Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

parašė Asta 2 Kov ’25
Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Sakoma, kad per Užgavėnes dera sočiai ir riebiai prisivalgyti. Kuo gausiau, tuo geriau, – kad visus metus būtum sveikas, stiprus ir sotus. Nežinau, kiek gerai veikia šitos senosios tradicijos ir apskritai turiu abejonių, ar turime ką šiemet vyti iš kiemo, bet štai kuo neabejoju – nėra blogos progos bulviniams blynams. Be to, tikrai būtų puiku, jei visus ateinančius metus praleistume sveiki, stiprūs ir sotūs. Ir vieningi, ir taikūs. Ir laimingi.


Bulvinius blynus mums įprasta kepti iš žalių tarkuotų bulvių, formuojant juos nedidelius, įkaitintame aliejuje gardžiai apskrudinant iš abiejų pusių. Bet pamėginkime viską daryti priešingai: bulves prieš tarkuojant išvirti, o blyną kepti didžiulį, per visą keptuvę! Nors nebūtina, bet viduje labai gardu paslėpti įdarą: sūris išsilydys, o skrudinta šoninė suteiks sodraus skonio ir pikantiškumo. Blynas keptuvėje apskrus iki traškios plutelės, o viduje liks minkštas, drėgnas, labai gardus!

Štai tokie bulviniai blynai kepami Šveicarijoje ir vadinami Rösti. Sakoma, kad labiausiai jie mėgstami Berno apylinkėse, nors paplitę visoje šalyje ir už jos ribų. Gal kiek netikėta, bet šveicarai bulvinius blynus mėgsta patiekti net pusryčiams, pagardinę skystai keptas kiaušiniais, avokadais, daržovėmis.

  • Tokį blyną galite kepti ir be įdaro arba įdarui naudoti kitus produktus, pavyzdžiui: mėgstamą kumpį, tarkuotą mocarelos sūrį, pasmulkintus ir pakepintus špinatus.
  • Kepkite lėtai, virš vidutinės ugnies (aš indukcinėje kaitlentėje nustačiau šeštą kaitros lygį iš devynių). Blynas turi apskrusti, sutvirtėti, tačiau saugokite, kad nepradėtų degti!
  • Blyną kepti galite ir iš žalių tarkuotų bulvių, tik tuomet, tarkius sumaišę su druska ir palikę pastovėti apie dešimt minučių, juos labai gerai nuspauskite, kad pašalintumėte visą perteklinę drėgmę.

Užgavėnės jau poryt, receptas – čia ir dabar!

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 kg virtų bulvių (su odele)
1 arb. š. druskos

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
100 g šaltai rūkytos šoninės
100 g tarkuoto fermentinio sūrio

4 valg. š. aliejaus
80 g sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Virtas bulves atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet dėkite į šaldytuvą ir atšaldykite pernakt. Kitą dieną nulupkite odeles.
2. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

3. Šaltas virtas bulves sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su druska.

4. Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles, ir kepkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės.
5. Sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę ir kepkite dar porą minučių, kol gardžiai apskrus.

6. Atvėsinkite, tuomet sumaišykite su tarkuotu sūriu.

7. Iškepkite blyną. Į keptuvę įpilkite du šaukštus aliejaus ir įdėkite gabalėlį (apie 40 g) sviesto. Palaukite, kol sviestas ištirps.

8. Sudėkite į keptuvę pusę tarkuotų bulvių. Lygiu sluoksniu padenkite visa keptuvės dugną. Paspauskite plokščiąja mentelės dalimi, kad bulvių tarkiai kiek įmanoma labiau sukibtų.

9. Ant viršaus tolygiai paskleiskite šoninės ir sūrio įdarą. Pačiuose kraštuose įdaro nedėkite.

10. Ant įdaro tolygiai paskleiskite likusias tarkuotas bulves, vėl paspauskite plokščiąja mentelės dalimi.

11. Mentele atstumkite bulvių tarkius nuo kraštų, taip suformuodami gražios formos blyną.

12. Kepkite apie 10-15 minučių, kol blyno apačia sutvirtės ir apskrus.
13. Ant keptuvės užvožkite lentelę ar lėkštę ir apverskite – blynas liks ant lentelės ar lėkštėje, apskrudusia puse į viršų. Jei nerimaujate, kad vėliau jį bus sunku grąžinti atgal į keptuvę, pasinaudokite gudrybe – ant keptuvės užtieskite kepimo popieriaus juostą, kuri išvertus blyną, liks jo apačioje. Tuomet atgal į keptuvę blyną grąžinsite tempdami už kepimo popieriaus juostos.

14. Į keptuvę įpilkite dar du šaukštus aliejaus, įdėkite dar gabaliuką sviesto. Palaukite, kol ištirps.
15. Blyną nuo lentelės ar lėkštės nustumkite į keptuvę. Kepkite dar apie 10 minučių, kol ir antra blyno pusė sutvirtės ir bus gražiai apskrudusi.

16. Patiekite. Iškepusį blyną pjaustykite gabalėliais ir patiekite vieną ar pagardinkite grietine, graikišku jogurtu.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

blynaibulvėsčesnakaišoninėsūrissvogūnai
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis
kitas įrašas
Purūs blyneliai su džemo įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Cukinijų ir varškės apkepas

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Lavašo suktinukai

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Vafliai ant pagaliuko

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Bananų ir avokadų keksiukai

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kūčiukai

    23 Gru ’13
  • 3

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 4

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (686)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų