Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

parašė Asta 15 Kov ’20
Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Gyvenimas visoks. Vakar – žiema, šiandien – ir vėl pavasaris. Dar ką tik – rami dienotvarkė ir rutina, dabar – chaosas ir nežinomybė. Nežinau universalaus recepto, kaip išlaikyti ramybę; o kas jį žino? Tikriausiai kiekvienas turime atrasti savo būdą. Štai aš pati iš naujo prisiminiau, kiek daug ramybės randu virtuvėje ir tiesiog kasdienėje maisto ruošoje.

Gali būti, kad po dviejų savaičių norėsiu savo žodžius atsiimti atgal, bet kol kas dienų tėkmę skaičiuoju nuo pusryčių iki pietų, nuo pietų iki vakarienės. Perrūšiuoju stiklainėlius su biriais produktais, meniu planuoju ilgiau nei savaitei, laužau galvą, kiek daug skirtingų patiekalų galima paruošti su vištiena arba su bolivinėmis balandomis, arba su ryžiais. Pastarųjų visai netikėtai turiu bent keturių rūšių; viena iš jų – apvaliagrūdžiai. Rizotas laukia kitą savaitę, o štai sekmadienio pusryčiams – mūsų mėgstamas ryžių pudingas, šįkart nuspalvintas braškėmis ir citrinomis.

Taip, braškių sezonas dar neprasidėjo, žinau; bet nieko tokio – kaip ir ryžių, taip ir „Supergarden“ šaltyje džiovintų uogų virtuvės spintelėje turiu beveik visada. Su jomis „žaisti“ vasarą ir lengva, ir skanu, ir smagu. O šiek tiek to smagumo, sutikit, mums visiems dabar nepakenktų.

Išvirtą ryžių pudingą padalinau į dvi dalis: šaltyje džiovintų braškių miltelių įbėriau kiek daugiau (skonis – lyg braškinio pieno kokteilio!), o citrinų miltelių – mažiau, tik tiek, kad tas švelnus karstelėjimas atskleistų savo charakterį ir sudarytų malonų kontrastą saldžioms braškėms.

Ryžių pudingą galite valgyti dar šiltą, o galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Tuomet ryte viskas bus labai paprasta: atsibusit, atversit langus pavasario saulei ir čiupsit pastelinių spalvų stiklainėlį iš šaldytuvo.

Ir nežinau, ką galvojate jūs, bet man joks netikėtas sniegas, joks karantinas neištrins to ilgai laukto jausmo iš širdies – PAVASARIS!

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Ryžių pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
1/4 stiklinės (50 g) rudojo cukraus
5-7 stiklinių (1,25 – 1,75 l) pieno
1 vanilės ankšties
žiupsnelio druskos

2-3 arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių miltelių
½ arb. š. šaltyje džiovintų „Supergarden“ citrinų miltelių

Papuošti:
šaltyje džiovintų „Supergarden“ braškių gabaliukų
braškių
citrinų griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ryžių pudingą. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
2. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies ir išimkite vanilės ankštį.
3. Padalinkite dar šiltą pudingą į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite šaltyje džiovintus braškių miltelius, į kitą dalį – citrinų miltelius, kol šie tolygiai pasiskirstys ir ištirps, nudažydami pudingą rausva ir šviesiai gelsva spalva. Atvėsinkite.
4. Atvėsusį ryžių pudingą susluoksniuokite į stiklines: pradėkite nuo sluoksnio braškinio ryžių pudingo, tuomet citrininio ryžių pudingo, galiausiai – ant viršaus paskleiskite sluoksnelį citrinų kremo.
5. Papuoškite šaltyje džiovintų braškių gabaliukais, citrinų griežinėliais ir šviežiomis braškėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „SUPERGARDEN“.
#reklama #supergarden

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

 Braškinis-citrininis ryžių pudingas

apvaliagrūdžiai ryžiaibraškėscitrinosliofilizuotos uogospienaspudingaspusryčiairudas cukrusryžiaisupergardenuogos
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grikių sriuba su vištiena
kitas įrašas
Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Bananiniai – kokosiniai blynai

Braškių Tiramisu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškinis šerbetas

Itališkas desertas „Struffoli“

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Tortas “Boružė”

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Sluoksniuoti pyragėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Kreminis airiško viskio likeris

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų