Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

parašė Asta 10 Lap ’14
Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Kai įsisiūbuoja ruduo, atrodo, laikas pradeda eiti lėčiau. Ar pastebėjot? Kokie ilgi vakarai, kai norisi tik grįžti į šiltus namus, įsisupti į šiltą chalatą, pariesti kojas su savimi ir sriūbčioti moliūgais kvepiančią kavą iš mylimiausio puodelio. Kokie tingūs savaitgalio rytai, kai saulė ryžtingai bando žadinti savo ryškiais spinduliais, bet kaskart pralaimi kovą su tiršta rūko paklode, apgaubusia visą dangų. Kokie jaukūs namai rudenį, kai kambaryje vanile kvepia uždegta žvakė, o pro virtuvės durų plyšelį visus namus užpildo kepamo obuolių pyrago aromatas. Ir kokios mielos širdžiai vakarienės, kai ant stalo garuoja šildantys troškiniai, tirštos trintos sriubos, sotūs apkepai. Ir širdį saldinantys desertai rudenį dar saldesni, dar nuodėmingesni; kad tik padėtų šalin nuvyti kartais į mintis tyliai sėlinantį rudens niūrumą.

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis (3)

Kai ruduo toks nežvarbus ir negąsdinantis nesibaigiančiais žemę merkiančiais lietumis ar skruostus deginančiais vėjais, kartais pagalvoju: galėčiau jį prisijaukinti. Nubarstytą paskutiniais sudžiuvusiais lapais. Nosį kutenantį cinamono, imbiero ir muskato kvapais. Viliojantį garuojančiais gardžios arbatos puodeliais.  Įsisupusį į jaukų storą megztinį, apsivyniojusį šaliką iki pat nosies galiuko.

Ir tada nedrąsiai sveikinu save su maža pergale – džiaugtis rudens dienomis po puikiosios vasaros man dar neseniai atrodė neįmanoma. O štai dabar, dorojant dosnų gabalėlį pyrago, tai atrodo dar ir kaip įmanoma.

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis (2)Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis (6)

Todėl ir Jums, ir sau linkiu: lai šypsena lūpose ir širdyje nepriklauso nuo oro už lango; juk yra mūsų visų pasauliuose kur kas svarbesnių, reikšmingesnių, didesnių dalykų. Na, o jei vis tik tas oras toks bjaurus, kad taip ir norisi tik liūdėti ar burbėti, išvaikykim tas pilkas emocijas išsikepę šokoladinių, labai šokoladinių keksiukų.

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis (4)

Skonis: 10/10. Trigubai šokoladinis desertas: sodriai šokoladiniai purūs keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis. Subtiliai saldūs, sodraus skonio ir aromatingi – štai kokie yra šie keksiukai. Beje, nepamirškite šlakelio kreminio kavos likerio, kuris keksiukams suteiks malonaus saldumo. Be to, juk kava ir šokoladas dera tiesiog idealiai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis (5)

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 16 keksiukų (5 cm skersmens) Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
½ puodelio (40 g) kakavos miltelių
1 puodelis (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
¾ puodelio (150 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
½ puodelio (125 ml) vanilinio jogurto arba pieno

Sulaistymui:
100 ml paruoštos stiprios kavos
30 ml kreminio kavos likerio

Įdarui:
½ puodelio (125 ml) riebios grietinėlės
150 g juodojo šokolado
15 g sviesto
1 valg. š. kreminio kavos likerio (nebūtinai)
½ arb. š. vanilės ekstrakto

Kremui:
150 g juodojo šokolado
175 g žemės riešutų sviesto
185 ml riebios plakamosios grietinėlės

GAMINIMO EIGA

IŠKEPKITE KEKSIUKUS

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
2. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t.y. sudarykite „garų vonelę“.
3. Kaitinkite šokoladą ir sviestą, maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį.
4. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
5. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
6. Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
7. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
8. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
10. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

1. Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukais.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
5. Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

PARUOŠKITE KREMĄ

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
2. Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
3. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
4. Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

SURINKITE KEKSIUKUS

1. Atvėsusių keksiukų centre mažu šaukšteliu išskobkite duobutes.
2. Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
3. Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
4. Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
5. Patiekite. Skanaus!

grietinėlėjogurtaskakavakavakeksiukailikerisriešutų sviestassaldumynaišokoladasvanilėžemės riešutų sviestas
25 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!
kitas įrašas
Naminiai aromatai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Pyragas su svarainių įdaru

Šokoladinė bananų duona

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Tortas „Braškinė Svajonė”

Kokosinis obuolių pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Moliūgų risotto su vištiena

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

25 komentarai

Ernesta @Baking Secrets 11 Lap ’14 - 4:44 pm

Oho ho kokie šokoladiniai, kokie ‘rich’. Labai labai gardžiai atrodo. Noriu būtinai ir ne tik šaltą rudens vakarą 🙂

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:38 pm

Ačiū, Ernesta 🙂 Taip, jie tikrai TOKIE!

Reply
aurute 11 Lap ’14 - 9:57 pm

Truksta zodziu… malonu net paziureti i tokias nuotraukas, jau isivaizduoju kas per skonis keksiuku,mmm. Jie jau mano sarase. Beje, Jusu knyga jau keliauja ir i mano namus. Sekmes Jums ir kurybinio polekio!

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:39 pm

Aurute, labai ačiū, tikiuosi, kad keksiukai labai patiks! 🙂
Džiaugiuosi, kad knyga jau pakeliui į Jūsų namus, ir ačiū už gražius linkėjimus 🙂

Reply
ugnius v 18 Lap ’14 - 9:33 am

mmm… nium as tai gal ir gamyynsiu , lietuviyu kalbous mokitojA lepie

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:39 pm

Ugniau, sėkmės ir skanaus! 🙂

Reply
Lina 22 Lap ’14 - 8:44 pm

Kaip gražiai atrodo! Ir dar man labai patinka jūsų įžangos ir asmeninė nuomonė apie receptą. Kartais žiūri kitus tinklapius, ieškai kažko super duper, bet nežinai ar tikrai bus skanu, ar ne per saldu, ar verta. O čia viskas aišku, todėl ačiū labai už tai. žinoma, nuomonės gali nesutapti, bet bent jau jūsų asmeninė nuomonė yra aiški. Tikrai smagi skaityti! Jau keli receptukai laukia savo eilės. 😉 sėkmės!

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:41 pm

Lina, labai ačiū už gražius žodžius – vertinu juos ir man labai malonu žinoti, kad mano nuomonė (nors ji, žinoma, dažniausiai yra labai subjektyvi) padeda įvertinti ir pasirinkti norimus išbandyti receptus 🙂 Ačiū!

Reply
Karolina 15 Gru ’14 - 5:13 pm

Noreciau paklaust kuo butu galima pakeisti vaniles ekstrakta?

Reply
Asta 15 Gru ’14 - 5:45 pm

Vaniliniu cukrumi 😉

Reply
J 4 Vas ’15 - 9:45 am

Labas.

O kiek teslos reikia pilti i formele? Kiek mazdaug palikti laisvos vietos nuo virsaus? As amziais neatitaikau 🙁

Ir kaip reikia sulaistyti keksiukus? Tiesiog apipilti? Atsiprasau uz kvaila klausima. 🙂

Aciu uz atsakyma!

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:44 pm

Tešla pripildykite tris ketvirčius formelės.
Sulaistyti keksiukus galima lėtai pilant kavą mažu šaukšteliu ant keksiukų viršaus (stengiantis, kad kavą keksiukai sugertų). Arba galima panaudoti, pavyzdžiui, silikoninį šepetėlį – pamirkyti jį į kavą ir aptepti keksiukų viršų; pakartoti tą keletą kartų 🙂

Reply
Emilija 24 Bal ’15 - 3:47 pm

Miela Asta, aš čia tokį bendrą klausimą noriu užduoti: gal nutuokiat, kodėl visi mano kepami keksiukai iškyla su kūgęlio formos viršūne? 😀 visi kaip piramidės.

P.S. Šiuos Jūsų kepu šokoladinius pastoviai, mano draugas nespėja net sulaukti kada atauš:))

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 8:25 pm

Emilija, bet juk keksiukai ir turi būti iškilę! Vadinas, viską darote puikiai – gerai iškilę keksiukai pasižymi purumu ir lengvumu 🙂 Ar Jūs norėtumėte, kad verčiau jų paviršius būtų lygus?

Reply
Emilija 2 Geg ’15 - 4:16 pm

Tai taip, jie iškyla labai puikiai, bet paskui kremą ant jų raityti sunkoka, nes jų viršūnės labai smailios:)) Pas Jus jie taip tolygiai iškilę atrodo, galima liniuotę pridėti ir būtų tiesu, o manieji su everesto viršūne būna:)) Ir dar vienas klausimas, vis nedrįstu daryti sviestinį kremą papuošimui, nes atbaido tie milžiniški cukraus pudros kiekiai jame. Ar tą kremą išvis įmanoma paskui valgyti?:)) ar tas didelis cukraus kiekis tam, kad kremas formą palaikytų? Dėkoju už atsakymus:) Jūs mano Guru:))

Reply
Vaiva 26 Bal ’15 - 5:14 pm

Labas vakaras. Norėjau paklausti dėl kreminio kavos likerio, kokį naudojate Jūs? O gal galima jį kažkuo kitu pakeisti? Ačiū.

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 8:25 pm

Vaiva, aš dažniausiai naudoju „Damų likerį“. Tačiau lygiai taip pat keksiukus galite kepti ir be likerio 😉

Reply
Vaiva 3 Geg ’15 - 10:18 am

Labai ačiū Jums! Viskas puikiai gavosi. Nudžiuginau mamą motinos dienos proga. 🙂

Reply
Asta 9 Geg ’15 - 4:28 pm

Vaiva, nuostabu girdėti, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Silvija 21 Bir ’15 - 12:30 pm

Norėjau paklausti dėl keksiukų. Kaip manote, ar atlaikytų vasos metu kelionę bent poros valandų? Labai noriu iškepti juos tam tikrai progai, bet bijau, kad nenukeliaus jie sėkmingai 🙂

Reply
Asta 28 Bir ’15 - 8:19 am

Silvija, manau, kad tikrai turėtų atlaikyti 🙂 Nebent pasitaikys pati karščiausia vasaros diena; tuomet jau jokių garantijų negalėčiau duoti 🙂

Reply
Evelina 9 Kov ’16 - 5:22 pm

Ziuriu as i ta krema ir galvoju- ar tiktu jis tortui sutepti?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:11 pm

Žinoma, Evelina 🙂

Reply
Gustė 11 Kov ’16 - 1:56 pm

Žiauriai skanūs keksiukai . ŽIAU-RIAI!!!! Ačiū labai už šitą receptą:)

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:11 pm

Nėra už ką, Guste! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų