Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAIŠaltieji užkandžiai

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

parašė Asta 10 Bal ’24
Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Už lango, širdy, namuos ir miškuos – visur pavasaris! Dienos lyg uogos, norėtųsi jas verti ant smilgos. Plačiai atverti langus. Išeiti pasivaikščioti į vis labiau bundantį mišką. Skruostais gaudyti saulės spindulius. Valgyti pusryčius, kvepiančius vasara.

Dailiose stiklinėse susluoksniuokite:

  • mėgstamą granolą (mūsų mėgstamiausia jau labai ilgai – vanilinė su migdolais ir kokosų drožlėmis);
  • gardžiausią jogurtą (aš naudojau ir labai rekomenduoju paragauti naujojo ekologiško „AUGA“ jogurto be pridėtinių cukrų);
  • mylimiausias uogas (braškės jau saldžios ir kvapnios!).

Trašku, švelnu, gaivu, saldu, labai gardu! Tikras pavasaris pusryčių stiklinėje!

Idėja: sluoksniuokite pusryčius ne stiklinėse, o stiklainėliuose. Šiuos sandariai užsukite ir dėkite į rankinę ar kuprinę. Laiko gamtoje sezonas dar tik prasideda – lai būna jis labai skanus!


Dar visai neseniai „AUGA“ pristatė ypatingai gardžią naujieną – net trijų rūšių ekologiškus jogurtus be pridėtinių cukrų. Visas šių jogurtų saldumas – vien iš vaisių, uogų ir pieno. Jogurtų gamybai naudojamas pienas yra surenkamas tik iš ekologinių „AUGA“ ūkių, įsikūrusių Lietuvoje. Tokiu būdu „AUGA“ gali užtikrinti, kad visi produktai būtų aukščiausios kokybės, o ūkiuose būtų rūpinamasi gyvūnų gerove. Kaip ir visi „AUGA“ produktai, taip ir naujieji jogurtai – pagaminti su meile gamtai, be kompromisų kokybei ar skoniui.

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min. (neįskaičiuojant granolos kepimo)

INGREDIENTAI

Granolai (1 skardai):
2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (100 g) migdolų riekučių
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
1/3 stiklinės (110 g) medaus
¼ stiklinės (55 g) tirpinto kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės pastos
100 g kokosų drožlių

Braškėms (2 porcijoms):
250 g braškių
1 arb. š. medaus
1 arb. š. žaliosios citrinos sulčių

350 g natūralaus „AUGA“ jogurto

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite granolą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų riekutes, cinamoną ir druską.
3. Atskirame dubenyje šluotele išmaišykite medų, tirpintą kokosų aliejų ir vanilės pastą. Supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais ir riešutais, ir kruopščiai išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
4. Paskleiskite ant kepimo popieriaus vienu tolygiu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet įmaišykite kokosų drožles ir kepkite dar 5 minutes.
5. Iškeptą granolą visiškai atvėsinkite (vėsdama ji taps traškesnė).
6. Granolos iškepsite daugiau – atvėsintą supilkite į sandarų stiklainį ir sandariame inde kambario temperatūroje laikykite iki mėnesio.

7. Paruoškite braškes. Braškes patrinkite šakute ar supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su medumi ir žaliųjų citrinų sultimis.

8. Susluoksniuokite stiklinėse trintas braškes, jogurtą ir granolą. Valgykite iš karto ar iki valgant laikykite šaldytuve (granola tuomet šiek tiek sumirks nuo jogurto ir taps minkštesnė).

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

avižiniai dribsniaibraškėscinamonascitrinosgranolajogurtaskokosų aliejuskokosų drožlėsmedusmigdolaipusryčiaiuogosvanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sumuštiniai su lašišos užtepėle
kitas įrašas
Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Tiramisu blynų tortukai

Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Medaus – žemės riešutų sviesto sausainiai

Itališkas desertas „Struffoli“

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Obuolių pyragas su džemu

Dubajaus tiramisu

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (363)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (43)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų