Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

parašė Asta 15 Lap ’20
Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

„Sekmadieniai geri tiek, kiek saldūs“, – kažkas sąmoksliškai šnabžda man minčių kamputy. Ir aš, nors dar vakar buvau baisiausiai susipykus su savo kūnu, tiesiu ranką link keksiuko. Jis saldus, velniškai šokoladinis. Labai minkštas, tobulai drėgnas, su nuos-ta-baus kreminio sūrio „Philadelphia Milka“ įdaru ir pieniško šokolado kremo kepurėlėmis. Lyg maža saldi šventė popieriniame krepšelyje. Ta, kurią visad norisi švęsti!

Galit sakyt ką norit, bet sekmadienio popietės desertas yra visiškas džiaugsmas. Su kūnu draugaut tikrai išmoksiu, bet draugauti su maistu – lygiai taip pat gera ir būtina. Vieną suvalgysiu šiandien prie juodos arbatos, antrą – rytoj pusryčiams prie kavos. Štai taip aš mokausi mylėti maistą, keksiukus – taip pat. Balansas!

Jei ir jūs mėgstat keksiukus, jei labai mėgstat šokoladą ir šokoladu kvepiančius kepinius, – tikiu, šie keksiukai jums labai patiks!

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

Keksiukams:
1 stiklinės (140 g) kvietinių miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
½ stiklinės (65 g) nesaldžios kakavos miltelių
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinės
½ stiklinės (125 ml) kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
½ stiklinės (125 ml) karšto vandens
50 g juodojo šokolado

Įdarui:
1 indelio (175 g) šokoladinio kreminio sūrio „Philadelphia Milka“

Kepurėlėms:
1 indelio (175 g) šokoladinio kreminio sūrio „Philadelphia Milka“
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
½ arb. š. vanilės ekstrakto

Papuošti:
šokoladinių saldainių
juodojo šokolado
šviežių čiobrelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite keksiukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kepimo režimas su ventiliatoriumi). Pasiruoškite keksiukų kepimo skardą ir popierėlius.
2. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinę, atvėsintą tirpintą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį sausų produktų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Supilkite į tešlą karštą vandenį ir išmaišykite. Įmaišykite smulkinto šokolado gabalėlius. Gausite tirštą tešlą.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami ½ jų tūrio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol keksiukai gražiai pakils, o patikrinus su mediniu pagaliuku – ant jo liks tik keli stambesni tešlos gabalėliai (lyg kepant brownie).
6. Kelias minutes atvėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
7. Keksiukams atvėsus, kiekvieno viršuje peiliu ar šaukšteliu „išskobkite“ po nedidelę duobelę įdarui.

8. Paruoškite keksiukų įdarą. Elektriniu plaktuvu lengvai išplakite šokoladinį kreminį sūrį, kol taps purus.
9. Užpildykite paruoštu kremu „išskobtas“ duobeles.

10. Paruoškite kremą kepurėlėms. Elektriniu plaktuvu išplakite šokoladinį kreminį sūrį ir miltelinį cukrų iki vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą (bet minkštą) kremą. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
11. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant keksiukų viršaus, suformuodami dailias kepurėles.

12. Papuoškite. Apibarstykite keksiukus šokolado drožlėmis, papuoškite šokoladiniais saldainiais ir šviežių žolelių (pavyzdžiui, čiobrelių) šakelėmis.
13. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philiadelphialietuva

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

 Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

desertasgrietinėgrietinėlėkakavakeksiukaikokosų aliejuskreminis sūrismilkaphiladelphiasaldumynaišokoladas
5 komentarai
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinė panakota (panna cotta) su aguonomis ir citrusiniais vaisiais
kitas įrašas
Migdolų tarta su spanguolių džemu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Didysis aguonų pyragas

Tortas „Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Bananiniai ledai

Purus citrininis pyragas

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Grietiniečiai

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir...

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Medaus tortas

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir varškės apkepas

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Burokėlių ir fetos blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

5 komentarai

Evelina 25 Lap ’20 - 9:15 pm

Sveiki,norėjau paklausti, ar galima kokosų aliejų keisti kitu? Ar jis svarbus šio recepto ingridientas? 🙂

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:46 pm

Sveiki, Evelina, galite keisti kitos rūšies aliejumi 😉

Reply
Ineta 8 Sau ’21 - 12:28 pm

Laba diena Asta ! 🌞 Naujiesiems metams nutariau pasidaryti NEKEPTĄ CITRININĮ SŪRIO TORTĄ, nuostabaus skonio – ačiū Jums už receptą . Bet nepaisant to , susidūriau su problema , nesigavo papuošimo kremas… Jis buvo skystokas ir niekaip negalėjau ištaisyti šios situacijos. Kaip manot kas gali įtakoti kremo konsistenciją? Viską dariau pagal receptą. Bijau , kad taip nesigautų su keksiukais.

Reply
Egle 6 Vas ’21 - 11:40 am

kuo standinti krema kepurelei? nes jis tiesiog skystas, nors viska dejau pagal recepta

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:12 am

Egle, gal naudojote liesesnę grietinėlę? Labai svarbu ją naudoti riebią, taip pat svarbu naudoti šaltus produktus. Jei jau vis tiek kažkodėl neišsiplaka, galite arba berti daugiau miltelinio cukraus, arba naudoti grietinėlės standiklį (Dr. Oetker turi savo asortimente).

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų