Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

parašė Asta 11 Spa ’12
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Ar galima visą savo gyvenimą sutalpinti į 23 kilogramus? Ne. Bet kartais reikia. Kartais tenka. Tik kad ir kaip besistengtum, už borto vis tiek lieka begalės mielų, širdžiai brangių ir svarbių smulkmenų. Receptų sąsiuviniai ir segtuvai. Knygos, kurias planavau skaityti šią žiemą. Mieliausias puodelis, iš kurio ryte taip gera gurkšnoti karštą juodą arbatą. Nuotraukų albumai ir rėmeliai. Dešimtys mažų ir didelių užrašų knygelių, pilnos padrikų minčių. Kiaulė taupyklė. Šimtas devyniolika nagų lakų. Mieli maži suvenyrai. Indai, stalo įrankiai, servetėlės ir staltiesėlės. Receptų knygos ir mylimiausios vyno taurės… Aukšti violetinpadžiai ir žemę šluojantis sijonas…

Viršsvoris, niurnu po nosimi. Jis turi likti. Net jei atsisveikinti ir labai liūdna…

Gerai tai, kad bent prisiminimai nesveria nieko – jų galiu pasiimti visą didžiulį glėbį, laikyti arti širdies ir niekad nepaleisti. Juk jie ir yra patys svarbiausi, ar ne? Taip pat kaip ir optimizmas ir tikėjimas, ryžtas ir tvirtybė, gera nuotaika ir akimirkos džiaugsmas. Galiu prisikrauti pilnas kišenes – žinau, jų tikrai prireiks. Ir ne kartą.

Taip, svarbiausias bagažas nesveria nei gramo. Bet niekas nesakė, kad jį nešiotis širdyje bus labai paprasta ir lengva.

Šiuos keksiukus kepiau, kai dar buvau namie. Prisimenu, kad tądien nuo pat ryto dingo elektra, o aš, suplanavusi Kepinių Dieną, vaikščiojau iš kampo į kampą, vis padūsaudama dėl šitokios neteisybės. Elektra atsirado penktą popiet, o aš, nieko nelaukdama, įjungiau orkaitę…

Skonis: 10/10. Labai švelnios ir labai geros tekstūros, purūs ir minkšti. O mėlynės čia tinka labai puikiai – atsveria saldumą ir suteikia žiupsnį gaivumo.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Edible garden

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis (240 ml) jogurto
1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
1/4 puodelio (60 ml) aliejaus
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (260 g) miltų
1/2 puodelis (100 g) cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. sodos
1/4 arb.š. druskos
1 1/4 puodelio (100 g) šviežių ar šaldytų mėlynių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Paruoškite 12 keksiukų formelių.
2. Dubenyje suplakite jogurtą, lengvai išplaktą kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Paimkite šaukštą šio mišinio ir apibarstykite juo kitame dubenėlyje esančias mėlynes, kad kuo geriau apsiveltų miltais.
5. Į dubenį su miltų mišiniu supilkite jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Atsargiai įmaišykite mėlynes. Nepermaišykite.
7. Užpildykite paruošta tešla keksiukų formeles.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
10. Skanaus!

jogurtaskeksiukaimėlynėssaldumynaiuogosvanilė
28 komentarai
27
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės pyragas su obuoliene
kitas įrašas
Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Didelis sausainis

Jogurtinis braškių ir želė tortas

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Grietininė panakota su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Moliūgų risotto su vištiena

Grikių sriuba su vištiena

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Bulvių „rožės”

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bananiniai – kokosiniai blynai

Kitokia balta mišrainė

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Plikyti riestainiai

Sumuštiniai su žuvimi

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

28 komentarai

Eglė 11 Spa ’12 - 3:22 am

Šiaip visad pakomentuodavau dėl recepto, bet šįkart parašysiu tai, ką gan dažnai pamąstau, kai tavo įrašus skaitau – kaip tu puikiai moki dėstyti mintis! Tiesiog skaitai ir galvoji, kad taikliau aprašyti, labiau tinkamų žodžių ir junginių surasti tiesiog nebūtų galima.

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 9:23 pm

Egle, ačiū! 🙂 Rašyti man tikrai labai patinka, bet kai išgirsti, kad tos rašliavos patinka žmonėms ar net paliečia jų širdis, jausmas būna nuostabus 🙂 Ačiū labai labai 🙂

Reply
Indrė 11 Spa ’12 - 7:21 am

Sėkmės iškraustant lagaminus, susikuriant kruopelę po kruopelės vėl. Taip būna, matyt taip reikia, labai labai pažįstama. Tikiu, kad ne viena išvykai, tai kas kita. O kai tašiukas, bilietas ir pasas rankose, ir važiuoji iš tiesų net nežinodamas kaip kas bus, juk aš ne tokia drąsi!!! bet važiuoji… dabar prisiminus, net netikiu, kad tai aš buvau 🙂
Saulėta virtuvė bus dar saulėtesnė, tikiu.

Su linkėjimais,
Indrė iš Keistaipaprasta

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:03 am

Indre, ačiū. Labai ačiū už palaikymą, šiltus žodžius ir linkėjimus 🙂 Aš irgi tikiu 🙂

Reply
Ilona 11 Spa ’12 - 12:55 pm

O kur isvyksti? Sekmes kad ir kur bevyktum. Tavo receptai nuostabus, tikiuosi ju sulaukti dar daug. Ir nesvarbu kiek daug daiktu liko, svarbu, kad prisiminimai ir mintys pilnos graziu jausmu ir silumos su tavimi :)))

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:04 am

Oi, Ilona, ačiū labai 🙂 O aš jau išvykau – toli, labai toli 🙂

Reply
Jurgita 11 Spa ’12 - 3:33 pm

hey hey, nuotraukų nėr!

sėkmės svečiuose. arba tegul tie svečiai greičiau tikrais namais virsta 🙂

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:05 am

Ups, Jurgita 😮 Atrodo, jau ištaisiau šią bėdą. Ar taip? 🙂

Ir ačiū už linkėjimus 🙂

Reply
Ramune 11 Spa ’12 - 6:58 pm

oi, Asta, kur tu susiruosei??? tikiuosi, savo pomegio neapleisi ir toliau mus sildysi savo irasais… plyyyyyyyyz:) sekmes bet kokiu atveju, sunkiausia pati isvaziavimo akimirka, o veliau viskas tampa tik sauniau ir lengviau… ir namo daznai jau net nebesinori…

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:06 am

Ramune, tikrai „Saulėtos virtuvės” nepamiršiu ir neapleisiu, kad ir kur bebūčiau – ji jau seniai tapo dalele mano gyvenimo 🙂
Ir dėkoju už palaikymą! 🙂

Reply
Vika 27 Lap ’12 - 3:58 pm

sveiki. gal zinote, kodel keksiukai nesigauna purus? jie viduje tarsi slapi ir neiskepe, o noretus minkstuciu ir puriu. kepu pakankamai ilgai, tai tikrai iskepa.gal kazka su jogurtu ne taip padarau? aciu

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:47 pm

Vika, na, čia tikrai nėra kur suklysti. Ir su jogurtu sunku kažką ne taip padaryti. Sakyčiau, jei nepermaišai tešlos ir jei paruoštus keksiukus iškart šauni į įkaitintą iki reikiamos temperatūros orkaitę, nesėkmių neturėtų būti.

Reply
Vilma 17 Lie ’13 - 6:40 am

Išsikepiau vakar šiuos keksiukus – labai purūs ir minkštučiai. Mano vaikas liko sužavėtas 🙂 Ačiū už receptą!

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:33 pm

Nėra už ką, Vilma 🙂 Džiaugiuosi, kad keksiukai suviliojo ir dar gi patiko 🙂

Reply
Rita 18 Lie ’13 - 1:34 pm

Kepa orkaiteje sie „fainuoliai” jau! Melynes pakeiciau avietemis. Kol kas tegaliu pasakyti, kad iskilo supergraziai ir tesla labai skani gavosi! Jau matau, kad ir sis jusu receptukas keliauja i mano bookmark’us 🙂

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:34 pm

Rita, labai smagu girdėti! 🙂

Reply
Vasarė 30 Geg ’14 - 9:01 pm

Kokį jogurtą reikia naudoti?

Reply
Asta 2 Bir ’14 - 9:48 am

Vasare, aš dažniausiai naudoju vanilinį 🙂 Bet kartais pasitaiko, kad kepdama keksiukus, sunaudoju ir kitokio likutį, jei jo turiu – ar persikinį, ar braškinį, ar dar kokį nors 🙂

Reply
Ernesta @BakingSecrets 3 Lie ’14 - 12:06 pm

Gaminau ir aš šituos. Labai skanūs! Ačiū.

http://bakingsecrets.blogspot.co.uk/2014/07/mixed-berry-yogurt-cupcakes-jogurtiniai.html

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 4:57 pm

Ernesta, tai tau ačiū, kad išbandei! 🙂 Atrodo puikiai 🙂

Reply
Dorota 6 Lie ’14 - 2:31 pm

Ačiū jums už recepta, labai skanū išėjo keksiukai, tik uogu dėjau daugiau ir žemuoginį jogurtą:)

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 4:57 pm

Dorota, nėra už ką; labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Jurate 30 Lie ’14 - 9:10 am

Nuostabus receptas. Kepiau jau kokius 5 kartus. Pirmą kartą visiškai pagal receptą, kitus kartus su interpretacijomis. Labai ačiū už receptą.

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:28 am

Jūrate, nėra už ką, labai smagu, kad patiko 🙂

Reply
Orka 18 Rgp ’14 - 5:24 pm

Jogurto kaip tik neturiu, kuo ji galima butu pakeisti? Ar tiktu lengvas kefyras?

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:29 am

Orka, manau, kad taip; pavyktų ir su kefyru 🙂

Reply
as 9 Spa ’14 - 4:28 pm

http://bakingsecrets.blogspot.com/2014/07/mixed-berry-yogurt-cupcakes-jogurtiniai.html

Reply
Keksiukai su mėlynėmis | SKONIŲ RUMBA 13 Bir ’16 - 6:55 pm

[…] Receptas iš čia. […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų