Taip greitai ir paprastai paruošiamo deserto dar reikėtų paieškoti. Vienas, du, – ir šokoladiniai sukučiai! Minkšti, saldūs, traškūs ir labai skanūs. Kaip juos pagaminti? Net juokingai lengvai!
Čiupkit pakuotę sluoksniuotos bemielės tešlos. Atšildę ją šaldytuve, aptepkite „Dr. Oetker“ šokoladiniu glajumi. Viršų užkloję antru tešlos lakšteliu, supjaustykite juostelėmis, susukite jas į sukučius ir įtaisykite ant kepimo popieriaus. Aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, apiberkite trupučiu rudojo cukraus.
Kol orkaitėje sukučiai keps, kils ir gardžiai apskrus, teks kantriai luktelėti penkiolika minučių. Tiek, kad spėtumėte pasiruošti puodelį kavos ar arbatos.
Ragaukite dar šiltus – laužiant sukutį perpus, tešla gardžiai traškės po pirštų pagalvėlėmis. Jei netyčia liktų kitai dienai, laikykite sandariame indelyje kambario temperatūroje. O jei neliks, nieko tokio – pagaminti taip paprasta, kad kitą dieną galėsite išsikepti vėl!
Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
400 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
1 pakuotės „Dr. Oetker“ šokoladinio glajaus
Viršui:
1 kiaušinio
1 valg. š. pieno
1 valg. š. rudojo cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Šaldytą tešlą lėtai atšildykite šaldytuve (geriausiai, iš šaldiklio į šaldytuvą perkelkite vakare, ir leiskite atšilti per naktį).
3. Paruoškite „Dr. Oetker“ šokoladinį glaistą pagal instrukciją – pakuotę įmerkite į karštą (maždaug 75 °C) vandenį ir palaikykite apie 8-10 minučių, kol glaistas pakuotės viduje suminkštės.
4. Tešlos lakštelį šiek tiek pakočiokite. Tolygiai aptepkite glaistu. Ant viršaus užklokite antrą tešlos lakštelį, lengvai paspauskite delnais.
5. Supjaustykite tešlą maždaug 3-4 cm pločio juostelėmis. Galus paspauskite, kad geriau sukibtų, ir susukite. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Taip paruoškite visus sukučius.
6. Kiaušinį išplakite su šaukštu pieno, ir plakiniu aptepkite sukučių viršų. Apibarstykite ruduoju cukrumi.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sukučiai taps gražiai auksinės spalvos. Leiskite kelias minutes atvėsti ant kepimo skardos, o tuomet – ragaukite!
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva