Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis, bananu ir žemės riešutų sviestu

parašė Asta 5 Bir ’17
DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis, bananu ir žemės riešutų sviestu

Žodžių junginys „tausojantis režimas“ slepia savyje labai daug išlygų. Gali judėti, tačiau gulėti turėtum daugiau nei judėti. Gali leistis į pasivaikščiojimą, bet turi kelyje išvengti laiptų. Gali valandų valandas būti gryname ore, tik ne karštyje ir ne ant saulės. Gali šluostyti dulkes nuo stalo, bet šiukštu – ne iš po lovos ir ne nuo spintų. Gali ruošti valgį, bet verčiau pasirūpinti, kad visi reikiami įrankiai, prietaisai ir maisto produktai būtų daugiau mažiau tavo rankų lygyje. Iš esmės gali daryti viską, tačiau pasverdamas kiekvieną savo žingsnį. Nes kiekviena diena yra aukso vertės, o man dar reikia suskaičiuoti jų visai nemažai. Todėl ir dabar, jau savaitę praleidusi namuose (o prieš tai savaitę – ne tokiose jaukiose Kauno klinikose), judu labai mažais žingsneliais; kiekvieną sėkmingai praėjusią dieną atšvenčiame plačiausiomis šypsenomis.

Svarbiausia, sako, yra tikėjimas, kad viskas bus gerai. Puoselėju jį širdyje, mintyse, kiekvienoje laikrodžio išmuštoje minutėje. Viskas bus gerai, viskas bus gerai, viskas bus gerai – tokiu ritmu jis muša mūsų namuose. Su šia mintimi einame miegoti ir pasitinkame naujai išaušusį rytą.

O rytai, kaip visada, su avižine koše. Ta pati košelė, tik kita lėkštelė, – prieš kelias dienas juokavau savo Instagram‘e, norėdama pasidžiaugti tuo, kam pagaliau per atostogas turiu laiko, ir tuo, ką – o džiaugsme! – galiu daryti patogiai įsitaisius ant sofos, atsipalaidavus, įjungus šimtaprocentinį tausojantį režimą. Kalbu apie indų dekoravimą, jų prijaukinimą išpiešiant norimomis spalvomis, raštais, paveikslėliais ar įkvepiančiomis frazėmis.

Buvo laikas, kai mano favoritės buvo baltos lėkštės, balti dubenėliai, balti puodeliai. Tačiau baltoje tvarkoje kartais taip norisi spalvų, akcentų, mažo ryškaus blykstelėjimo. Jau daugiau nei metus galvojau, planavau ir ruošiausi, bet tikriausiai visi puikiai žinome, kaip ilgai šis procesas gali užtrukti. Naujiems, nors ir labai traukiantiems dalykams, per dažnai nelieka laiko. Suprantu tai dabar, pagaliau pradėjusi projektą, apie kurį tyliai pasvajodavau jau tiek laiko, tačiau laiko, žinoma, vis neatrasdavau – dievaži, tai teikia tiek daug džiaugsmo ir malonumo, kad turėjau prisiruošti kur kas anksčiau!

Puikiai žinau, kad iš svetimų klaidų retai kada mokomasi, bet, mielieji, jei jau seniai puoselėjate norą ką nors išbandyti – padarykite tai! Nelaukite, kol turėsite daug laisvo laiko, nes tikriausiai taip nebus; realybė kiek kitokia – norėdami atrasti laiko mėgstamoms veikloms, jūs turite imti ir prastumdyti visas kitas veiklas, kad įterptumėte naująją. Pamatę, kiek daug džiaugsmo tai teikia, tikriausiai nustebsite, kad visai nesunku imtis to prastumdymo. Galų gale, kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai. Ir net jei atrodo, kad visai niekam nebėra laiko, dažniausiai, pripažinkime, jo dar šiek tiek yra, tiesa?

Taigi, mūsų namuose pamažu lieka vis mažiau baltų indų. O aš, prisipažinsiu, jau kurį laiką juos tai po vieną, tai pilnais maišeliais nešdavau namo ir dėliodavau į lentynas. Žinodama, kad laukia ilgos atostogos, pasiruošiau joms ir šiandien galiu džiaugtis, mėgautis bei pusryčių košę patiekti smagesniuose, dailesniuose, širdelėmis išpaišytuose dubenėliuose. O kur dar puodeliai, kur dar lėkštelės… Ką ir čia ir bekalbėti, kol kas tiesiog svaigstu iš stalčiaus išsitraukusi dėželę su dažais ir teptukais!

Košė naujuose dubenėliuose, beje, taip pat ne visai ta pati kaip įprastai. Praturtinta maistingosiomis ispaninio šalavijo sėklomis (chia), pagardinta trintu bananu, šaukšteliu žemės riešutų sviesto, žiupsneliu cinamono. Natūraliai subtiliai saldi (tikrai net smaližiams nereikia papildomų saldiklių!), labai gardi ir suteikianti malonų sotumo jausmą iki pat pietų!

 Avizine kose su chia, bananais ir riesutu sviestu

 Avizine kose su chia, bananais ir riesutu sviestu

 Avizine kose su chia, bananais ir riesutu sviestu

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis, bananu ir žemės riešutų sviestu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

140 g stambių avižinių dribsnių
2 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
500 ml pieno
1 bananas
2 arb. š. žemės riešutų sviesto
½ arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Į vidutinio dydžio puodą suberkite avižinius dribsnius ir ispaninio šalavijo sėklas. Supilkite pieną ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Ugnį dar šiek tiek sumažinkite ir kartais pamaišydami virkite, kol košė pradės tirštėti.
2. Sudėkite trintą bananą, žemės riešutų sviestą, suberkite maltą cinamoną. Maišydami pakaitinkite, kol košė taps norimo tirštumo.
3. Paskirstykite į dubenėlius, paskaninkite banano griežinėliais ir nedelsiant patiekite.

 Avizine kose su chia, bananais ir riesutu sviestu

avižiniai dribsniaibananaichiacinamonasispaninio šalavijo sėkloskošėpusryčiairiešutų sviestasžemės riešutų sviestas
4 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio sūrio sluoksneliu
kitas įrašas
VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Naminiai mėsainiai

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Moliūginė avižinė košė

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Pusryčių sumuštiniai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Keksiukų puokštė Mamai

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Aguoninis obuolių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Salotos su kepta lašiša

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

4 komentarai

Gintarė 6 Bir ’17 - 8:55 am

Viskas bus gerai, kitaip ir negali būti 🙂 O indeliai labai gražūs – šaunuolė taip ir toliau 🙂

Reply
Asta 8 Bir ’17 - 3:00 pm

Ačiū, Gintare! Už palaikymą ir už gražius žodžius indeliams 🙂

Reply
Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje | Saulėta virtuvė 23 Rgp ’17 - 9:02 am

[…] Ašaras, nerimą ir baimę tuomet keitė viltis ir tikėjimas, kad viskas bus gerai. Susitaikiau su tausojančiu rėžimu ir sukūriau sau mažas legendas, kuriomis įtikėjus, skaičiuoti dienas tapo […]

Reply
Asta iš „Saulėtos virtuvės“: idealūs pusryčiai telpa į vieną žodį – lėtai 1 Spa ’18 - 3:14 pm

[…] (Receptas: https://www.sauletavirtuve.lt/avizine-kose-su-ispaninio-salavijo-seklomis-bananu-ir-zemes-riesutu-svi…). […]

Reply

Komentuoti: Asta iš „Saulėtos virtuvės“: idealūs pusryčiai telpa į vieną žodį – lėtai Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų