Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

parašė Asta 20 Vas ’20
Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Vis dar žiema. Pavasaris kartais paerzina, saulės spinduliais prasiverždamas iš po išsisklaidžiusių debesų, bet vis dar pilkšvi rytai ir ilgi vakarai neleidžia savęs apgauti. Vis dar žiema, ir visai nežinia, ar nepasirodys ji dar vieną dieną visu savo gražumu: sniegu, šalčiu ir ausis geliančiu žvarbumu.

Kol vienose dainose dainuojame, kad žiemą gerai, žiemą būna Kalėdos; aš pridėčiau, kad žiemą gerai – žiemą būna jaukus namų maistas, vieno indo patiekalai ir šildantys troškiniai. Arba bulvės! Visais pavidalais, su įvairiausiais pagardais!

Tai jums, bulvių mylėtojai, yra ir šis naujas NUOS-TA-BUS receptas. Iš tiesų jis paprastas kaip dukart du – nereik nei daug laiko, nei daug ingredientų, o viską sukrėsti į vieną skardą galima praktiškai užsimerkus. Orkaitė padarys visą likusį darbą; tada, už gero pusvalandžio, beliks čepsėti ir galvoti apie visus kitus kartus, kai kepsite šias bulvytes.

Jos puikios užkandžiams, draugų susibūrimams, o lygiai taip pat – kaip sotūs pietūs ar vakarienė.

Improvizuokite! Galite rinktis mėgstamas bulves – dideles ar mažas; mėgstamą sūrį – čederio ar kokį kitą fermentinį, puskietį ar kietąjį; mėgstamus prieskonius ir mėgstamas prieskonines žoleles. Skrudintą šoninę galite keisti smulkintais keptos vištienos likučiais, ar ruošti vegetarišką variantą be jokios mėsos. Majonezinis padažas – naudojau „Daumantų“ WOW MAMA česnakais pagardintą „Garlic“ – čia irgi svarbus, nes sukuria malonų kontrastą tarp apskrudusių bulvyčių ir kremiško padažo, puikiai dera su sūriu, o ir dar – česnakų skonio tokiuose patiekaluose niekad nebus per daug!

Kad ir kaip netvarkingai beatrodytų šis vaizdas kepimo inde, patikėkite, skoniui tai visai nekliudo. Aš pati vieną kitą desertą mielai išmainyčiau į tokias bulvytes; tiesą sakant, tą ir darau. O koks gyvenimas jums skanesnis: kai jame daugiau desertų ar daugiau bulvių? Neskubėkit atsakyti, prieš tai neparagavę šių sūriu apkeptų česnakinių bulvyčių su skrudinta šonine! Šypt.

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Bulvėms:
1 kg mažų bulvyčių (baby potatoes)
¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
2-3 česnako skiltelių
2 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarinų)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Ant viršaus:
2/3 stiklinės (155 g) majonezinio „Daumantų“ WOW MAMA padažas „Garlic“
125 g čederio sūrio
125 g mocarelos sūrio
100 g šaltai rūkytos šoninės

Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (rozmarinų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų ar petražolių)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Bulvytes gerai nuplaukite, nušveiskite ir perpjaukite perpus arba į keturias dalis (skiltelėmis). Suberkite į dubenį, ten pat supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite česnakus, suberkite prieskonines žoleles, druską ir grūstus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi bulvių gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
3. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvytės bus minkštos ir iškepusios, gražiai apskrudusios. Viduryje kepimo pamaišykite ir apverskite, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių.
4. Kol bulvės kepa, sutarkuokite sūrius. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol išskirs riebalus ir apskrus.
5. Iškepusias bulvytes perdėkite į šiek tiek gilesnį kepimo indą. Tolygiai apšlakstykite majoneziniu padažu. Ant viršaus tolygiai apiberkite tarkuotu čederio sūriu, tarkuotą mocarela. Apiberkite paskrudintos šoninės kubeliais.
6. Dėkite atgal į orkaitę, nustatykite grill kepimo režimą, ir kepkite dar apie 5-7 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir skaniai apskrus.
7. Apiberkite smulkintais šviežiais žalumynais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

 Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

alyvuogių aliejusbulvėsčederisčesnakaičiobreliaimajonezasmocarelarozmarinaišoninėsūris
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru
kitas įrašas
Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Sveikuoliški batonėliai

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Morkų pyragas be glitimo

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Apelsininis aguonų keksas

Šokoladinis migdolinis pyragas

Citrininiai keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų