Už lango, širdy, namuos ir miškuos – visur pavasaris! Dienos lyg uogos, norėtųsi jas verti ant smilgos. Plačiai atverti langus. Išeiti pasivaikščioti į vis labiau bundantį mišką. Skruostais gaudyti saulės spindulius. Valgyti pusryčius, kvepiančius vasara.
Dailiose stiklinėse susluoksniuokite:
- mėgstamą granolą (mūsų mėgstamiausia jau labai ilgai – vanilinė su migdolais ir kokosų drožlėmis);
- gardžiausią jogurtą (aš naudojau ir labai rekomenduoju paragauti naujojo ekologiško „AUGA“ jogurto be pridėtinių cukrų);
- mylimiausias uogas (braškės jau saldžios ir kvapnios!).
Trašku, švelnu, gaivu, saldu, labai gardu! Tikras pavasaris pusryčių stiklinėje!
Idėja: sluoksniuokite pusryčius ne stiklinėse, o stiklainėliuose. Šiuos sandariai užsukite ir dėkite į rankinę ar kuprinę. Laiko gamtoje sezonas dar tik prasideda – lai būna jis labai skanus!
Dar visai neseniai „AUGA“ pristatė ypatingai gardžią naujieną – net trijų rūšių ekologiškus jogurtus be pridėtinių cukrų. Visas šių jogurtų saldumas – vien iš vaisių, uogų ir pieno. Jogurtų gamybai naudojamas pienas yra surenkamas tik iš ekologinių „AUGA“ ūkių, įsikūrusių Lietuvoje. Tokiu būdu „AUGA“ gali užtikrinti, kad visi produktai būtų aukščiausios kokybės, o ūkiuose būtų rūpinamasi gyvūnų gerove. Kaip ir visi „AUGA“ produktai, taip ir naujieji jogurtai – pagaminti su meile gamtai, be kompromisų kokybei ar skoniui.
Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Granolai (1 skardai):
2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (100 g) migdolų riekučių
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
1/3 stiklinės (110 g) medaus
¼ stiklinės (55 g) tirpinto kokosų aliejaus
1 arb. š. vanilės pastos
100 g kokosų drožlių
Braškėms (2 porcijoms):
250 g braškių
1 arb. š. medaus
1 arb. š. žaliosios citrinos sulčių
350 g natūralaus „AUGA“ jogurto
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite granolą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų riekutes, cinamoną ir druską.
3. Atskirame dubenyje šluotele išmaišykite medų, tirpintą kokosų aliejų ir vanilės pastą. Supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais ir riešutais, ir kruopščiai išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
4. Paskleiskite ant kepimo popieriaus vienu tolygiu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet įmaišykite kokosų drožles ir kepkite dar 5 minutes.
5. Iškeptą granolą visiškai atvėsinkite (vėsdama ji taps traškesnė).
6. Granolos iškepsite daugiau – atvėsintą supilkite į sandarų stiklainį ir sandariame inde kambario temperatūroje laikykite iki mėnesio.
7. Paruoškite braškes. Braškes patrinkite šakute ar supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su medumi ir žaliųjų citrinų sultimis.
8. Susluoksniuokite stiklinėse trintas braškes, jogurtą ir granolą. Valgykite iš karto ar iki valgant laikykite šaldytuve (granola tuomet šiek tiek sumirks nuo jogurto ir taps minkštesnė).
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga