Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

parašė Asta 20 Vas ’14
Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

When life gives you lemons, make lemonade.
Kai gyvenimas tau duoda citrinų, pasigamink limonado.

Ką gi. Aš labai mėgstu citrinas. O kadangi žiemą limonadui per šalta, mieliau kepu sausainius.

Skonis: 10/10. Iš pirmo žvilgsnio tai – tik paprastučiai sausainiai su aguonomis ir citrinų kremu. Bet paragavus vieną, staiga supranti, jog greitai ant stalo teliks tuščia lėkštė. Trapus ir minkštas sausainis ideliai dera su gaiviu ir saldžiarūgščiu citrinų kremu. Šie sausainiai tik dar kartą patvirtina tiesą, jog aguonos ir citrinos yra tobulas duetas.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Atsispausdinti
Porcijos: 20 nedidelių sausainių Paruošimo laikas: 1 val. 20 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

Sausainiams:
1 puodelis (140 g) miltų
žiupsnelis druskos
3 valg. š. aguonų
110 g sviesto
¼ puodelio (50 g) cukraus
1 didelio kiaušinio trynys
1 arb. š. vanilės ektrakto
1 citrinos tarkuota žievelė

Citrinų kremui:
2 citrinų sultys ir nutarkuotos žievelės
100 g miltelinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

PASIRUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ

Į prikaistuvį supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite du kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės.

Dėkite prikaistuvį ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami, kaitinkite, kol masė ims tirštėti. Neužvirkite.

Masei sutirštėjus, išjunkite ugnį. Paruoštą citrinų kremą supilkite į stiklainėlį ir atvėsinkite. Uždenkite sandariu dangteliu ir laikykite šaldytuve.

IŠSIKEPKITE SAUSAINIUS

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir aguonas. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmaišykite kiaušinio trynį, vanilės ektraktą ir nutarkuotas citrinos žieveles.

Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.

Imkite po šaukštą tešlos ir tarp drėgnų delnų suformuokite gražius apvalius kamuolėlius. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami apie 5 cm tarpus. Šaukšto galu ar kitu apvaliu įrankiu kiekvieno rutuliuko viduje įspauskite po gilią duobutę.

Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainiai taps gražiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės, dar kartą iškepusias duobutes paspauskite su šaukšto galu ar kitu apvaliu įrankiu, Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

Imkito po šaukštelį šalto citrinų kremo ir užpildykite juo sausainių duobutes. Patiekite. Skanaus!

aguonoscitrinossaldumynaisausainiaivanilė
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Svogūnų pica
kitas įrašas
Sūdytos karamelės kvadratėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

Sluoksniuotos tešlos žiedeliai su obuoliais

Persikų „shortcake“

Ananasų ir bananų keksas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Naminiai mėsainiai

Sveikuoliški krekeriai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Kibinai su varške ir špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

2 komentarai

Indrė 20 Bal ’19 - 4:04 am

Turėjau šiek tiek citrinų kremo, likusio nuo kitų kepinių, tad nusprendžiau jį išnaudoti ir išsikepti šiuos sausainėlius. Labai patiko! Skanūs, lengvai pagaminami sausainiai 🙂 ačiū už receptą

Reply
Asta 4 Geg ’19 - 10:25 am

Indre, labai džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų