Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Apelsininiai keksiukai

parašė Asta 20 Rgs ’09
Apelsininiai keksiukai

Skonis: 8,5/10. Minkštučiai, skanučiai ir labai kvapnūs keksiukai.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Žurnalo Mano Namai receptai. Keksiukai ir krepšeliai. Desertiniai ir nesaldūs

Apelsininiai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

1 didelio apelsino žievelė
100 ml natūralių apelsinų sulčių
2 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g margarino
250 – 300 g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. vanilinio cukraus

Papuošimui:
50 g cukraus pudros
1 arb.š. natūralių apelsinų sulčių
pabarstukų

GAMINIMO EIGA

Orkaitę įkaitinti iki 200 ºC temperatūros ir paruošti 12 keksiukų formelių.
Margariną ištirpinti. Sutarkuoti oranžinę nuplauto ir nusausinto apelsino žievelės dalį, paskui apelsiną perpjauti perpus ir išspausti sultis. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrupi, supilti pravėsusį margariną. Išmaišyti sausus komponentus, sudėti tarkuotą apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir kiaušinių plakinį. Atsargiai išmaišyti. Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje apie 12 – 15 minučių. Ataušinti ant grotelių.
Glaistui sultis išmaišyti su cukraus pudra ir gauta mase aplieti keksiukus. Ant nesukietėjusio glaisto užberti papuošimus ir palikti, kol papuošimai sustings.

apelsinaikeksiukaisaldumynaisultysvanilė
12 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tarta su varške ir pomidorais
kitas įrašas
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Citrininiai biscotti su aguonomis

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Obuolių pyragas su morengo plutele

Tinginių „Napoleonas“

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

12 komentarai

Jurga 8 Gru ’09 - 10:14 pm

išbandžiau, ačiū už receptą:)
lengva ir skanu 😉

Reply
eglija 10 Sau ’11 - 8:17 pm

natūralu, kad pamačius atsakymą, jog daugiau jų nebegaminsite, iškyla klausimas – kodėl?

Reply
Asta 11 Sau ’11 - 3:58 pm

Eglija, šitą prie skirtingų receptų kalbėjau ir bandžiau paaiškinti ne kartą, dabar tik pakartosiu 🙂 Ne, nes yra dar tūkstančiai keksiukų receptų ir – taip – aš manau, kad yra skanesnių. Tai nereiškia, kad šie nėra skanūs – 8,5 balo rodo, kad tikrai skanūs – tačiau jie mane sužavėjo mažiau nei kiti, kurie gavo galbūt visus 10 balų. Ir juk normalu, kad aš verčiau dar kartą gaminčiau man labiau patikusius, o ne šiuos, patikusius mažiau? Lygiai taip pat normalu tai, kad galbūt Jums ar kitiems žmonėms šie patiks labiau nei anie – apie skonio subjektyvumą žinome visi 🙂

Reply
Renata 17 Geg ’12 - 7:03 pm

Kai namų šaldytuve faktiškai štilis, o lietinga vakarą norisi šilumos, jaukumo, šis receptas tiko idealiai:)
Nors netobulo skonio, bet su ledais ir karameliniu padažu, buvo tai, kas pamalonino saldumo išsiilgusio kirmino širdį:)
Nors pirmas kąsnis nesužavi, bet paskui lieka labai malonus apelsino poskonis, kuris kviečia vėl ragauti ir skanauti:)
Sekmes, Asta!

Reply
Asta 21 Geg ’12 - 5:34 pm

Ačiū, Renata 🙂 Džiugu, kad keksiukai bent truputį praskaidrino lietingą dieną 🙂

Reply
Tatjana 8 Bal ’13 - 6:45 pm

Patys mėgstamiausi mano šeimos keksiukai iki šiol buvo Straciatella ir su šokolado gabaliukais 🙂 Bet šiandien dėl šokolado stokos, teko išbandyti ir šituos. Galiu pasakyti tik vieną – po mano šeimos balsavimo, Straciatella ir keksiukai su šokolado gabaliukais atsidūrė 2 vietoj :)! Pūrūs, tirpstantys burnoje ir nerealiai gaivaus vasariško skonio, ko daugiau bereikia kai už lango vis dar sniegas. Žodžiu mes duodam 10 iš 10 🙂

Reply
Asta 15 Bal ’13 - 7:47 pm

Tatjana, kaip nuostabu skaityti tokius komentarus! Labai džiaugiuosi, kad keksiukai paliko tokį puikų įspūdį bei linkiu išmėginti dar ne vieną receptą 🙂

Reply
pavadinimas 18 Spa ’13 - 6:14 pm

keksai visai be skonio:( nusivyliau…

Reply
Asta 23 Spa ’13 - 10:15 am

Labai gaila, kad keksiukai nepatiko 🙁 Keista, nes nuo apelsino sulčių ir žievelės keksiukai tikrai turi būti aromatingi bei su skoniu 🙂

Reply
Inga 14 Kov ’15 - 4:56 pm

Man irgi nepatiko keksiukai, tikrai nekartočiau. Tešla gavosi labai klampi. O iškepę buvo be skonio, kartoki ir kieti.

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:18 pm

Inga, labai gaila, kad nepatiko 🙁 Dėl kartumo – gal netyčia nutarkavote ir baltą (ne tik oranžinę) apelsino žievelės dalį? Daugiau nežinau priežasties, kodėl dar keksiukai galėtų būti kartūs.

Reply
vilija 2 Vas ’17 - 6:06 pm

Šiandien kepiau šiuos keksiukus.Ką galiu pasakyti -nuostabūs,minkšti,purūs,laaabai visam kolektyvui patiko .net nesitikėjau,kad taip skanu,ačiū už receptuką

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų