Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

parašė Asta 13 Gru ’20
Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Apie tai, kad sekmadieniai skirti blynams ir saldiems kepiniams, jau seniai sklando gandai. Bet ar žinot, kam dar skirti tingūs, lėti ir žvarbūs sekmadieniai? Paprasta – sotiems ir jaukiems, paprastai paruošiamiems ir sušildantiems pietų patiekalams. Tokiems, kaip šis makaronų apkepas.

Recepto galite laikytis žingsnis po žingsnio, o galite improvizuoti pagal tai, ką skanaus rasite šaldytuve; svarbiausia, turėkit makaronų ir daug sūrio!

Ar žinojote, kad makaronai, priklausomai nuo formos, yra skirstomi į labiau tinkamus salotoms, vegetariškiems arba mėsiškiems patiekalams, apkepams arba garnyrams, ir taip toliau? Štai šie – makaronai visai sunkiai įsimenamu Caserecce pavadinimu, o lietuviškai vadinami tiesiog… straubliais, šypt, – pasižymi išskirtine lenkta forma ir pakankamai giliais grioveliais. Jie puikiai dera su tirštais padažais, kurie tobulai susigeria į makaronus ir juos užpildo; todėl pasirinkę Caserecce šiam gardžiam apkepui, tikrai neapsiriksite.

Dideliame ir giliame kepimo inde sotiems savaitgalio pietums susluoksniavau: trijų rūšių sūrį (rikotą, mocarelą, kietąjį), sultingą plėšytą vištieną, kelias saujas špinatų, aromatingą naminį pomidorų padažą, makaronus ir dar daugiau sūrio. Tikiuosi, kad ir jums skamba jaukiai ir LA-BAI skaniai!

Į makaronų pažinimo kelią šįkart mane pakvietė „La Molisana“ – kietagrūdžių kviečių makaronai tiesiai iš Italijos. Kai laiką leidžiame namuose, svarbu prisiminti, kad kelionės vyksta ne tik lėktuvais ir autobusais. Dar jos vyksta ir skoniais, lėkštėmis, namus užpildančiais gardaus maisto kvapais ir gardžiausiais prisiminimais. Taip ir šįkart – prisiminimais Italijoje, o iš tiesų prie valgomojo stalo jaukiuose namuose.

Kuo jūs lepinatės šį sekmadienį? Gal ką nors iš makaronų?

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

300 g „La Molisana“ makaronų-straublių (Caserecce)
žiupsnio druskos

Pomidorų padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelių
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. cukraus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. raudonėlių
1 arb. š. rūkytos paprikas
¼ arb. š. kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
400 ml pomidorų tyrės

Apkepui:
1 indelio (250 g) rikotos sūrio
200 g mocarelos sūrio
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 stiklinės (250 ml) vandens, kuriame virė makaronai
100 g špinatų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
250-300 g virtos plėšytos vištienos*

Viršui:
100 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite didesnį ir gilesnį kepimo indą.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės, tik viena-dviem minutėm trumpiau. Vieną puodelį vandens, kuriame virė makaronai, nupilkite į puodelį ir atsidėkite į šalį. Makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį.
3. Paruoškite pomidorų padažą. Į įkaitintą keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles. Pakepinkite porą minučių maišydami, tuomet suberkite prieskonius ir sudėkite pomidorų pastą, ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite pomidorų tyrę ir leiskite užvirti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
4. Visus apkepui skirtus ingredientus sumaišykite: rikotą, sutarkuotą mocarelą, kietąjį sūrį, stiklinę vandens, kuriame virė makaronai, pasmulkintus špinatus, druską, pipirus ir virtą plėšytą vištieną. Produktų tekstūra turėtų būti pakankamai kremiška.
5. Suberkite makaronus ir permaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų tarp kitų produktų.
6. Į kepimo indą supilkite apie pusę pomidorų padažo, paskleiskite jį tolygiai, kad dengtų dugną. Ant viršaus sukrėskite visą apkepo masę. Paskirstykite, paviršių išlyginkite.
7. Viršų apipilkite likusiu pomidorų padažu, apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir kietuoju sūriu.
8. Uždenkite indą folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar apie 10-15 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
9. Patiekite iš karto.

* vištos krūtinėlę išvirkite. Susmulkinkite (suplėšykite) iki smulkių atplaišėlių plaktuvu su plokščiu antgaliu (angl. paddle attachment) arba tiesiog rankomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „La Molisana“.
#reklama #lamolisana

 Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

česnakaikietasis sūrisMakaronų patiekalaimocarelapastapomidorairikotašpinataisūrisvištiena
3 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu
kitas įrašas
Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Trupiniuotis su avietėmis

Apelsininis aguonų keksas

Tiramisu

Obuolių pyragas su džemu

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Kreminis airiško viskio likeris

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

3 komentarai

Laima 15 Gru ’20 - 12:34 pm

Mmm… Tokia “tinginių lazanija”! Labai skanu. Pagerinau patiekalą jau paruoštos vištienos filė gabaliuku iš artimos koldūninės. 🙂 gardu!

Reply
Skaistė 20 Gru ’20 - 6:03 pm

Sveiki. O kiek pomidorų padažo jau paruošto reikėtų dėti? Jau turiu pasigaminusi 🙂 ir ar rikota galima pakeisti varške?

Reply
Asta 21 Gru ’20 - 9:51 am

Sveiki, Skaiste, reikėtų apie 400 ml pomidorų padažo 🙂 Rikotą galite pakeisti gerai pertrinta varške (nors rikota, manau, čia vis tiek tiktų labiau) 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų