Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

parašė Asta 26 Geg ’20
Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Ant pietų stalo – lašišos pyragas! Nuo tada, kai į šaldiklį atkeliavo 14 kilogramų laukinės lašišos, ją valgome kiekvieną savaitę, ir šia nauja tradicija aš labai džiaugiuosi! Žinau, kad anksčiau valgėme per mažai žuvies, tas dabar – kuo puikiausia proga pagaliau atsigriebti.

Iš esmės šis receptas – šaldytuve ir virtuvės spintelėse užsilikusių pavienių produktų „fiesta“. Nejuokauju, kai sakau, kad kartais būtent iš likučių nutinka patys skaniausi pietūs. Galbūt gamindama šį pyragą dar būčiau pridėjusi šio ar ano, jei tik būčiau turėjusi namuose, bet ir šis variantas yra toks geras bei skanus, kad NORIU juo dalintis!

Švelnus ir kremiškas bešamelio padažas visada yra gerai, jame paskendę lašišų filė gabalėliai ir žirneliai – nuostabu. O viską vainikuoja saldžių bulvių košė – pagardinta sviestu ir grietinėle, žiupsniu druskos, pipirų ir rūkytos paprikos; truputį saldi ir truputį pikantiška. Ir sūris, žinoma! Būčiau užtarkavusi kietojo, bet turėjau tik gabalėlį paprasto fermentinio – tiko ir šis!

Pyragas jaukus, šiltas, sotus, gardus. Toks, kuris galbūt labiau derėtų prie rudens sezono, bet net ir skaičiuojant paskutines dienas iki vasaros – labai gardus!

 Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
50 g sviesto
¼ stiklinės (35 g) miltų
600 ml pieno
1 arb. š. garstyčių
½ arb. š. malto muskato
žiupsnio kajeno pipirų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

800-900 g lašišų filė
400 g žirnelių

Saldžiųjų bulvių košei:
700 g saldžiųjų bulvių
1 arb. š. druskos
50 g sviesto
½ stiklinės (125 ml) grietinėlės
žiupsnio rūkytos paprikos
50 g tarkuoto sūrio
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite mentele, kol neliks sausų baltų miltų. Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir pamažu pilkite pieną, nuolat maišydami miltų, sviesto ir pieno mišinį šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Palaipsniui supylę pieną, toliau kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas ims tirštėti. Sutirštėjus pagardinkite garstyčiomis, muskatu, kajeno pipirais, druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
2. Įmaišykite į padažą žirnelius ir nedideliais kubeliais pjaustytą lašišos filė. Supilkite į kepimo indą (20×30 cm) ir atidėkite į šalį.
3. Paruoškite saldžiųjų bulvių košę. Saldžiąsias bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusias nukoškite ir dar karštas sutrinkite rankiniu smulkintuvu su sviestu ir grietinėle. Pagardinkite rūkyta paprika ir, jei reikia, dar šiek tiek pasūdykite.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros.
5. Paruoštą saldžių bulvių košę tolygiai sukrėskite į kepimo indą ant lašišos. Paviršių išlyginkite ir šiek tiek „pašiauškite“ su šakutės dantukais. Apiberkite tarkuotu sūriu ir grūstais juodaisiais pipirais.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus, įdaras pradės burbuliuoti kraštuose ir žuvis bus iškepusi.
7. Iškepusias pyragui leiskite 10 minučių „pailsėti“. Tuomet dėkite į gilias lėkštės ir patiekite.

 Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

 Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morkų pyragas be glitimo
kitas įrašas
Braškinis nekeptas sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Žiedinių kopūstų pyragas

Jautienos ir makaronų troškinys

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Nealkoholinis karštas vynas

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Braškinis pieno kokteilis

Moliūgų kava

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir dešros gumbo

Grybų lazanija

Ryžiai su moliūgais

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Svogūnų pica

Vištienos maltinukai su grikiais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų