Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiTroškiniai

Ryžiai su moliūgais

parašė Asta 29 Vas ’16
Ryžiai su moliūgais

„Knygų mugė“ praūžė greičiau nei galėjau tikėtis. Nors praleisti ten visas keturias dienas nuo ryto iki vakaro yra kažkas nerealaus: kartais skauda kojas, o kartais maudžia galvą, kartais ji apsisuka nuo netilstančio šurmulio, o kartais vienintelė mintis, liekanti galvoje, skamba pernelyg panašiai į žodį „miegas“. 

Miego pastarosiomis dienomis tikrai nebuvo daug, bet buvo labai daug džiaugsmo: žmonės myli knygas! Jie skaito, domisi, atranda. Jie nepraleidžia ir mūsų smaguriškojo kulinarinių knygų stendo (nors stabtelėję ir atsidūsta, jog labai sunku jas vartyti, nes akimirksniu užklumpa alkis, šypt). Bet šis savaitgalis dar kartą įrodė: kad ir kaip mes visur skubame, lekiame ir nespėjame, mes vis dar gaminame namuose. Ieškome kažko naujo, sklaidydami popieriaus lapus, ir atrasdami juose besislepiantį įkvėpimą. O tuomet einame į savo jaukias virtuves, jungiame virykles ir orkaites, tirpiname sviestą ir minkome tešlą, maišome, kepiname, troškiname, kočiojame. Kol galiausiai kviečiame visus prie stalo ir mėgaujamės gardžiu maistu, kuris mus visus kaskart suartina. 

Ne mažiau nei kojas po šios ilgos savaitės man maudžia ir skruostus. Nuo išdalintų šypsenų, smagių akimirkų, šmaikščių pajuokavimų, žmonių šiltumo ir gerumo. Ačiū Jums, visiems, kurie atėjote! Visiems, kurie stabtelėjote, nusišypsojote, išsirinkote knygą, linkėjote geros dienos. Ačiū!

Dabar, grįžusi namo ir atgal į (beveik) įprastą ritmą, šiandien aš dar labai labai tyli. Pavarčiusi savo knygų kolekciją, grįžtu į virtuvę ir pietums ruošiu ryžius su pačiu paskutiniu moliūgu iš spintelės gilumos. Ir net nežinia, kas kaltas – ar tas paskutinis dailus nedidelis moliūgas, ar tiesiog labai geras receptas, o gal pasiilgta virtuvė, – bet pietūs tikrai fantastiškai skanūs!

 Ryziai su moliugais

Skonis: 10/10. Sotus, kvapnus ir gardus troškinys patiems jaukiausiems pietums ar vakarienei. 

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Ryziai su moliugais

Ryžiai su moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. aliejaus
1 raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
1 puodelio (200 g) ryžių
4 puodelių (1 l) daržovių sultinio
1 puodelio (320 g) moliūgų tyrės
40 g sviesto
70 g tarkuoto kietojo sūrio

Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais smulkintą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakepinkite porą minučių, kol svogūnas suminkštės.
2. Pagardinkite druska, grūstais pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Išmaišykite.
3. Suberkite ryžius ir pakepinkite 2-3 minutes, nuolat maišydami, kol ryžiai taps skaidrūs.
4. Supilkite puodelį daržovių sultinio. Maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol ryžiai sugers beveik visą sultinį. Tuomet supilkite dar puodelį sultinio ir toliau kaitinkite maišydami. Lygiai taip pat supilkite visą sultinį, kol ryžiai bus išvirę: ne per kieti, tačiau ir ne per minkšti.
5. Sudėkite moliūgų tyrę ir sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.
6. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir dar kartą išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
7. Paskirstykite į lėkštes, apibarstykite saujele tarkuoto kietojo sūrio ir kapotais šviežiais žalumynais. Patiekite nedelsiant.

česnakaimoliūgasraudonasis svogūnasryžiaisultinyssūristroškinys
2 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai blyneliai
kitas įrašas
Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Šakšuka su morkomis

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Kibinai su kiauliena

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Tiramisu blynų tortukai

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Sūdytos karamelės kvadratėliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

2 komentarai

Aurute 1 Kov ’16 - 10:49 am

Labai džiaugiuosi už Jūsų sėkmę. Smagu, kad visos išleistos knygos puošia ir mano lentyną. O receptai nenustoja džiuginti ir stebinti. Labai laukiu naujų įrašų ir kulinarinių šedevrų. Sėkmės ir toliau

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:20 pm

Labai labai ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų