Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

parašė Asta 4 Sau ’22
Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Begalę kartų Naujuosius pasitikau su viltimi pirmą metų rytą prabusti nauju žmogumi. O šventas naivume: lyg gyvenimas būtų pasaka, o stebuklingą vidurnaktį karietos iš tiesų virstų moliūgais, šypt. Žinoma, kad klydau – pakeisti įpročius yra kur kas sudėtingiau nei batus ar keptuvę. Tam tikrai neužtenka vienos nakties, kad ir kokiu dailyraščiu ant balto popieriaus lapo tą naktį būtų surašyti dideli pažadai.

Štai todėl to nebedarau. Mažais žingsneliais – štai taip kviečiu save eiti link geresnių sprendimų, tikslų ar svajonių. Jokių varginančių maratonų – lai būna tai malonūs pasivaikščiojimai norima kryptimi.

Šiandien pietūs vegetariški, o dubenėlyje – salotos, bet ne dėl to, kad „nuo sausio pirmos valgysiu sveikiau”. Salotų nemėgau tik tada, kai įsivaizdavau, jog jos yra vienintelis „geras“ maistas. Išsilaisvinusi iš sau keliamų draudimų bei kraštutinumų, atradau, kokios skanios ir įvairios jos gali būti. Per šviesmečius nuo tų liūdnų trijų žalių lapelių, apšlakstytų beskoniu padažu.

Šios salotos – įkvėptos „Lidl Lietuva“ prasidėjusios teminės veganiškų ir vegetariškų „Vemondo“ produktų savaitės. Asortimentą sudaro produktai, kuriais lengva pasitikėti – „Vemondo“ prekės ženklui yra suteiktas tarptautinis „V-label“ apdovanojimas, žymintis veganiškus ir vegetariškus produktus, atitinkančius skaidrius bei aiškius gamybos ir ženklinimo principus.

Mano dubenėlyje šalia žalių lapelių dar ir avokadai, pomidoriukai bei agurkai, ir fetos sūris, ir trys „Vemondo“ produktai: švelnus humusas, bolivinės balandos bei vegetariški morkų kepsneliai. Jei tik norite, humusą galite ruošti ir namuose, o morkų kepsnelius – keisti falafeliais. Kaip ir kiekvienos salotos, taip ir šios – gali būti pakeistos taip, kad taptų gardžiausios būtent jūsų skoniui.

Sočios, maistingos, spalvingos ir labai gardžios salotos. Rekomenduoju!

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
6 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. obuolių acto
1 valg. š. klevų sirupo (ar agavų sirupo, ar medaus)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Dubenėliams:
250 g bolivinės balandos kruopų
80-100 g žalių mėgstamų salotų
200 g vyšninių pomidorų
1 trumpavaisio agurko
1 avokado
½ raudonojo svogūno
200 g „Vemondo“ avinžirnių užtepėlės (arba – naminio humuso)
4 vegetariškų „Vemondo“ morkų kepsnelių (arba – naminių falafelių)
gabalėlio fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus produktus sudėkite į stiklainėlį ir gerai supurtykite, kol susimaišys.
2. Paruoškite salotų dubenėlius. Bolivinės balandos kruopas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite, išpurenkite šakute.
3. Į dubenėlius paskleiskite žalias salotas. Ant viršaus išdėliokite: perpus perpjautus vyšninius pomidorus, riekelėmis supjausytus agurkus ir avokadus, smulkintą raudonąjį svogūną. Šalia dėkite keptus morkų kepsnelius ir šaukštą humuso.
4. Apšlakstykite padažu. Užberkite šiek tiek trupinto fetos sūrio.
5. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Vemondo

agurkaiavinžirniaiavokadaibolivinė balandacitrinosdaržovėsfetahumusaspomidoraisalotosvegetariška
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naujametinis užkandžių vainikas
kitas įrašas
Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kavos chia pudingas

Pusryčių bandelės (scones) su kumpiu ir sūriu

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Pyragėliai su pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Graikiškos makaronų salotos

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Makaronų salotos su kepta vištiena

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Saldžios dovanos Mamai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Karamelinis ledų ir kavos desertas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Žiedinių kopūstų blyneliai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Įdarytos bulvės

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų