Labiausiai šį pavasarį noriu salotų. Tokių, kuriose būtų visko: spalvų, skonių, tekstūrų, lengvumo ir artėjančios vasaros nuojautos. Liko tik kelios dienos, galit patikėt? Tiek ilgai laukta, tiek svajota – o ateis, kaip visad, per vieną naktį.
⠀
Lai būna ši lėkštė salotų – lyg mano pasisveikinimas su už kampo jau lūkuriuojančia vasara. Jose: ir ant grotelių kepti saulės geltonumo persikai, ir saldūs vyšniniai pomidorai, ir elegantiški smidrai. Atrodytų, pavieniai ingredientai, bet buratos sūris ir vytintas kumpis juos stebuklingai sujungia į tobulai harmoningą visumą. Nepamirškite padažo – jis labai gardus, ryškaus skonio ir universalus, tad tiks daugeliui salotų, kurias maišysite šią vasarą.
⠀
Virtuvė vis dažniau persikelia į kiemą prie grilio – tad atskirą vietą mano prieskonių lentynėlėje jau rado „Vegeta Natur“ grilio patiekalams skirti prieskonių mišiniai. Jų yra net keturių rūšių: klasikiniai, taip pat skirti burgeriams, šašlykams ir daržovėms. Šįkart pomidoriukus ir smidrus gardinau švelnaus skonio ir natūralios sudėties prieskonių mišiniu daržovėms „Grill Vegetables“ – jis čia puikiai tiko ir atstojo saują pavienių prieskonių (druską, česnakus, svogūnus, raudonėlius, bazilikus, pipirus ir rozmarinus).
⠀
Tikiuosi, kad salotas mėgstate ir jūs. Dar daug naujų receptų ketinu pasidalinti, o pradedu nuo šio – skanaus!
Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
½ citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
½ arb. š. druskos
Salotoms:
2 persikų
250 g vyšninių pomidorų ant šakelių
200 g smidrų
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių „Grill Vegetables“
100 g vytinto kumpio
200 g „Burrata“ sūrio
ryšelio šviežių bazilikų
GAMINIMO EIGA
1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, j sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Paruoškite salotas. Persikus supjaustykite skiltelėmis, nulaužkite sumedėjusias smidrų dalis. Persikus, smidrus ir pomidorus apšlakstykite aliejumi, smidrus ir pomidorus apiberkite šaukšteliu prieskonių mišinio daržovėms.
3. Kepsninės groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite persikų skilteles, smidrus ir pomidorus. Kepkite virš karštų žarijų, kol suminkštės, apie 7-10 min. Persikų skilteles įpusėjus kepimui apverskite.
4. Lėkštėje paskleiskite gražgarsčių lapelius. Išdėliokite keptus persikus, smidrus ir pomidorus. Išdėliokite vytinto kumpio riekeles, plėšytą buratos sūrį.
5. Apšlakstykite padažu, papuoškite bazilikų lapeliais. Patiekite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur