Apelsininiai Keksiukai

Skonis: 8,5/10. Minkštučiai, skanučiai ir labai kvapnūs keksiukai.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: 12 standartinio dydžio keksiukų

Energetinė vertė: 215 kcal/keksiukas

Ar gaminčiau dar kartą? Ne.

Kur radau? Žurnalo Mano Namai receptai. Keksiukai ir krepšeliai. Desertiniai ir nesaldūs

Apelsininiai keksiukai

1 didelio apelsino žievelė
100 ml natūralių apelsinų sulčių
2 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g margarino
250 – 300 g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. vanilinio cukraus

Papuošimui:
50 g cukraus pudros
1 arb.š. natūralių apelsinų sulčių
pabarstukų

Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir paruošti 12 keksiukų formelių.
Margariną ištirpinti. Sutarkuoti oranžinę nuplauto ir nusausinto apelsino žievelės dalį, paskui apelsiną perpjauti perpus ir išspausti sultis. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrupi, supilti pravėsusį margariną. Išmaišyti sausus komponentus, sudėti tarkuotą apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir kiaušinių plakinį. Atsargiai išmaišyti. Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje apie 12 – 15 minučių. Ataušinti ant grotelių.
Glaistui sultis išmaišyti su cukraus pudra ir gauta mase aplieti keksiukus. Ant nesukietėjusio glaisto užberti papuošimus ir palikti, kol papuošimai sustings.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,

9 Responses to Apelsininiai Keksiukai

  1. Jurga 8 Grd ’09 at 10:14 vakare #

    išbandžiau, ačiū už receptą:)
    lengva ir skanu ;)

  2. eglija 10 Saus ’11 at 8:17 vakare #

    natūralu, kad pamačius atsakymą, jog daugiau jų nebegaminsite, iškyla klausimas – kodėl?

    • Asta 11 Saus ’11 at 3:58 vakare #

      Eglija, šitą prie skirtingų receptų kalbėjau ir bandžiau paaiškinti ne kartą, dabar tik pakartosiu :) Ne, nes yra dar tūkstančiai keksiukų receptų ir – taip – aš manau, kad yra skanesnių. Tai nereiškia, kad šie nėra skanūs – 8,5 balo rodo, kad tikrai skanūs – tačiau jie mane sužavėjo mažiau nei kiti, kurie gavo galbūt visus 10 balų. Ir juk normalu, kad aš verčiau dar kartą gaminčiau man labiau patikusius, o ne šiuos, patikusius mažiau? Lygiai taip pat normalu tai, kad galbūt Jums ar kitiems žmonėms šie patiks labiau nei anie – apie skonio subjektyvumą žinome visi :)

  3. Renata 17 Geg ’12 at 7:03 vakare #

    Kai namų šaldytuve faktiškai štilis, o lietinga vakarą norisi šilumos, jaukumo, šis receptas tiko idealiai:)
    Nors netobulo skonio, bet su ledais ir karameliniu padažu, buvo tai, kas pamalonino saldumo išsiilgusio kirmino širdį:)
    Nors pirmas kąsnis nesužavi, bet paskui lieka labai malonus apelsino poskonis, kuris kviečia vėl ragauti ir skanauti:)
    Sekmes, Asta!

    • Asta 21 Geg ’12 at 5:34 vakare #

      Ačiū, Renata :) Džiugu, kad keksiukai bent truputį praskaidrino lietingą dieną :)

  4. Tatjana 8 Bal ’13 at 6:45 vakare #

    Patys mėgstamiausi mano šeimos keksiukai iki šiol buvo Straciatella ir su šokolado gabaliukais :) Bet šiandien dėl šokolado stokos, teko išbandyti ir šituos. Galiu pasakyti tik vieną – po mano šeimos balsavimo, Straciatella ir keksiukai su šokolado gabaliukais atsidūrė 2 vietoj :) ! Pūrūs, tirpstantys burnoje ir nerealiai gaivaus vasariško skonio, ko daugiau bereikia kai už lango vis dar sniegas. Žodžiu mes duodam 10 iš 10 :)

    • Asta 15 Bal ’13 at 7:47 vakare #

      Tatjana, kaip nuostabu skaityti tokius komentarus! Labai džiaugiuosi, kad keksiukai paliko tokį puikų įspūdį bei linkiu išmėginti dar ne vieną receptą :)

  5. pavadinimas 18 Spal ’13 at 6:14 vakare #

    keksai visai be skonio:( nusivyliau…

    • Asta 23 Spal ’13 at 10:15 ryte #

      Labai gaila, kad keksiukai nepatiko :( Keista, nes nuo apelsino sulčių ir žievelės keksiukai tikrai turi būti aromatingi bei su skoniu :)

Rašyti atsakymą