Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiSRIUBOS

Grikių sriuba su vištiena

parašė Asta 12 Kov ’20
Grikių sriuba su vištiena

Kol pavasaris dar truputį erzina – tai kutena skruostus saulės spinduliais, tai vėl pasislepia po storu pilkų debesų sluoksniu ar prapliumpa lietumi, – priimu tai kaip progą papasakoti apie sriubą, kurios receptu žiemą pasidalyti taip ir nespėjau, šypt.

Nes juk kai pavasaris toks, koks šiomis dienom už lango, ne nuodėmė ir puodą sriubos ant viryklės statyti, tiesa? Grįžus namo ir lietaus lašus nupurčius nuo skėčio, vos ne vos atlaikiusio vėjo gūsius, labiausiai norisi sušilti. Todėl štai, kviečiu užsimerkti prieš kalendorių ir išsivirti sriubos. Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet tuo pačiu – turtingos įvairiausių skonių. Šiltos ir jaukios. Subalansuotos šaltesnėms dienoms, bet gardžios visais metų laikais.

Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Kurios jums pačios gardžiausios?

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

Grikių sriuba su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
300 g vištos šlaunelių mėsos be odos
1 didelio svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¾ stiklinės (135 g) grikių kruopų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
2 lauro lapelių
2 vidutinio dydžio bulvių
200 ml riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
200 g šaldytų žirnelių

Patiekti:
šviežios duonos
šviežių kapotų petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Iš abiejų pusių po kelias minutes apkepkite druska ir pipirais įtrintus vištos šlaunelių mėsos gabalėlius. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę suberkite maždaug vienodo dydžio gabalėliais supjaustytus svogūnus, salierų stiebus ir morkas. Kepkite vis pamaišydami apie 4-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, pagardinkite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol česnakas paskleis savo aromatą.
4. Suberkite grikių kruopas. Maišydami pakepinkite dar minutę.
5. Supilkite sultinį, sudėkite lauro lapelius ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių.
6. Suberkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas bulves, sudėkite smulkintą keptą vištieną ir virkite dar apie 10 minučių, kol grikiai bus išvirę.
7. Galiausiai supilkite grietinėlę, suberkite žirnelius, išmaišykite, pavirkite minutę. Nuimkite nuo ugnies, išimkite lauro lapelius, uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 20-30 minučių iki patiekiant.
8. Patiekite apibarstę šviežiais žalumynais, su riekele minkštos šviežios duonos.

Receptas publikuotas LaMaistas.lt.

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

bulvėsčesnakaigrietinėlėgrikiaimorkossalieraisriubasultinyssvogūnaivištienažirneliai
9 komentarai
21
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė
kitas įrašas
Braškinis-citrininis ryžių pudingas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trinta brokolių sriuba

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Burokėlių ir fetos blyneliai

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

9 komentarai

S. 17 Geg ’20 - 11:29 am

Visiškas topas! Dariau jau daug kartų, nerealu!

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:52 am

Labai gera girdėti, ačiū! 🙂

Reply
Justė 20 Sau ’21 - 9:09 am

Tobula sriuba. Gaminsiu ir gaminsiu 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Ačiū! 🙂

Reply
Vaiva 13 Kov ’21 - 5:01 pm

Nuostabus receptas! Labai sotus ir gardus. As dievinu grikius! Kai gaminau vietoje salieru naudojau porus ir idejau dar dziovintu naminiu grybu. Pasaka! Aciu labai uz sita nuostabu recepta 🙂 Rytoj bandysiu jusu varskes blyneliu su aguonomis recepta. Jusu receptai nuostabus.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Labai ačiū, Vaiva, gera girdėti! 🙂

Reply
Inga 1 Rgs ’21 - 3:36 pm

Nerealiai geri receptai Aciu Valgau tai ko nevalgiau anksciau 😀

Reply
Asta 25 Rgs ’21 - 5:03 pm

Inga, labai džiaugiuosi, ačiū jums! 🙂

Reply
Greta 29 Kov ’22 - 6:41 pm

Koks nuostabus receptas! Mėgavomės kiekvienu šios sriubos šaukštu, kažkas nerealiai paprasto ir taip skanaus! Dėkoju jums už receptą 🤗

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų