Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

parašė Asta 2 Sau ’14
Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Paskutiniu metu turim tokį smagų juoką: jau kam kam, bet man šitie metai turėtų būti fantastiškai geri! Juk ne veltui šitaip mėgstu avižinę košę; ne veltui būtent jos dubenėliu prasideda kiekvienas mano rytas. Ir ne veltui jau visi namiškiai net juokiasi, kai tik sakinyje paminiu košę, taip? Atrodo, su arkliais mes turime šį tą bendro, vat kaip!

Ir kaip kitaip aš galėčiau pradėti naujuosius metus „Saulėtoje virtuvėje”, jei ne su dubenėliu avižinės košės? Kadangi aplink vis dar sklando šventinės nuotaikos, tai ir košė ne pati paprasčiausia, o pagardinta puikiais priedais: žemės riešutų sviestu ir bananais. Kasdienai tokie pusryčiai būtų tikriausiai ir per prabangūs, ir per saldūs – ši košė tikrai subalansuota smaližiams! – bet tingiam savaitgalio rytui… mmm, tobula!

Skonis: 10/10. Avižinių dribsnių košė, pagardinta bananais ir riešutų sviestu, yra labai labai gardi, aromatinga ir malonios kreminės konsistencijos. Bananų dėka ji tampa subtiliai saldi, o žemės riešutų sviestas suteikia pikantiškumo ir neįprastumo. Šiaip ar taip, bananai ir riešutų sviestas yra puikus duetas – tai akivaizdžiai atsiskleidžia ir  avižinėje košėje.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Pastry Affair

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis (250 ml) pieno
1 puodelis (250 ml) vandens
1 arb. š. vanilinio cukraus
¼ arb. š. druskos
1 puodelis (120 g) stambių avižinių dribsnių
1 didelis gerai prinokęs bananas
2 valg. š. žemės riešutų sviesto
1 valg. š. rudojo cukraus (arba medaus)

½ banano
1 valg. š. rudojo cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
2. Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
3. Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
4. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

avižiniai dribsniaibananaikošėkruopospusryčiairiešutų sviestasžemės riešutų sviestas
17 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Marjolaine“
kitas įrašas
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Belgiški pusryčių vafliai

Šakšuka su morkomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Sumuštiniai su žuvimi

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Šiltos bulvių salotos su skumbre

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Triufeliukai su brendžiu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Trupiniuotis su avietėmis

Karameliniai kvadratėliai

Riešutų ir datulių batonėliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Braškinis pieno kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

17 komentarai

ooo 2 Sau ’14 - 10:24 am

Ar galima būtų virti panaudojant ryžių arba sojų pieną?

Reply
Asta 3 Sau ’14 - 6:22 am

Niekad nemėginau, bet manau, kad tikrai galima 😉

Reply
Julija 2 Sau ’14 - 11:12 am

Jėga!
Mūsų dažniausi ir mėgstami pusryčiai-avižinė košė su bananais, žiupsneliu cukraus ir cinamono.

Reply
Asta 3 Sau ’14 - 6:24 am

Julija, kaip skanu! 🙂 Aš darbo dienų rytais valgau pačią paprasčiausią, tik su žiupsniu cinamono ir šaukšteliu rudojo cukraus. Bet savaitgaliais labai smagu išbandyti kažką naujo 🙂

Reply
Po 3 Sau ’14 - 9:44 am

Niam , tokius pusryčius atradau prieš gerus metus ir vis dar neatsibodo. Nerealus skonis. Tik aš nededu dar papildomai medaus, saldumo užtenka nuo banano ir įsidedu šiek tiek daugiau riešutų sviesto, tada skoniai puikiai susibalansuoja. Visi avižinės košės mėgėjai turi išbandyti!

Reply
Asta 3 Sau ’14 - 12:51 pm

Ooo, kaip smagu rasti bendraminčių, be avižinės košės rytų pradėt negalinčių! 🙂

Reply
Kamilė 3 Sau ’14 - 5:31 pm

Avižos pusryčiams yra puiku 🙂 jei net mano vyriškis netingi rytais prieš darbą jos pats išsivirt,tai čia jau rimtas košės pripažinimas 😀 o aš pati kasdien dažniausiai ją valgau su namine juodų serbentų uogiene.. 🙂
bet va ryt darysim „šventinius” pusryčius 🙂 dėsim bananų,nes laukia bėgimo varžybėlės,tai reik energijos su kaupu :Dtad mums bus ne „tingūs” o energetiniai pusryčiai 🙂

Skanių pusryčių,Asta! 🙂

Reply
Asta 6 Sau ’14 - 7:16 am

Oho, Kamile, tikrai kad rimtas košės pripažinimas! 🙂 Sunkiai įsivaizduoju saviškį rytais košę sau verdantį, nu bet kartais ir pas mus tokių stebuklų būna 😀

Tikiuosi, kad Jūsų šventiniai ir energetiniai pusryčiai buvo dar ir labai skanūs, o varžybos pasisekė puikiai 😉

Reply
Kamilė 7 Sau ’14 - 11:01 am

Tai kad mano vyriškis kitokių pusryčių nepripažįsta 😉 tai mielai sau košę verdasi 🙂

o tie pusryčiai buvo puikūs! 😉 bet bėgimui tai kaip toj reklamoj – pritrūko „per Marytės plauką” tų sekundžių,kad pasiekti geriausių rezultatų tuose bėgtuose atstumuose 😉 nors ir rezultatai tikrai buvo geri.

o jei turėsit kokių dar įdomesnių pagardų avižų košei,pasidalinkit 😉 kartais naujovės praverčia 😀

Reply
Asta 9 Sau ’14 - 6:06 am

Kamile, nieko, bus dar daug bėgimų ir daug gerų rezultatų – svarbiausia, kad emocijos būtų pačios geriausios 🙂 O jos, matau, pas jus tikrai geros! 🙂

Na, o košių tinklaraštyje dar tikrai bus 😉

Reply
Ula 22 Sau ’14 - 10:35 am

Ši koše nereali! O kadangi mano 6-metis zuikis dar labai megsta razinas, as dar beverdant ir razinu idejau (ir dar siek tiek dziovintu slyvu, smulkiai supjaustytu) Taip skanu, kaip kokie žieminiai ledai! Ačiu uz puiku recepta!

Reply
Asta 22 Sau ’14 - 11:27 am

Ula, nerealiai džiaugiuosi skaitydama komentarą ir tokius puikius įspūdžius! 🙂 Štai kiek nedaus kartais reikia, kad graži žiemos diena taptų dar puikesnė, ar ne? 🙂 Labai džiaugiuosi, ačiū!

Reply
Kristina 23 Sau ’14 - 3:17 pm

O aš pvz. pusryčių galima sakyti nevalgau,tik keletą sausainiukų su kava ,dukrai verdu košes,bet pati jų nevalgydavau. Bet nutiko toks dalykas, kai pamačiau šios košės foto :)) Nu tokia ji man skani pasirodė,tai sekantis rytas kaip tik buvo sekmadienio,tai pasakiau šeimai,kad virsiu košę,išviriau, pridėjau bananų,uogienės (kadangi riešutų sviesto neturėjau) ir dar pati valgiau 🙂 Ir kaip pasakiškai skanu buvo,net kavos nebereikėjo, ir nuo šiol pas mane sekmadieniais verdamos košės 🙂 Tai didelis ačiū už naują tradiciją mano šeimoje 🙂

Reply
Asta 27 Sau ’14 - 6:23 pm

Kristina, kaip puiku! 🙂 Atrodo, toks mažmožis – internete pamatyta, kaip sakai, skani košės nuotrauka – o štai būtent jos tereikėjo, kad šeimoje atsirastų naujos gražios ir gardžios tradicijos 🙂 Labai labai džiaugiuosi, kad prie to ir aš prisidėjau maža kruopelyte 🙂 Skanių sekmadienio rytų! 🙂

Reply
Ieva 9 Kov ’16 - 3:20 pm

Šią begalo skania košytę teko ir man ragaut, skonis tiesiog nuostabus. Ačiū Dovydui ?

Reply
Greta 29 Bal ’18 - 3:21 pm

Pirmiausia akį patraukė nuotrauka, košė joje atrodo tikrai labai viliojančiai. Nors esu košių mėgėja ir jas valgau dažnai,bet šiandien išbandžiusi šią likau labai nustebusi! Tokia skani, puri.. ir kur ji buvo mano visą gyvenimą?!:)) Tikrai skaniausia košė, kokią esu kadanors valgiusi!:)

Reply
Asta 29 Bal ’18 - 6:31 pm

Greta, LABAI džiaugiuosi girdėdama tokius puikius atsiliepimus! 🙂 Ačiū, kad pasidalinote!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų