Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiTroškiniai

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

parašė Asta 20 Rgs ’09
Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Skonis: 10/10. Skanu, labai skanu! Labai labai labai! Neabejotinai pats skaniausias risotto, kurį esu gaminusi ar valgiusi. Skonis kartu ir švelnus, ir šiek tiek pikantiškas. Nors kartais kokoso pieno rasti pasirodo ir sunki užduotis, nepasiduoti ir ieškoti (galite susiaurinti savo paieškos ratą iki “Iki” 🙂 ) tikrai verta!

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? rūtuliuko virtuvėj pasižvalgius…

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

1,5 vištos šlaunelės
1 vidutinio dydžio svogūnas
1/3 arb. š. kario miltelių
1/2 arb.š. džiovinto baziliko
1/2 puodelio ryžių
1/2 puodelio kokoso pieno
1 puodelis vištienos sultinio
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

GAMINIMO EIGA

Vištos šlauneles ištrinti pipirais, druska, dėti į keptuvę su įkaitusiu aliejum ir kepti, kol gražiai apskrunda. Perdėti apkepusias į lėkštę ir palaikyti šiltai.
Jei keptuvėje neliko aliejaus, įpilti dar, jei liko, į tą patį suberti smulkintą svogūną, karį, baziliką, druską, pipirus ir kepti, kol svogūnas suminkštėja. Tada suberti ryžius, šiek tiek apkepti, supilti sultinį ir kokoso pieną. Užvirti. Sudėti vištos šlauneles atgal į keptuvę ir troškinti ant silpnos ugnies tol, kol ryžiai suminkštės ir vištiena visiškai iškeps. Su mano naudotais ir pateiktais produktų kiekiais tai užtruko apie 30 min.
Tuomet ištraukti šlauneles iš keptuvės, nulupti odą, o mėsą su šakute ir peiliu nuimti nuo kaulo ir susmulkinti. Sudėti smulkintą vištieną atgal į keptuvę, išmaišyti ir – skanaus!

bazilikaikokosų pienasryžiaisultinyssvogūnaitroškinysvištiena
6 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištienos maltinukai su grikiais
kitas įrašas
Tarta su varške ir pomidorais

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Burokėlių ir fetos blyneliai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Tobulas varškės apkepas (II)

Orkaitėje keptos bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes)

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

SALDUMYNAI

Meduolinės eglutės

Saldžios dovanos Mamai

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Tortilijų suktinukai su vištiena

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

6 komentarai

Rima K. is Toronto 18 Bal ’10 - 7:48 pm

Skamba labai skaniai, isidejau i savo bookmarks ir tikrai greitu laiku darysiu. Visus produktus labai megstu, o ypac kokosini piena. Pats risotto yra mano pats megiamiausias patiekals, nors jo daryti nemoku. Stai puiki proga ismokti. Aciu!

Reply
Asta 18 Bal ’10 - 9:20 pm

Rima, šaunus pasirinkimas! 🙂 Šis risotto mano pats pats mylimiausias, todėl turiu viltį, jog ir tavęs nenuvils 😉 Skanaus!

Reply
Rima 23 Lap ’17 - 4:55 pm

O kaip su ryziais,juos dedate virtus,apvirtus?Speja jie isbrinkti kol kokoso pienas nepradeda tirsteti?

Reply
Asta 25 Lap ’17 - 12:22 pm

Rima, ryžiai naudojami visiškai neapdoroti, jie spėja išvirti – tiesą sakant, patiekalas ruošiamas būtent tol, kol ryžiai būna pilnai paruošti, tinkamo kietumo 🙂

Reply
Agnė 24 Rgs ’18 - 2:02 pm

Apie kokios talpos puodelį recepte eina kalba? 🙂

Reply
Asta 26 Rgs ’18 - 9:11 am

250 ml

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų