Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Marmurinis trijų šokoladų keksas

parašė Asta 9 Rgs ’22
Marmurinis trijų šokoladų keksas

Ruduo viską keičia. Atrodo, per vieną naktį vasaros vėjavaikiškumą pakeičia švelni ramuma. Atslenka rūke paskendę rytai, ilgi vakarai… Noriu mylėt kiekvieną metų laiką, o rugsėjį mylėti – lengva. Gal ir vėsiau, ir tamsiau, bet juk ir jaukiau! Tą minkštą jaukumo jausmą rudens dienose myliu labiausiai. Kai vakarais stalčiaus gilumoje ieškau šiltesnių kojinių, uždegu žvakes, maišau tešlą pyragams, kai švilpiančiame virdulyje kaista vanduo mėtų arbatai.

Ruduo tikrai viską keičia. Jei vasarą „ko nors skanaus“ ieškom šaldiklyje, tai rugsėjį – pravėrę orkaitės dureles. Šįkart už tų durelių – marmurinis trijų šokoladų keksas. Dryžuotas, spalvotas, saldus, minkštas ir labai gardus.

Trys šokoladai šio kekso sluoksniuose – juodojo, pieniško ir natūraliai rausvo belgiško šokolado lašeliai. Tai trys naujienos, kurias nuo šiol galite rasti „Dr. Oetker“ asortimente. Lašeliai, supakuoti po 100 gramų, idealūs pyragams glaistyti, šokoladiniams saldainiams gaminti bei maišyti į įvairiausių kepinių tešlą. Jie itin gerai tirpsta, tad įmaišyti į tešlą ir paruošti ją trijų skonių buvo paprasta kaip dukart du.

Akylesni turbūt pastebės – kepinyje rausvas šokoladas prarado savo spalvą. Išties, šviesiai rausvą šokoladą įmaišius į didesnį tešlos kiekį, jis tampa labai blyškus (taip jau būna kartais, kai produkto spalva yra visiškai natūrali, kaip kad ir šio šokolado). Bet jei rausvuoju šokoladu norėsite nudažyti putėsius, nekeptą sūrio tortą ar kitus šviesius saldėsius, šokoladas šiems saldėsiams suteiks gražią švelniai rausvą spalvą. Tuo tarpu šiam keksui trijų rūšių šokoladas suteikė ne tik dailius dryželius, bet ir nuostabų skonį!

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Atsispausdinti
Porcijos: 15 riekelių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 20 min.

INGREDIENTAI

Keksui:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
2 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) + ¾ stiklinės (105 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
100 g juodojo šokolado lašelių
100 g pieniško šokolado lašelių
100 g rausvojo šokolado lašelių
300 g pieno

Sulaistymui:
½ stiklinės (100 ml) vandens
½ stiklinės (100 g) cukraus

Glaistui:
100 g pieniško šokolado lašelių
50 g rausvojo šokolado lašelių
150 ml riebios grietinėlės

Papuošti:
rausvojo šokolado lašelių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite keksą. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 7-8 min., kol cukrus ištirps, o masė taps puri ir balkšva. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite. Įplakite grietinę ir vanilę.
2. Į plakinį įmaišykite dvi stiklines miltų, sumaišytų su kepimo milteliais ir druska. Gausite tirštą tešlą.
3. Paruoštą tešlą padalinkite į tris lygias dalis. Atidėkite į šalį.
4. Į tris nedidelius dubenėlius suberkite juodojo, pieniško ir rausvojo šokolado gabalėlius. Pieną supilkite į puodą ir pakaitinkite virš vidutinės kaitros, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Pieną supilkite į dubenėlius su šokolado lašeliais – po 100 ml į kiekvieną dubenėlį. Leiskite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite šluotele, kol šokoladas ištirps.
5. Į kiekvieną tešlos dalį įmaišykite po vienos rūšies šokolado masę ir po ketvirtadalį stiklinės (35 g) miltų. Paruošite trijų rūšių – trijų šokoladų – tešlą.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kekso kepimo formą (30×11 cm) išklokite kepimo popieriumi, į ją vienodais sluoksniais sudėkite juodojo šokolado, pieniško šokolado ir rausvojo šokolado tešlą.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 20 min. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kekso centro, jis turi būti švarus.

8. Išvirkite sirupą. Nedideliame puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukaiskite ir atidėkite į šalį.
9. Keksui iškepus, leiskite kelias minutes atvėsti kepimo formoje, tuomet perkelkite iš jos ant grotelių. Subadykite keksą mediniu pagaliuku ir apliekite sirupu. Palikite atvėsti.

10. Paruoškite glaistą. Pieniško šokolado lašelius suberkite į dubenėlį. Nedideliame puode virš vidutinės ugnies pakaitinkite 100 g grietinėlės, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir iškart supilkite ant šokolado. Leiskite pastovėti porą minučių, o tuomet išmaišykite šluotele, kol šokoladas ištirps. Šiek tiek atvėsinkite, tuomet glajumi apliekite atvėsusį keksą.
11. Lygiai taip pat rausvojo šokolado gabalėlius ištirpinkite likusiuose 50 g grietinėlės. Apšlakstykite pieniško šokolado glaistą.
12. Apiberkite saujele šokolado lašelių ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker

grietinėgrietinėlėkeksaskepiniaisaldumynaišokoladasvanilė
1 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronai su voveraitėmis ir šonine
kitas įrašas
Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla de Patatas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Purus citrininis pyragas

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Grietininė panakota su braškėmis

Žemės riešutų sviesto ledai

Tortas „Opera”

Riešutų ir datulių batonėliai

Skruzdėlynas

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Brokolių ir varškės blyneliai

1 komentaras

Laima 11 Rgs ’22 - 2:41 pm

Lašelius pakeičiau šokoladu ir mano glajus atrodo kiek įtartinai, skystas. Bet šiaip keksas atrodo daug žadantis, netrukus pjausim 🥰

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų