Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

parašė Asta 9 Sau ’25
Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Jei darbo dienomis pusryčiams dažnai valgome sumuštinius, tai štai savaitgaliais – kaskart verda rimta kova tarp blynų ir vaflių. Vafliai laimi truputį dažniau, nes… juos kepti mėgstu labiau, šypt. Kuriai stovyklai priklausote jūs – blynų ar vaflių?

Nors vegane niekada nebuvau ir tikriausiai nebūsiu, sausį tiesiog ore sklandančios augalinio mėnesio (veganuary) nuotaikos pasiveja ir mane. O kadangi virtuvė yra vieta, tiesiog sutverta eksperimentams, su partneriais „Dr. Oetker“ sugalvojom – pabandykim iškepti tikrai LABAI gardžius augalinius vaflius!

Dubenyje maišiau miltus ir migdolų miltus, „Dr. Oetker“ kepimo miltelius ir vanilės pastą, augalinį pieną su citrinų sultimis, kokosų aliejų ir šaukštą cukraus. Pavyko tokie, kokius mielai kepčiau dažną savaitgalį! Kaip ir visus vaflius, gardžiausia juos valgyti šviežius, ką tik iškeptus. Tokie bus kvapnūs, gardūs, minkšti viduje, o išorėje – gardžiai apskrudę.

Norėdami vaflius kilstelėti į dar kitą lygį, patiekite juos su mėgstamais pagardais. Siūlau išmėginti dvi idėjas – saldžią ir nesaldžią. Kaip ir vafliai, taip ir pagardai – šįkart vien iš augalinės kilmės produktų.

Ar jūs prijaučiat augalinio sausio idėjai? Ar dažnai gaminate augalinės kilmės patiekalus namuose? Aš pati – gana retokai, bet kai prisiruošiu, niekad nesigailiu. Pakanka bent šiek tiek nutolti nuo sau įprasto kasdienio produktų sąrašo, kad virtuvėje gimtų nauji skoniai, o tai – puiku!

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 vaflių Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
1 ½ stiklinės (375 g) augalinio pieno
2 valg. š. citrinų sulčių
2 stiklinių (280 g) kvietinių miltų
½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
60 g tirpinto kokosų aliejaus
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos

Su avokadais ir keptais pomidorais:
100 g vyšninių pomidorų
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio džiovintų prieskoninių žolelių
žiupsnio džiovintų česnakų
½ sunokusio avokado
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų pipirų

Su karamelizuotais bananais:
1 didelio banano
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 valg. š. riešutų kremo
saujelės kepintų lazdynų riešutų
saujelės šilauogių (šviežių ar šaldytų)

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vaflius. Pieną sumaišykite su citrinų sultimis ir atidėkite į šalį.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius.
3. Supilkite cukrų, kokosų aliejų, pieno ir citrinų sulčių mišinį, vanilės pastą. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite. Turite gauti vidutiniškai tirštą tešlą.
4. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę. Patepkite kokosų aliejumi. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite, kol gardžiai apskrus.
5. Kai dalis vaflių jau iškepę, o dalis dar tik kepa, pirmuosius galite išlaikyti šiltus iki 100 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

6. Patiekite nesaldžiai. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
7. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus. Suberkite į kepimo formelę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ir džiovintais česnakais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pomidorai suminkštės.
8. Atskirame dubenėlyje šakute sutrinkite avokadą, žaliosios citrinos sultis, druską ir pipirus.
9. Vaflį aptepkite trintais avokadais, ant viršaus paskleiskite keptus pomidorus.

10. Patiekite saldžiai. Bananą supjaustykite riekelėmis, sumaišykite su ruduoju cukrumi.
11. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite kokosų aliejų. Sudėkite bananų riekeles ir kepkite porą minučių jų nejudindami. Tuomet po vieną gražiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
12. Ant vaflio dėkite karamelizuotus bananus. Apšlakstykite riešutų kremu. Užberkite saujelę smulkintų kepintų lazdynų riešutų ir uogų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

avokadaibananaicitrinoskokosų aliejuslazdynų riešutaimigdolų miltaipomidoraipusryčiairiešutų kremasvafliaivanilės pasta
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
kitas įrašas
Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Apelsininiai vafliai

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su pudingu

Sluoksniuoti pyragėliai

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Kavos panna cotta su šokoladu

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Pikantiška sūrio užtepėlė

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

2 komentarai

Rasa 10 Sau ’25 - 5:38 am

Sveiki, atrodo labai skaniai. Gal dar rekomenduotumėte vaflinę patikimą pirkti, į ką atkreipti dėmesį perkant?

Reply
Asta 10 Sau ’25 - 7:06 am

Sveiki, Rasa, ačiū! Aš jau gerokai virš dešimtmečio turiu ir naudoju šią: https://krinona.lt/elektrines-blynu-vafliu-keptuves/230-elektrine-vafline-cloer-1445-belgiskiems-vafliams-kepti-185-x-22-cm-930-w.html Nuoširdžiai rekomenduoju, puiki! 🙂

Reply

Komentuoti: Rasa Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų