai man rūpėjo vienintelis dalykas. Taip, nujaučiat teisingai, – KAIP SKANU!

Keksiukai minkšti, labai drėgni, puikios tekstūros, nuostabiai laiko savo formą (netrupa ir nebyra), maloniai saldūs ir nuo kokosų žiedų cukraus, ir nuo kokoso drožlių. Kremas – avokadų ir kakavos kremas! – purus ir tobulai švelnios tekstūros, saldus ir sodriai kakavinis. Jei nuoširdžiai, nė iš tolo nesitikėjau, kad keksiukai bus tokie puikūs, o pasirodo štai kaip – jie verti ne dešimties, o viso šimto balų! Ir jei jums atrodo, kad galbūt aš sutirštinu spalvas ar juos pervertinu, pažadu, taip nėra. Tikrai, jie fantastiški!

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Gali būti kiek netikėta, bet už keksiukų atradimą turiu dėkoti savo draugams „GLOBUS“. Tai jie, atsiuntę man dėžutę su naująja savo produktų linija „Vital“, paskatino pasukti galvą, ką čia pagaminus. Ten buvo keturi visai nauji produktai: speltų grūdai, sojų pupelės, daržovių mišinys su spelta grūdais ir mano labai mylimos bolivinės balandos sėklos. Ir kiek turi būti žmogus išbadėjęs saldumynų, jei toji skardinė su bolivine balanda man pakuždėjo į ausį mintį apie keksiukus?!

Smulkmena, tačiau labai svarbi (ypač taupantiems kiekvieną brangią minutę), – „GLOBUS Vital“ bolivinės balandos sėklos skardinėje jau yra paruoštos naudojimui. Jų nereikia nei virti, nei brinkinti; tiesiog atidaryti skardinę ir naudoti – salotoms ar keksiukams, čia jau kitas klausimas, šypt.

Naudokit keksiukams, prašau, prašau, prašau! Pamatysit, bus nesvietiškai SKANU!

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 25-28 min.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
300 g virtų bolivinės balandos sėklų (arba 2 skardinių „GLOBUS Vital“ bolivinės balandos)
¼ (60 ml) stiklinės kokosų pieno
4 didelių kiaušinių
100 g tirpinto sviesto
¼ stiklinės (60 ml) tirpinto kokosų aliejaus
1 stiklinės (150 g) kokosų žiedų cukraus
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos

Kremui:
2 didelių gerai prinokusių avokadų
½ stiklinės (65 g) kakavos miltelių
½ stiklinės (160 g) klevų sirupo
2 valg. š. tirpinto kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formeles.
2. Paruoškite keksiukus. Virtas bolivinės balandos sėklas, kokosų pieną, kiaušinius, tirpintą atvėsintą sviestą ir kokosų aliejų sudėkite į maisto smulkintuvą. Smulkinkite apie minutę, kol gausite visiškai vientisą masę.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kokosų žiedų cukrų, kokosų drožles, kepimo miltelius, sodą ir druską. Į šį dubenį supilkite sutrintą masę ir išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik pilnas.
5. Kepkite 25-28 minutes. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 20-30 minučių keksiukų kepimo formoje, tik tuomet juos atsargiai išimkite.
6. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą. Avokadus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite visus likusius kremo ingredientus ir toliau smulkinkite, kol paruošite tirštą vientisos masės kremą.
7. Sudėkite paruoštą kremą į konditerinį maišelį, sandariai užsukite ir palaikykite šaldytuve 20-30 minučių.
8. Keksiukams atvėsus, dekoruokite juos šaldytuve atvėsintu kremu. Apibarstykite žiupsneliu kokosų drožlių ir patiekite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „GLOBUS“.
Naujuosiu „GLOBUS Vital“ produktus galite rasti prekybos centruose Rimi, Maxima, ir net Barbora jums juos gali atvežti tiesiai į namus.

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

 Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Recepto šaltinis: Brewing Happiness

avokadaibolivinė balandakakavakeksiukaiklevų sirupaskokosų aliejuskokosų drožlėskokosų žiedų cukrussaldumynaisveikas desertassveikesni pasirinkimaivanilė
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrinų tarta su mėlynėmis
kitas įrašas
Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Varškės pyragas su braškėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Šalta juodoji arbata su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Vegetariška daržovių lazanija

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Marinatas šašlykams

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Nekeptas mangų sūrio tortas

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

2 komentarai

Vaida 29 Lie ’20 - 6:18 pm

Sveiki 🙂
Ar tešla turi gautis skystoka?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:52 pm

Vaida, tešla vidutinio tirštumo – nėra labai tiršta, bet nėra ir labai skysta. Tikiuosi, kad keksiukai sėkmingai pavyko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų