Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

parašė Asta 21 Bal ’21
Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Esu tas pats žmogus, kadaise raukęs nosį ir net neragavęs humuso, patiekto ant stalo. „Nemėgstu“, – tvirčiausias šitas pareiškimas būna tada, kai net nesi ragavęs paragauti, šypt.

Pasirodo, kad vis tik mėgstu! Klasikinis, burokėlių, avokadų, morkų, batatų – visi šie receptai vienas už kitą gardesni ir jau anksčiau surašyti tinklaraštyje.

Svarstant, ką paruošti iš raudonųjų lęšių (gar sriubą, o gal karį?), ėmiau ir sutryniau dar vieną humuso variantą. Jis pavyko PUIKUS, niekuo nenusileidžiantis tradiciniam variantui, ruošiamam iš avinžirnių. Skonis, švelni tekstūra, pikantiškas prieskonių aromatas, sodri spalva – viskam rašau dešimt balų ir dešimties, ir dalinuosi receptu!

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Keptoms morkoms:
4 vidutinio dydžio morkų
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. kario prieskonių

Humusui:
1 stiklinės (190 g) raudonųjų lęšių (nevirtų)
2 skiltelių česnako
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
½ citrinos sulčių
1 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
½ arb. š. kumino
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnelio kajeno paprikos

Patiekti:
alyvuogių aliejaus
šviežių petražolių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
kepintų sezamų sėklų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei kario prieskoniais. Suberkite ant paruoštos kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol suminkštės. Atvėsinkite.
3. Raudonuosius lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Išvirus suberkite į koštuvą ir leiskite pilnai nuvarvėti (palikite, kol morkos iškeps).
4. Į smulkintuvą sudėkite keptas morkas, gerai nukoštus išvirusius lęšius ir visus kitus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki visiškai vientisos tekstūros.
5. Perdėkite humusą į dubenėlį, prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir kepintomis sezamų sėklomis, papuoškite šviežių petražolių lapeliais. Tepkite ant sumuštinių, trapučių, tortilijų, patiekite su daržovėmis ar duonos lazdelėmis.

Įkvėpimas: Blissful Basil

alyvuogių aliejusbalzaminis actasčesnakaihumusaskuminaslęšiairaudonieji lęšiaitahiniužkandžiai
2 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas
kitas įrašas
Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Riešutų ir datulių batonėliai

Obuoliniai varškėčiai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varške įdaryti pomidorai

Tarta su varške ir pomidorais

Naminiai makaronai su marinara padažu

Burokėlių ir fetos blyneliai

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdolinis tortas su maskarpone

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

2 komentarai

Gintarė 21 Bal ’21 - 9:03 am

Sveiki! Ar galima paruošti šį receptą be sezamų pastos? 🤔

Reply
Asta 21 Bal ’21 - 11:28 am

Sveiki, Gintare, aš pati labai mėgstu ruošti su sezamų pasta, vis tik tai yra vienas esminių humuso ingredientų, suteikiančių jam specifinį skonį; bet esu girdėjusi, kad kiti keičia tiesiog riešutų sviestu (pavyzdžiui, žemės riešutų) 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų