Jei mėgstate saldžius, desertą primenančius varškėčius, pamėginkite į juos įmaišyti gerai sunokusį trintą bananą. Jis suteiks malonaus saldumo, o varškėčiai iškeps dar minkštesni. Nepamirškite ir dosnaus žiupsnio cinamono – pripildykite namus jaukiausių gardžių aromatų.
Norėdami iškepti ypatingai minkštus, purius varškėčius, pasinaudokite šia maža gudrybe: miltų kiekį varškės masėje sumažinkite, tačiau suformuotus varškėčius prieš kepdami apvoliokite miltuose. Kepdami jie išlaikys savo formą, gražiai apskrus, o viduje bus pasakiškai švelnūs, minkšti ir purūs.
Cukrų ingredientų stulpelyje galite ir praleisti – tuomet iškepsite natūraliai saldžius varškėčius. Kuo labiau sunokęs bus bananas, tuo saldesni bus varškėčiai.
Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
360 g varškės (9 proc.)
1 kiaušinio
1 banano
1 arb. š. vanilės pastos
½ stiklinės (70 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
2 valg. š. cukraus (nebūtinai)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
aliejaus kepimui
Patiekti:
graikiško jogurto
aviečių (šviežių ar šaldytų)
klevų sirupo
miltelinio cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Bananą gerai sutrinkite šakute.
3. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, trintą bananą ir vanilės pastą.
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir maltą cinamoną. Gerai išmaišykite.
5. Semkite po šaukštą paruoštos masės ir drėgnais delnais formuokite blynelius. Apvoliokite juos miltuose.
6. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite varškėčius ir kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Apverskite ir dar kelias minutes kepkite iš kitos pusės.
7. Gardžiai apskrudusius ir iškepusius varškėčius išimkite iš keptuvės.
8. Patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, su graikišku jogurtu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis, apšlakstę trupučiu klevų sirupo ir apibarstę milteliniu cukrumi.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.