Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsSALDUMYNAI

Bandelės su aguonomis

parašė Asta 15 Kov ’10
Bandelės su aguonomis

Sapnavau, sapnavau, kad Mėnulyje buvau.
–  Ką gi tu matei Mėnuly?
– Ten saldainių krūvos guli,
Plaukia upės limonado, stovi kalnas šokolado.
O ledų, o ledų – vos gali paeit – slidu!
Puoliau valgyt ir laižyti, net širdis apsalo…
Bet  pažadino mamytė. Pusryčiai ant stalo!

Šis J. Marcinkevičiaus eilėraštis – bene ryškiausios mano prisiminimuose vaikystės eilės (jei neskaičiuosim eglutės skarotos, eglutės žalios…). Dar ir dabar, betiesiant ranką link saldumynų, kartais nejučia susirimuoja mintyse.
Arba ankstų rytą, dar vos prabudus iš (ne)spalvotų sapnų, betiesiant ranką link bandelės su aguonomis…
Pusryčiai, nors paruošti jau tikriausiai nebe mamos, tačiau puikiai tinkantys ilgam tingiam savaitgalio rytui. Ar belaukiančiai ilgai darbo dienai – skanūs ir mintimis nukeliantys į vaikystę.


Skonis: 8,5/10. Minkštos, kvapnios ir skanios. Vienintelis dalykas, kurį kitą kartą keisčiau – dėčiau truputį daugiau cukraus. Mums, kaip nemažiems saldomanams, jo pasirodė čia labai jau kukliai… 🙂 Ir dar vienas svarbus pastebėjimas/rekomendacija – netaupykit ir valgykit greitai, nes bandelės greitai kietėja ir praranda savo purumą ir minkštumą.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptai

Bandelės su aguonomis

Atsispausdinti
Porcijos: 22 mažos bandelės Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

500 – 600 g miltų
200 g sviesto
200 ml kefyro
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos

80 g sviesto
100 g aguonų
100 g cukraus

1 kiaušinis

GAMINIMO EIGA

Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą.
Tešlą iškočioti į 3 – 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti griežinėliais.
Sudėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiai pagels.

aguonosbandelėskefyrassaldumynai
8 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naminė ruginė duona
kitas įrašas
Cinamoniniai biscotti

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Braškių ir plaktos grietinėlės desertas

Pyragėliai su obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Graikiškos makaronų salotos

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Šalta juodoji arbata su persikais

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Braškinis pieno kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

8 komentarai

Indre 15 Kov ’10 - 6:32 pm

Tik nesupratau kodėl pjaustyti į trikampėlius??? Bandelės tai apvalios 🙂

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 6:37 pm

Indre, čia vadinasi taip – „ai, šį kartą nukopijuosiu tiesiog receptą, juk vis tiek nuorodą daviau.” 😀 O aš pjausčiau griežinėliais. Bėgu pakeisti, ačiū už pastebėjimą 😉

Reply
Indre 15 Kov ’10 - 7:22 pm

Būna – bandelių pabaiga juk aiški, tai ir „nedaskaitom” dažnai iki galo 😀

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 8:01 pm

Tikra teisybė 🙂 Aš dažniausiai apskritai benuspręsdama gaminti perskaitau tik tai, ko reikia, ir pažiūriu į nuotrauką 😀

Reply
aguonele 15 Kov ’10 - 7:36 pm

niu vien uz grazu suraityma 10 balu duodu 😉
P.s. as nusprendziau, jog man kepiniuos maltos aguonos skaniau …

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 8:03 pm

Ačiū, aguonėle 🙂 Kad labai gi lengva jas suraityti… 😉
O dėl maltų aguonų, tai taip, gal ir skaniau, bet laiką taupant ir šitaip labai puikiai 🙂

Reply
duonosirzaidimu 15 Kov ’10 - 9:55 pm

Puikios 🙂 Kaip norėčiau čia ir dabar, siaubingai. Kaip tik pieno turiu :))

Reply
Asta 15 Kov ’10 - 10:11 pm

Ačiū 🙂
Ech, aš irgi norėčiau… Ir pieno yra – pas mane namie jo yra visada visada visada 😀 Tik štai, bandelių nebeliko 🙁 Dabar jau svajoju kaip kepsiu su varške, o tada su cinamonu, mm… 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų