Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiTroškiniai

Ryžiai su moliūgais

parašė Asta 29 Vas ’16
Ryžiai su moliūgais

„Knygų mugė“ praūžė greičiau nei galėjau tikėtis. Nors praleisti ten visas keturias dienas nuo ryto iki vakaro yra kažkas nerealaus: kartais skauda kojas, o kartais maudžia galvą, kartais ji apsisuka nuo netilstančio šurmulio, o kartais vienintelė mintis, liekanti galvoje, skamba pernelyg panašiai į žodį „miegas“. 

Miego pastarosiomis dienomis tikrai nebuvo daug, bet buvo labai daug džiaugsmo: žmonės myli knygas! Jie skaito, domisi, atranda. Jie nepraleidžia ir mūsų smaguriškojo kulinarinių knygų stendo (nors stabtelėję ir atsidūsta, jog labai sunku jas vartyti, nes akimirksniu užklumpa alkis, šypt). Bet šis savaitgalis dar kartą įrodė: kad ir kaip mes visur skubame, lekiame ir nespėjame, mes vis dar gaminame namuose. Ieškome kažko naujo, sklaidydami popieriaus lapus, ir atrasdami juose besislepiantį įkvėpimą. O tuomet einame į savo jaukias virtuves, jungiame virykles ir orkaites, tirpiname sviestą ir minkome tešlą, maišome, kepiname, troškiname, kočiojame. Kol galiausiai kviečiame visus prie stalo ir mėgaujamės gardžiu maistu, kuris mus visus kaskart suartina. 

Ne mažiau nei kojas po šios ilgos savaitės man maudžia ir skruostus. Nuo išdalintų šypsenų, smagių akimirkų, šmaikščių pajuokavimų, žmonių šiltumo ir gerumo. Ačiū Jums, visiems, kurie atėjote! Visiems, kurie stabtelėjote, nusišypsojote, išsirinkote knygą, linkėjote geros dienos. Ačiū!

Dabar, grįžusi namo ir atgal į (beveik) įprastą ritmą, šiandien aš dar labai labai tyli. Pavarčiusi savo knygų kolekciją, grįžtu į virtuvę ir pietums ruošiu ryžius su pačiu paskutiniu moliūgu iš spintelės gilumos. Ir net nežinia, kas kaltas – ar tas paskutinis dailus nedidelis moliūgas, ar tiesiog labai geras receptas, o gal pasiilgta virtuvė, – bet pietūs tikrai fantastiškai skanūs!

 Ryziai su moliugais

Skonis: 10/10. Sotus, kvapnus ir gardus troškinys patiems jaukiausiems pietums ar vakarienei. 

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Ryziai su moliugais

Ryžiai su moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. aliejaus
1 raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
1 puodelio (200 g) ryžių
4 puodelių (1 l) daržovių sultinio
1 puodelio (320 g) moliūgų tyrės
40 g sviesto
70 g tarkuoto kietojo sūrio

Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais smulkintą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakepinkite porą minučių, kol svogūnas suminkštės.
2. Pagardinkite druska, grūstais pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Išmaišykite.
3. Suberkite ryžius ir pakepinkite 2-3 minutes, nuolat maišydami, kol ryžiai taps skaidrūs.
4. Supilkite puodelį daržovių sultinio. Maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol ryžiai sugers beveik visą sultinį. Tuomet supilkite dar puodelį sultinio ir toliau kaitinkite maišydami. Lygiai taip pat supilkite visą sultinį, kol ryžiai bus išvirę: ne per kieti, tačiau ir ne per minkšti.
5. Sudėkite moliūgų tyrę ir sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.
6. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir dar kartą išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
7. Paskirstykite į lėkštes, apibarstykite saujele tarkuoto kietojo sūrio ir kapotais šviežiais žalumynais. Patiekite nedelsiant.

česnakaimoliūgasraudonasis svogūnasryžiaisultinyssūristroškinys
2 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai blyneliai
kitas įrašas
Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Burokėlių ir fetos blyneliai

Mini cukinijų blyneliai

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Saldžios dovanos Mamai

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Moliūgų kava

2 komentarai

Aurute 1 Kov ’16 - 10:49 am

Labai džiaugiuosi už Jūsų sėkmę. Smagu, kad visos išleistos knygos puošia ir mano lentyną. O receptai nenustoja džiuginti ir stebinti. Labai laukiu naujų įrašų ir kulinarinių šedevrų. Sėkmės ir toliau

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:20 pm

Labai labai ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų