Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

parašė Asta 1 Spa ’22
Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Sausainių būna visokių: mažų ir didelių, traškių, trapių ir minkštų, saldžių ir nelabai, kvepiančių vanile, šokoladu, o kartais – jaukiausiomis rudens dienomis. Jei yra pasaulyje būdas prisijaukinti apniukusias, lietingas rudens dienas, tai tas būdas slypi virtuvėje, tarp miltų, cukraus ir cinamono stiklainėlių.

Dar prireiks sviesto – jis šių sausainių recepte pats svarbiausias, mat naudojamas degintas. Ar žinojote, kad paruošti degintą sviestą labai paprasta, o kvepia jis riešutais ir karamele? Kiekvienąkart sukasi galva nuo to aromato – visai nepykčiau, jei jis įsigertų į virtuvės sienas ir pasiliktų čia iki pat pavasario.

Deginto sviesto, moliūgų tyrės ir šildančių kvapnių prieskonių derinys – truputį aukščiau virš tobulybės. Tad ir šie sausainiai ypatingi nuo pirmo kąsnelio iki paskutinio trupinėlio. Jie lyg maži biskvitiniai pyragėliai – labai MINKŠTI, drėgni, sutirpstantys burnoje. Gali būti, kad vieni skaniausių sausainių, kokius esu iškepus kada nors rudenį. Išsikepkit ir jūs!

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 17 vnt. Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

200 g sviesto
250 g kokosų žiedų cukraus*
1 kiaušinio trynio
3 valg. š. medaus
1/3 stiklinės (80 g) moliūgų tyrės
2 stiklinių (280 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
½ arb. š. malto imbiero
¼ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
½ arb. š. maltos vanilės ankšties**

Apvolioti:
4 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite degintą sviestą. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą ar keptuvę. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol sviestas ištirps. Sviestui ištirpus, jis ims lėtai burbuliuoti – kartais pamaišydami, kaitinkite toliau. Galiausiai burbuliukai nuo paviršiaus ims nykti ir paviršiuje susiformuos tirštos putos. Aktyviai maišykite sviestą ir kaitinkite toliau. Netrukus atsiskirs tamsios sviesto nuosėdos, pastebėsite, kad šiame etape jau greitai maišomas sviestas taps gintarinės spalvos. Nuimkite puodą (ar keptuvę) nuo ugnies ir perpilkite sviestą į atskirą indą, nepamirškite mentele nugrandyti ir sviesto likučių nuo puodo (ar keptuvės) dugno bei sienelių. Sviestas kvepės saldžia karamele ir bus sodrios spalvos. Tai – degintas sviestas. Jį paruošti užtruks iš viso apie 10-15 minučių, priklausomai nuo to, kokio skersmens puodą (ar keptuvę) naudosite.
2. Atvėsinkite degintą sviestą iki kambario temperatūros, bet neleiskite jam sutirštėti. Norėdami atvėsinti greičiau, sviestą supilkite į puodelį, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame 20 minučių.

3. Iškepkite sausainius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
4. Dideliame dubenyje degintą sviestą ir kokosų žiedų cukrų išmaišykite šluotele. Įmaišykite kiaušinio trynį, medų ir moliūgų tyrę.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir visus kvapnius prieskonius. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų produktų. Tešla bus gana minkšta, bet nelipni.
6. Atskirame dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną, skirtus sausainių apvoliojimui.
7. Semkite po valgomąjį šaukštelį tešlos, tarp delnų suformuokite kamuoliuką. Apvoliokite jį rudojo cukraus ir cinamono mišinyje, ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Taip paruoškite visus sausainius ir išdėliokite kepimo skardose, palikdami tarp jų nemažus tarpus (nes kepdami sausainiai gana stipriai plėsis į šalis).
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių. Iškepę sausainiai bus gražiai iškilę ir labai minkšti. Iš pradžių juos atvėsinkite ir tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus.

* galite naudoti smulkų rudąjį cukrų (pvz., muscovado).
** naudojau „Dr. Oetker“ vanilės ankšties malūnėlį, tačiau galite naudoti vanilės ekstraktą, pastą ar vanilinį cukrų.

Recepto šaltinis: Butternut bakery

cinamonasdegintas sviestasdesertaiimbieraikepiniaikvapieji pipiraimoliūgaimoliūgų tyrėmuskatassaldumynaisausainiaisviestasvanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI
kitas įrašas
Virtų bulvių blynai su sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

Imbierinis sūrio tortas

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Varške įdaryti kepti obuoliai

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bananiniai blynai su cinamonu

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Sviestinė duona „Brioche“

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sviestinis keksas

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Citrinų kvadratėliai

Varškės ir obuolių plokštainis

Trupiniuotis su obuoliais

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų