Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Žaliasis humusas

parašė Asta 14 Sau ’21
Žaliasis humusas

Jeigu kas nors prieš gerus penkerius metus man būtų pasakęs, kad valgysiu humusą – ne tik valgysiu, bet ir gaminsiu jį pati! – būčiau pavarčius akis, nusijuokus ar susiginčijus. Niekada. Anksčiau turėjau begalę „niekada“, kad ir apie ką bekalbėtume: maistą, aprangą ar tiesiog kasdienius gyvenimo įpročius.

Niekada negersiu kavos, niekada nevalgysiu humuso, niekada nedėvėsiu siaurėjančių kelnių. Sveiki atvykę į mano aukštyn kojom apsivertusį šiandien rytą!

Nors iki veganiškos mitybos man tikrai toli (tiek, kad šiandien drįsčiau sakyt „niekada“), labai palaikau idėją į savo kasdienį racioną įtraukti daugiau augalinės kilmės produktų. Šįkart už įkvėpimą gaminti ir atrasti naujus skonius dėkoju lietuviškam prekės ženklui „AUGA“ – su kokybiškais jų produktais be galo gera kurti ir eksperimentuoti. Šįkart, kol vis dar tęsiasi sausis ir Veganuary, eksperimentai vyko augalinės mitybos tema – savo lėkštę kaskart pripildant įvairių subalansuotų, maistingų ir labai gardžių skonių!

Pradėkime nuo avinžirnių. „AUGA“ siūlo juos įsigyti jau išvirtus, paruoštus vartojimui, supakuotus gamtai draugiškose pakuotėse be sūrymo. Atidarote pakuotę – ir naudojate taip, kaip norisi! Man šįkart norėjosi berti į smulkintuvą ir gaminti sodriai žalią, pavasarį pranašaujantį humusą.

Žaliai šį humusą nuspalvina avokadai ir špinatai. Rinkitės gerai sunokusius kremiškos tekstūros avokadus, šviežius ryškiai žalius špinatus. Jie humusui suteiks ne tik ryškesnę spalvą, bet ir maloniai gaivų skonį. Be to, tai dar vienas puikus būdas suvalgyti daugiau daržovių – ne tik dėl to, kad reikia, bet ir dėl to, kad labai skanu!

Kaip ir klasikinį humusą, galite jį patiekti su daržovėmis, duonos lazdelėmis, trapučiais. Arba – paruošti gardžių žalių sumuštinių! Susluoksniuokite šviežios duonos riekeles, tepamąjį sūrį, žaliąjį humusą, avokadus, agurkus, mocarelos sūrį. Pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų, jei norite – saujele šviežių mėgstamų daigų.

Pavasaris lėkštėje, pavasaris širdyje!

 Žaliasis humusas

 Žaliasis humusas

Žaliasis humusas

Atsispausdinti
Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

300 g ekologiškų „AUGA“ avinžirnių be sūrymo
1 didelio gerai sunokusio avokado
100 g šviežių špinatų lapelių
1-2 skiltelių česnako
3 valg. š. sezamų aliejaus (arba alyvuogių aliejaus)
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
1 žaliosios citrinos sulčių
½ arb. š. malto kumino
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
alyvuogių aliejaus
avokado kubelių
sezamų sėklų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių daigų

GAMINIMO EIGA

1. Spausdami avinžirnius tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles (tai suteiks humuso tekstūrai dar malonesnio kremiškumo).
2. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite iki visiškai vientisos masės. Jei humusas per tirštas, įpilkite šlakelį vandens – tik tiek, kad gautumėte mėgstamą konsistenciją.
3. Patiekite humusą apšlakstę alyvuogių aliejumi, papuoškite avokadų kubeliais, sezamų sėklomis, grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiais daigais.
4. Geriausia šį humusą valgyti iš karto, tačiau uždarytą sandariame indelyje, šaldytuve galite laikyti iki 2-3 dienų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
Reklama #auga

 Žaliasis humusas

avinžirniaiavokadaičesnakaicitrinoskuminasrūkyta paprikašpinataitahiniužkandžiai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinė granola
kitas įrašas
Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Prancūziškas batonas (Baguette)

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Sėklų duona

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Beveik prancūziškas skrebutis

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Tortas „Braškinė Svajonė”

Tortas „Opera”

Purūs varškės keksiukai

Graikiško jogurto tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų