Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

parašė Asta 11 Spa ’12
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Ar galima visą savo gyvenimą sutalpinti į 23 kilogramus? Ne. Bet kartais reikia. Kartais tenka. Tik kad ir kaip besistengtum, už borto vis tiek lieka begalės mielų, širdžiai brangių ir svarbių smulkmenų. Receptų sąsiuviniai ir segtuvai. Knygos, kurias planavau skaityti šią žiemą. Mieliausias puodelis, iš kurio ryte taip gera gurkšnoti karštą juodą arbatą. Nuotraukų albumai ir rėmeliai. Dešimtys mažų ir didelių užrašų knygelių, pilnos padrikų minčių. Kiaulė taupyklė. Šimtas devyniolika nagų lakų. Mieli maži suvenyrai. Indai, stalo įrankiai, servetėlės ir staltiesėlės. Receptų knygos ir mylimiausios vyno taurės… Aukšti violetinpadžiai ir žemę šluojantis sijonas…

Viršsvoris, niurnu po nosimi. Jis turi likti. Net jei atsisveikinti ir labai liūdna…

Gerai tai, kad bent prisiminimai nesveria nieko – jų galiu pasiimti visą didžiulį glėbį, laikyti arti širdies ir niekad nepaleisti. Juk jie ir yra patys svarbiausi, ar ne? Taip pat kaip ir optimizmas ir tikėjimas, ryžtas ir tvirtybė, gera nuotaika ir akimirkos džiaugsmas. Galiu prisikrauti pilnas kišenes – žinau, jų tikrai prireiks. Ir ne kartą.

Taip, svarbiausias bagažas nesveria nei gramo. Bet niekas nesakė, kad jį nešiotis širdyje bus labai paprasta ir lengva.

Šiuos keksiukus kepiau, kai dar buvau namie. Prisimenu, kad tądien nuo pat ryto dingo elektra, o aš, suplanavusi Kepinių Dieną, vaikščiojau iš kampo į kampą, vis padūsaudama dėl šitokios neteisybės. Elektra atsirado penktą popiet, o aš, nieko nelaukdama, įjungiau orkaitę…

Skonis: 10/10. Labai švelnios ir labai geros tekstūros, purūs ir minkšti. O mėlynės čia tinka labai puikiai – atsveria saldumą ir suteikia žiupsnį gaivumo.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Edible garden

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis (240 ml) jogurto
1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas
1/4 puodelio (60 ml) aliejaus
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (260 g) miltų
1/2 puodelis (100 g) cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. sodos
1/4 arb.š. druskos
1 1/4 puodelio (100 g) šviežių ar šaldytų mėlynių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Paruoškite 12 keksiukų formelių.
2. Dubenyje suplakite jogurtą, lengvai išplaktą kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4. Paimkite šaukštą šio mišinio ir apibarstykite juo kitame dubenėlyje esančias mėlynes, kad kuo geriau apsiveltų miltais.
5. Į dubenį su miltų mišiniu supilkite jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Atsargiai įmaišykite mėlynes. Nepermaišykite.
7. Užpildykite paruošta tešla keksiukų formeles.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Iškepusius keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
10. Skanaus!

jogurtaskeksiukaimėlynėssaldumynaiuogosvanilė
33 komentarai
37
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės pyragas su obuoliene
kitas įrašas
Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Moliūginiai keksiukai

Braškinė-kokosinė panakota

Įdaryti šokoladiniai kiaušiniai

Klasikinis medaus tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vanilinė pistacijų panakota

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Žaliasis kokteilis su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šalta juodoji arbata su persikais

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

33 komentarai

Eglė 11 Spa ’12 - 3:22 am

Šiaip visad pakomentuodavau dėl recepto, bet šįkart parašysiu tai, ką gan dažnai pamąstau, kai tavo įrašus skaitau – kaip tu puikiai moki dėstyti mintis! Tiesiog skaitai ir galvoji, kad taikliau aprašyti, labiau tinkamų žodžių ir junginių surasti tiesiog nebūtų galima.

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 9:23 pm

Egle, ačiū! 🙂 Rašyti man tikrai labai patinka, bet kai išgirsti, kad tos rašliavos patinka žmonėms ar net paliečia jų širdis, jausmas būna nuostabus 🙂 Ačiū labai labai 🙂

Reply
Indrė 11 Spa ’12 - 7:21 am

Sėkmės iškraustant lagaminus, susikuriant kruopelę po kruopelės vėl. Taip būna, matyt taip reikia, labai labai pažįstama. Tikiu, kad ne viena išvykai, tai kas kita. O kai tašiukas, bilietas ir pasas rankose, ir važiuoji iš tiesų net nežinodamas kaip kas bus, juk aš ne tokia drąsi!!! bet važiuoji… dabar prisiminus, net netikiu, kad tai aš buvau 🙂
Saulėta virtuvė bus dar saulėtesnė, tikiu.

Su linkėjimais,
Indrė iš Keistaipaprasta

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:03 am

Indre, ačiū. Labai ačiū už palaikymą, šiltus žodžius ir linkėjimus 🙂 Aš irgi tikiu 🙂

Reply
Ilona 11 Spa ’12 - 12:55 pm

O kur isvyksti? Sekmes kad ir kur bevyktum. Tavo receptai nuostabus, tikiuosi ju sulaukti dar daug. Ir nesvarbu kiek daug daiktu liko, svarbu, kad prisiminimai ir mintys pilnos graziu jausmu ir silumos su tavimi :)))

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:04 am

Oi, Ilona, ačiū labai 🙂 O aš jau išvykau – toli, labai toli 🙂

Reply
Jurgita 11 Spa ’12 - 3:33 pm

hey hey, nuotraukų nėr!

sėkmės svečiuose. arba tegul tie svečiai greičiau tikrais namais virsta 🙂

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:05 am

Ups, Jurgita 😮 Atrodo, jau ištaisiau šią bėdą. Ar taip? 🙂

Ir ačiū už linkėjimus 🙂

Reply
Ramune 11 Spa ’12 - 6:58 pm

oi, Asta, kur tu susiruosei??? tikiuosi, savo pomegio neapleisi ir toliau mus sildysi savo irasais… plyyyyyyyyz:) sekmes bet kokiu atveju, sunkiausia pati isvaziavimo akimirka, o veliau viskas tampa tik sauniau ir lengviau… ir namo daznai jau net nebesinori…

Reply
Asta 14 Spa ’12 - 2:06 am

Ramune, tikrai „Saulėtos virtuvės” nepamiršiu ir neapleisiu, kad ir kur bebūčiau – ji jau seniai tapo dalele mano gyvenimo 🙂
Ir dėkoju už palaikymą! 🙂

Reply
Vika 27 Lap ’12 - 3:58 pm

sveiki. gal zinote, kodel keksiukai nesigauna purus? jie viduje tarsi slapi ir neiskepe, o noretus minkstuciu ir puriu. kepu pakankamai ilgai, tai tikrai iskepa.gal kazka su jogurtu ne taip padarau? aciu

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:47 pm

Vika, na, čia tikrai nėra kur suklysti. Ir su jogurtu sunku kažką ne taip padaryti. Sakyčiau, jei nepermaišai tešlos ir jei paruoštus keksiukus iškart šauni į įkaitintą iki reikiamos temperatūros orkaitę, nesėkmių neturėtų būti.

Reply
Vilma 17 Lie ’13 - 6:40 am

Išsikepiau vakar šiuos keksiukus – labai purūs ir minkštučiai. Mano vaikas liko sužavėtas 🙂 Ačiū už receptą!

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:33 pm

Nėra už ką, Vilma 🙂 Džiaugiuosi, kad keksiukai suviliojo ir dar gi patiko 🙂

Reply
Rita 18 Lie ’13 - 1:34 pm

Kepa orkaiteje sie „fainuoliai” jau! Melynes pakeiciau avietemis. Kol kas tegaliu pasakyti, kad iskilo supergraziai ir tesla labai skani gavosi! Jau matau, kad ir sis jusu receptukas keliauja i mano bookmark’us 🙂

Reply
Asta 22 Lie ’13 - 5:34 pm

Rita, labai smagu girdėti! 🙂

Reply
Vasarė 30 Geg ’14 - 9:01 pm

Kokį jogurtą reikia naudoti?

Reply
Asta 2 Bir ’14 - 9:48 am

Vasare, aš dažniausiai naudoju vanilinį 🙂 Bet kartais pasitaiko, kad kepdama keksiukus, sunaudoju ir kitokio likutį, jei jo turiu – ar persikinį, ar braškinį, ar dar kokį nors 🙂

Reply
Ernesta @BakingSecrets 3 Lie ’14 - 12:06 pm

Gaminau ir aš šituos. Labai skanūs! Ačiū.

http://bakingsecrets.blogspot.co.uk/2014/07/mixed-berry-yogurt-cupcakes-jogurtiniai.html

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 4:57 pm

Ernesta, tai tau ačiū, kad išbandei! 🙂 Atrodo puikiai 🙂

Reply
Dorota 6 Lie ’14 - 2:31 pm

Ačiū jums už recepta, labai skanū išėjo keksiukai, tik uogu dėjau daugiau ir žemuoginį jogurtą:)

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 4:57 pm

Dorota, nėra už ką; labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Jurate 30 Lie ’14 - 9:10 am

Nuostabus receptas. Kepiau jau kokius 5 kartus. Pirmą kartą visiškai pagal receptą, kitus kartus su interpretacijomis. Labai ačiū už receptą.

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:28 am

Jūrate, nėra už ką, labai smagu, kad patiko 🙂

Reply
Diana 25 Sau ’25 - 1:19 pm

Labai sunku daryti, kai nera tikslumo : pvz koki jogurta jūs naudojote nes ju begales, vieni skysti kiti nors peiliu pjauk. As nusipirkau graikiska naturalu. Mano akimis teslos konsistencija gavosi nenormali, nes i formeles saukstu kabinti reikejo tesla, ant kiek ji tirsta. 🙈. Db keksiukai orkaiteje, nzn ar isvis kazkas gausis. Bus matyti. Bet visadaalonu kai pataria pati autore kokius produktus geriau naudoti ir t.t.

Reply
Orka 18 Rgp ’14 - 5:24 pm

Jogurto kaip tik neturiu, kuo ji galima butu pakeisti? Ar tiktu lengvas kefyras?

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:29 am

Orka, manau, kad taip; pavyktų ir su kefyru 🙂

Reply
as 9 Spa ’14 - 4:28 pm

http://bakingsecrets.blogspot.com/2014/07/mixed-berry-yogurt-cupcakes-jogurtiniai.html

Reply
Keksiukai su mėlynėmis | SKONIŲ RUMBA 13 Bir ’16 - 6:55 pm

[…] Receptas iš čia. […]

Reply
Zivile 4 Sau ’24 - 4:00 pm

Atsiprašau aš nesupratau iš keksiukų su mėlynėmis recepto, ten 1 puodelis miltų 260 g. ar abu?

Reply
Asta 4 Sau ’24 - 4:02 pm

Abu, t.y. tiek sveria du puodeliai miltų 🙂

Reply
Zivile 6 Sau ’24 - 3:29 pm

Ačiū 🙂

Reply
Diana 25 Sau ’25 - 11:21 am

Ar lengvai popierelia nusilupa nuo šių keksiuku?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų