Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

parašė Asta 13 Bal ’20
Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Turime šeimoje sekmadienio pusryčių blynų tradiciją. Gal ir galėčiau kartais ją pamiršti aš, bet du mano vyrukai netrunka priminti. Gi sekmadienis! – girdžiu dar neišsirangius iš patalų, ir viskas tampa aišku.

Ir nors blynams skirti sekmadieniai, viskas yra kitaip, kai išaušęs pirmadienis yra Velykų pirmadienis. Metas griauti visas tradicijas ir kepti blynus! 

Blyneliai minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais ir su avižiniais miltais vietoje įprastų kvietinių. Šiaip jau niekad nelaukiamo sausumo kepiniams suteikiančius avižinius miltus čia gelbėja būtent obuoliai – ir blyneliai staiga tampa kone tirpstantys burnoje!

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai be glitimo

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 didelių blynelių

INGREDIENTAI

1 stiklinės (100 g) avižinių miltų
2 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
1 stiklinės (250 ml) migdolų pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. druskos
2 didesnių arba 3 mažų obuolių

lydyto (ghee) sviesto kepimui

Patiekti:
1 valg. š. lydyto (ghee) sviesto
1 didelio obuolio
1 valg. š. klevų sirupo
½ arb. š. malto cinamono
saujelės graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Visus produktus, išskyrus obuolius, sudėkite į plaktuvą ar dubenį, gerai išplakite iki vientisos tolygios tekstūros.
2. Leiskite blynelių tešlai subręsti: palaikykite šaldytuve 30-60 min., o prieš kepdami dar kartą permaišykite ir įmaišykite mažais kubeliais supjaustytus obuolius.
3. Virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ištepkite lydytu (ghee) sviestu. Pilkite po nedidelį samtelį tešlos, formuodami blynelius. Kepkite juos, kol sutvirtės ir ims kilti burbuliukai, tuomet atsargiai mentele apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol bus gražiai auksinės spalvos.
4. Patiekite su keptais obuoliais: keptuvėje ištirpinkite šaukštą ghee sviesto, suberkite obuolių kubelius, supilkite klevų sirupą, suberkite cinamoną. Pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės.

Receptas yra publikuotas portale LaMaistas.lt.

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

avižiniai miltaibe glitimoblynaichiacinamonasgraikiniai riešutaigraikiškas jogurtasispaninio šalavijo sėklosklevų sirupasmigdolų pienasmuskatasobuoliaipusryčiairiešutaivanilė
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdolinis varškės pyragas be glitimo
kitas įrašas
Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Imbierinė granola

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Naminė pica

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

2 komentarai

Simona 6 Geg ’20 - 2:25 pm

Miela Asta,
Visada malonu atrasti pas Jus receptų, tiesą sakant, galėčiau juos visus išbandyti, ypač saldžiąją dalį 🙂 tik po to tektų keisti garderobą 😁 turiu didelį vaikučių būrį, kurie mėgsta blynus, tad vis ieškau kuo tuos blynus paįvairinti , kad nebūtų vis tie patys, kadangi gaminimo laikas ribotas, alkanų burnyčių daug tai tokie receptai tikras išgelbėjimas 🙂 turiu klausimą, jei visus ingridientus padidinus 5 kartus, tai ir kepimo miltelių reikia atitinkamai dėti? Ar nebus per daug, jie nesijaus? Ir vietoj avižinių miltų gal galima tiesiog naudoti sumaltus avižinius dribsnius? Ir ačiū už puikius receptus ir puikias idėjas, kuriais dalijatės ☺️

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:34 pm

Simona, labai Jums ačiū už tokį šiltą ir gražų komentarą, miela jį skaityti ir žinoti, kad tinklaraštyje randate išbandyti įkvepiančių receptų 🙂 Dėl šių blynelių, vietoje avižinių miltų tikrai galite naudoti maltus avižinius dribsnius. O štai kepimo miltelių kiekio tikrai nedidinčiau penkis kartus, bandyčiau naudoti tris arbatinius šaukštelius; manau, turėtų pakakti. Gardžių blynelių! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų