Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Šokoladiniai blyneliai

parašė Asta 4 Vas ’16
Šokoladiniai blyneliai

„Žinai, tau tikrai reikėtų kažką parašyti į „Saulėtą virtuvę“, nes ten esantis Kalėdų sveikinimas jau atrodo labai nekaip…“, – prieš kelias dienas man pusiau su šypsena išdėstė mano žmogus ir lyg tyčia užmynė ant skaudamos vietos. Ne kartą jau save bandžiau įkalbėti, tačiau arba pritrūkdavo laiko, arba žodžiai niekaip nesidėliojo į sakinius. Bet aš niekur nedingau, tikrai.

Virtuvėje šį mėnesį praleidau tikriausiai daugiau laiko nei per pastarąjį pusmetį. O apie maistą galvoju ir juo gyvenu nuo-la-tos. Tik štai nuo fotoaparato nupūsti dulkių dar neprisiruošiu. Nors, žinau, jau pats metas giliai įkvėpti, jas nupūsti ir pradėti ieškoti šviesiausio ir fotografijoms tinkamiausio kampo naujuose namuose.

Taip, mes jau čia! Prieš keletą savaičių, sausio viduryje, susikrovę visus daiktus į dėžes (į šiek tiek daugiau dėžių nei iš pradžių tikėjomės), visiems jiems suradome vietas čia. Namuose, mudviejų namuose.

Nesuskaičiuočiau, kiek kartų girdėjau klausimą, koks tai jausmas? Nuostabus. Nepakartojamas. Lyg pirštų galais nesiektum žemės. Lyg svajonė, kurią mintyse kartojai labai, labai ilgai, pagaliau būtų išsipildžiusi. Lyg širdyje kiekvieną dieną šviestų saulė.

Įsimylėjau mūsų namus nuo pirmos dienos, praleistos čia. Kiekvieną jų kampelį ir kiekvieną juose praleistą akimirką. Dar niekada po darbų su tokia šypsena nevažiuodavau namo. Dar niekada į juos taip neskubėdavau, truputį šokčiojančia širdimi.

O mano virtuvė… ji tobula. Čia norisi gaminti, valgyti, kalbėtis. Neskubėti ir mėgautis laiku kartu, puodeliu garuojančios arbatos su šaukšteliu medaus, šilta namuose ruošta vakariene.

Aš laiminga, beprotiškai laiminga. Pasistengsiu bent trupinėlį tos laimės padovanoti ir Jums – iškepkite šių blynų artėjančio savaitgalio pusryčiams ir ragaukite juos kartu su tais, kuriuos mylite labiausiai. Tai – tikrosios laimės akimirkos. Tokios tikros ir ranka pasiekiamos.

 Sokoladiniai blyneliai

Skonis: 10/10. Mėgstate šokoladą? Tuomet net neabejoju, – jums tikrai patiks! Tai blyneliai, skirti tikriems smagurių pusryčiams.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Sokoladiniai blyneliai

Šokoladiniai blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 20 blynelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
1 stiklinės (140 g) miltų
4 valg. š. kakavos
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 didelio kiaušinio
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
30 g sviesto
50 g juodojo šokolado

Patiekti:
šokoladinio padažo
aviečių
šokolado gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Į dubenį išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinį cukrų. Atidėkite į šalį.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinį, raugintas pasukas ir tirpintą atvėsintą sviestą. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Suberkite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius ir lengvais judesiais įmaišykite, kad pasiskirstytų blynų tešloje.
4. Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus, o viršutinė sutirštės ir joje ims kilti burbuliukai. Atsargiai apverskite blynus ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę.
5. Iškepusius blynus išimkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad sugertų riebalus.
6. Patiekite. Perdėkite blynelius į lėkštę. Patiekite su šokoladiniu padažu, apibarstę šviežiomis avietėmis ir smulkinto šokolado gabalėliais.

avietėsblynaidesertaspasukospusryčiaisaldumynaisaldūs blynaišokoladas
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Stebuklingų Šv. Kalėdų!
kitas įrašas
Ryžiai su moliūgais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Purūs pusryčių blyneliai

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Purūs blynai

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šaltibarščiai

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Neapolietiška pica „Margarita“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

2 komentarai

Blyneliai 10 Vas ’16 - 9:51 am

Dieviški!

Reply
Agnė 13 Bir ’16 - 4:18 pm

Deja, vaikai nevalge. Viskas nuėjo į kibirą

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų