Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Apelsininiai vafliai

parašė Asta 18 Lap ’18
Apelsininiai vafliai

O kada gi daugiau, jei ne darganotą rudenį? Kada, jei ne tais rytais, kai taip ilgai neprašvinta? Ir kada, jei ne sekmadienį, kai pasistengus laikas sulėtėja?

Lapkričio sekmadienių rytai yra skirti pasilepinimams. Ir šiltiems vafliams, ką tik iš keptuvės, su puodeliu kavos ar arbatos, ar net pieno.

Kaip kvepia namai!

 Apelsininiai vafliai

Apelsininiai vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių
2 valg. š. medaus
1 ½ stiklinės (375 ml) raugintų pasukų
½ stiklinės (125 ml) pieno
70 g tirpinto sviesto
1 apelsino nutarkuotos žievelės
½ apelsino sulčių

Patiekti:
miltelinio cukraus
apelsinų džemo
apelsinų riekelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vaflių tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, maltą cinamoną ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, medų, raugintas pasukas, pieną, tirpintą atvėsintą sviestą, tarkuotas apelsino žieveles ir apelsino sultis. Suberkite miltų mišinį į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Iškepkite vaflius. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas. Pilkite po porą šaukštų tešlos ir kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
4. Patiekite. Šiltus vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite apelsinų riekelėmis. Patiekite su apelsinų džemu.

 Apelsininiai vafliai

apelsinaicinamonasmeduspusryčiairaugintos pasukosvafliai
4 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis
kitas įrašas
Česnakinė vištiena su bulvytėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Brokolių salotos

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Moliūginė avižinė košė

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pistacijų ir aviečių semifreddo

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Kokosinis obuolių pyragas

Migdolinis aguonų pyragas

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Blynų tortas su šokoladu

Sumuštiniai su lašišos užtepėle

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Salotos su vištiena ir braškėmis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Daržovių apkepas

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Varškės apkepas su moliūgais

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

4 komentarai

Alma 18 Lap ’18 - 7:59 am

Kuo galima pakeisti pasukas,nes neisivaizduoju kur ju gauti ? Aciu

Reply
Asta 18 Lap ’18 - 8:04 am

Sveiki, Alma, nors nesu to išbandžiusi pati, žinau, kad žmonės keičia pienu + šviežiomis citrinų sultimis (1 puodeliui pieno reikia 1 valg. š. citrinos sulčių), išmaišius reikia palaukti apie 5 minutes, kol citrina pieną „sutraukia”. Dar esu girdėjusi apie tai, kad žmonės skiedžia grietinę su vandeniu iki pasukų konsistencijos 🙂 Vienas paprasčiausių būdų – pasukas pakeisti kefyru, jei yra galimybė jo nusipirkti.

Reply
Izabelė 28 Bir ’20 - 7:01 pm

O cukraus netyčia nebūsit pamiršusi? Po pirmo iškepto vaflio nusprendžiau puse puodelio cukraus pridėti nors visuose receptuose jį visad mažinu 😀

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:47 pm

Izabele, čia toks eksperimentas gardinti tik mažu kiekiu medaus ir kepti labai menkai saldžius pusrytinius vaflius. Mums patiko, bet visada galima pridėti cukraus pagal skonį 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų