Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

parašė Asta 15 Kov ’20
Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Gyvenimas visoks. Vakar – žiema, šiandien – ir vėl pavasaris. Dar ką tik – rami dienotvarkė ir rutina, dabar – chaosas ir nežinomybė. Nežinau universalaus recepto, kaip išlaikyti ramybę; o kas jį žino? Tikriausiai kiekvienas turime atrasti savo būdą. Štai aš pati iš naujo prisiminiau, kiek daug ramybės randu virtuvėje ir tiesiog kasdienėje maisto ruošoje.

Gali būti, kad po dviejų savaičių norėsiu savo žodžius atsiimti atgal, bet kol kas dienų tėkmę skaičiuoju nuo pusryčių iki pietų, nuo pietų iki vakarienės. Perrūšiuoju stiklainėlius su biriais produktais, meniu planuoju ilgiau nei savaitei, laužau galvą, kiek daug skirtingų patiekalų galima paruošti su vištiena arba su bolivinėmis balandomis, arba su ryžiais. Pastarųjų visai netikėtai turiu bent keturių rūšių; viena iš jų – apvaliagrūdžiai. Rizotas laukia kitą savaitę, o štai sekmadienio pusryčiams – mūsų mėgstamas ryžių pudingas, šįkart nuspalvintas braškėmis ir citrinomis.

Taip, braškių sezonas dar neprasidėjo, žinau; bet nieko tokio – kaip ir ryžių, taip ir „Supergarden“ šaltyje džiovintų uogų virtuvės spintelėje turiu beveik visada. Su jomis „žaisti“ vasarą ir lengva, ir skanu, ir smagu. O šiek tiek to smagumo, sutikit, mums visiems dabar nepakenktų.

Išvirtą ryžių pudingą padalinau į dvi dalis: šaltyje džiovintų braškių miltelių įbėriau kiek daugiau (skonis – lyg braškinio pieno kokteilio!), o citrinų miltelių – mažiau, tik tiek, kad tas švelnus karstelėjimas atskleistų savo charakterį ir sudarytų malonų kontrastą saldžioms braškėms.

Ryžių pudingą galite valgyti dar šiltą, o galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Tuomet ryte viskas bus labai paprasta: atsibusit, atversit langus pavasario saulei ir čiupsit pastelinių spalvų stiklainėlį iš šaldytuvo.

Ir nežinau, ką galvojate jūs, bet man joks netikėtas sniegas, joks karantinas neištrins to ilgai laukto jausmo iš širdies – PAVASARIS!

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Ryžių pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
1/4 stiklinės (50 g) rudojo cukraus
5-7 stiklinių (1,25 – 1,75 l) pieno
1 vanilės ankšties
žiupsnelio druskos

2-3 arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių miltelių
½ arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ citrinų miltelių

Papuošti:
šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių gabaliukų
braškių
citrinų griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ryžių pudingą. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
2. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies ir išimkite vanilės ankštį.
3. Padalinkite dar šiltą pudingą į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite šaltyje džiovintus braškių miltelius, į kitą dalį – citrinų miltelius, kol šie tolygiai pasiskirstys ir ištirps, nudažydami pudingą rausva ir šviesiai gelsva spalva. Atvėsinkite.
4. Atvėsusį ryžių pudingą susluoksniuokite į stiklines: pradėkite nuo sluoksnio braškinio ryžių pudingo, tuomet citrininio ryžių pudingo, galiausiai – ant viršaus paskleiskite sluoksnelį citrinų kremo.
5. Papuoškite šaltyje džiovintų braškių gabaliukais, citrinų griežinėliais ir šviežiomis braškėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „SUPERGARDEN“.
#reklama #supergarden

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

apvaliagrūdžiai ryžiaibraškėscitrinosliofilizuotos uogospienaspudingaspusryčiairudas cukrusryžiaisupergardenuogos
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grikių sriuba su vištiena
kitas įrašas
Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Keksiukai su „Nutella“

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Apelsinų granita

Aguoninis tortas su bananų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trijų sūrių lazanija su špinatais

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Bulvės su šviežiais miško grybais

Mini cukinijų blyneliai

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų