Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

parašė Asta 4 Sau ’22
Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Begalę kartų Naujuosius pasitikau su viltimi pirmą metų rytą prabusti nauju žmogumi. O šventas naivume: lyg gyvenimas būtų pasaka, o stebuklingą vidurnaktį karietos iš tiesų virstų moliūgais, šypt. Žinoma, kad klydau – pakeisti įpročius yra kur kas sudėtingiau nei batus ar keptuvę. Tam tikrai neužtenka vienos nakties, kad ir kokiu dailyraščiu ant balto popieriaus lapo tą naktį būtų surašyti dideli pažadai.

Štai todėl to nebedarau. Mažais žingsneliais – štai taip kviečiu save eiti link geresnių sprendimų, tikslų ar svajonių. Jokių varginančių maratonų – lai būna tai malonūs pasivaikščiojimai norima kryptimi.

Šiandien pietūs vegetariški, o dubenėlyje – salotos, bet ne dėl to, kad „nuo sausio pirmos valgysiu sveikiau”. Salotų nemėgau tik tada, kai įsivaizdavau, jog jos yra vienintelis „geras“ maistas. Išsilaisvinusi iš sau keliamų draudimų bei kraštutinumų, atradau, kokios skanios ir įvairios jos gali būti. Per šviesmečius nuo tų liūdnų trijų žalių lapelių, apšlakstytų beskoniu padažu.

Šios salotos – įkvėptos „Lidl Lietuva“ prasidėjusios teminės veganiškų ir vegetariškų „Vemondo“ produktų savaitės. Asortimentą sudaro produktai, kuriais lengva pasitikėti – „Vemondo“ prekės ženklui yra suteiktas tarptautinis „V-label“ apdovanojimas, žymintis veganiškus ir vegetariškus produktus, atitinkančius skaidrius bei aiškius gamybos ir ženklinimo principus.

Mano dubenėlyje šalia žalių lapelių dar ir avokadai, pomidoriukai bei agurkai, ir fetos sūris, ir trys „Vemondo“ produktai: švelnus humusas, bolivinės balandos bei vegetariški morkų kepsneliai. Jei tik norite, humusą galite ruošti ir namuose, o morkų kepsnelius – keisti falafeliais. Kaip ir kiekvienos salotos, taip ir šios – gali būti pakeistos taip, kad taptų gardžiausios būtent jūsų skoniui.

Sočios, maistingos, spalvingos ir labai gardžios salotos. Rekomenduoju!

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
6 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. obuolių acto
1 valg. š. klevų sirupo (ar agavų sirupo, ar medaus)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Dubenėliams:
250 g bolivinės balandos kruopų
80-100 g žalių mėgstamų salotų
200 g vyšninių pomidorų
1 trumpavaisio agurko
1 avokado
½ raudonojo svogūno
200 g „Vemondo“ avinžirnių užtepėlės (arba – naminio humuso)
4 vegetariškų „Vemondo“ morkų kepsnelių (arba – naminių falafelių)
gabalėlio fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus produktus sudėkite į stiklainėlį ir gerai supurtykite, kol susimaišys.
2. Paruoškite salotų dubenėlius. Bolivinės balandos kruopas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite, išpurenkite šakute.
3. Į dubenėlius paskleiskite žalias salotas. Ant viršaus išdėliokite: perpus perpjautus vyšninius pomidorus, riekelėmis supjausytus agurkus ir avokadus, smulkintą raudonąjį svogūną. Šalia dėkite keptus morkų kepsnelius ir šaukštą humuso.
4. Apšlakstykite padažu. Užberkite šiek tiek trupinto fetos sūrio.
5. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Vemondo

agurkaiavinžirniaiavokadaibolivinė balandacitrinosdaržovėsfetahumusaspomidoraisalotosvegetariška
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naujametinis užkandžių vainikas
kitas įrašas
Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Kalėdinis užkandžių padėklas

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Sveikuoliški batonėliai

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Apelsininiai vafliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

REKLAMA

SALDUMYNAI

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Šokoladinis žemės riešutų sviesto tortas

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Meduolinis karamelinis tortas

Jei neturite orkaitės…

Varškės pyragas „Gintarėlis”

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų