Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

parašė Asta 25 Geg ’23
Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Puošnus keksiukas – lyg mažas torčiukas! Apačioje – purus ir minkštas, baltojo šokolado gabalėliais pagardintas vanilinis biskvitas, o viršuje – švelni, saldi, burnoje sutirpstanti maskarponės ir pistacijų kremo kepurėlė, išpuošta smulkintais pistacijų riešutais ir šilauogėmis. Žodžių čia nereikia, bet paragauti – būtina, šypt. Baltojo šokolado ir pistacijų derinys – saldus ir užburiančiai skanus.

  • Vietoje baltojo šokolado gabalėlių į keksiukų tešlą galite įmaišyti saują aviečių ar šilauogių.
  • Nepermaišykite keksiukų tešlos – ji turi išlikti puri, lengvos tekstūros. Tuomet ir keksiukai iškeps gardūs, purūs ir tikrai labai minkšti. Taip pat nepraleiskite žingsnio, raginančio miltus išsijoti – tai dar viena keksiukų purumo paslaptis.
  • Jei tik turite galimybę, kremui naudokite naminę pistacijų pastą, t.y. iki glotnios tekstūros sumaltus nesūdytus pistacijų riešutus. Pirktinė pistacijų pasta turi kur kas mažesnę dalį pistacijų riešutų ir yra labai saldi, tuo tarpu naminė pistacijų pasta desertui suteiks ryškesnį, sodresnį pistacijų skonį.
  • Maskarponės ir grietinėlės kremas yra labai gardus, tačiau kur kas lepesnis oro temperatūrai nei, pavyzdžiui, sviestiniai kremai. Šiltoje temperatūroje jis ima minkštėti, todėl geriausiai kremu keksiukus papuošti prieš pat patiekiant (arba papuoštus iki patiekiant laikyti šaldytuve, bet turėkite omenyje, jog tuomet ir pats keksiukas sušals bei taps tvirtesnės tekstūros).

Nors visad sakau, kad gardiems desertams ypatingų progų nereikia, šįkart proga yra! Mano partneriai „PROMO Cash&Carry” švenčia gimtadienį ir paskutinį pavasario savaitgalį, gegužės 26-28 dienomis, kviečia pasinaudoti ypatingai didele, tik vieną kartą per metus taikoma 30 proc. nuolaida visoms lėkštėms, dubenėliams, įrankiams, taurėms ir stiklinėms (išskyrus „Riedel“ ir „Nachtmann“ taures, kurioms bus taikoma 15 proc. nuolaida).

„PROMO Cash&Carry” turi ypatingai didelį indų skyrių. Jame rasite įvairių stilių, spalvų, kainų kategorijų indų – nuo labai jaukių ir paprastų, iki kviečiančių kurti restoraną namuose. Adresus parduotuvių, kuriose yra indų skyriai, rasite čia.

Tuo tarpu šiandien eteryje ir mano nuotraukose – nauja „Alumina“ indų kolekcija „Granite“. Šiems indams būdingos švelnios formos ir mažų taškelių motyvas, tačiau pagrindinis jų išskirtinumas – kontrastas tarp matinės, šiurkščios išorinės indų pusės ir lygios, žvilgios vidinės pusės. Indai atkreipia dėmesį, žavi savo paprastumu ir elegantiškumu. Pastelinės spalvos nepriekaištingai dera tarpusavyje, tad serviruodami stalą galite kurti žaismingą nuotaiką ir derinti žalsvus, pilkšvus ir kremiškos spalvos indus.


Žavioms lėkštelėms – žavūs keksiukai. Vienas vėjo gūsis, ir gimtadienio žvakutė užgęsta. Metų neskaičiuojam, bet paskaičiuokim keksiukus. Kaip manot, kiek tokių gražuolių galėtumėt suvalgyti, šypt?

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 18-20 min.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
150 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 kiaušinių baltymų
2 arb. š. vanilės ekstrakto
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
½ stiklinės (125 g) pieno
50 g baltojo šokolado gabalėlių

Kremui:
250 g maskarponės
3 valg. š. pistacijų pastos*
1 stiklinės (130 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės

Papuošti:
smulkintų pistacijų
šilauogių
čiobrelio šakelių

* jei tik turite galimybę, naudokite naminę pistacijų pastą, t.y. iki glotnios tekstūros sumaltus nesūdytus pistacijų riešutus. Pirktinė pistacijų pasta turi kur kas mažesnę dalį pistacijų riešutų ir yra labai saldi, tuo tarpu naminė pistacijų pasta desertui suteiks ryškesnį, sodresnį pistacijų skonį.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite keksiukų kepimo popierėlius (ir keksiukų kepimo formą, jei popierėliai minkšti; aš šįkart naudojau tvirtus, laikančius formą popierėlius, – keksiukus juose galima kepti be jokios papildomos formelės, tiesiog išdėliotus ant standartinės orkaitės kepimo skardos).
2. Dideliame dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Atskirame dubenyje išplakite minkštą sviestą su cukrumi. Įplakite kiaušinių baltymus ir vanilės ekstraktą. Galiausiai sudėkite grietinę, supilkite pieną ir dar kartą išplakite. Nesijaudinkite, jei plakinio tekstūra bus šiek tiek šiurkšti.
4. Plakinį supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Neplakite tešlos – tik išmaišykite ją iki lygios tirštos tekstūros. Keliais lengvais judesiais įmaišykite šokolado gabalėlius.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils ir bus iškepę. Ar taip yra, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.

7. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, pistacijų pastą, suberkite miltelinį cukrų. Plakite elektriniu plakikliu, kol produktai susimaišys, bet ne ilgiau, nes perplakta maskarponė sušoks į gumuliukus. Toliau plakdami vidutiniu greičiu pamažu supilkite grietinėlę. Plakiklio greitį padidinkite ir išplakite tvirtą, tirštą kremą.

8. Papuoškite keksiukus. Kremą sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu ir ant keksiukų išspauskite kepurėles.
9. Papuoškite smulkintais pistacijų riešutais, šilauogėmis ir čiobrelių lapeliais. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

baltas šokoladasdesertasgrietinėgrietinėlėkeksiukaikepiniaimaskarponėpistacijossaldumynaišilauogėsšokoladas
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“
kitas įrašas
Juodosios arbatos keksas su medumi

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

SALDUMYNAI

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Kokosiniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Tiramisu Affogato

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

    23 Vas ’20
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (300)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (126)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (71)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (4)
  • LENGVI KĄSNELIAI (281)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (52)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (19)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų