Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

parašė Asta 10 Bal ’20
Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Tokių Velykų dar tikrai nebuvo. Toliau nuo artimųjų, toliau nuo šventinio šurmulio ir gardžiomis vaišėmis nukrautų stalų, labai toli nuo išsiilgtų susitikimų ir apsikabinimų. Viskas šiemet kitaip: kitoks pavasaris, kitokios šventės, kūliais besiverčiantys planai.

Gyventi po vieną dieną ir kolekcionuoti mažas džiugias akimirkas – tikriausiai štai toks dabar galėtų būti geriausias planas. Be jokių žvalgymųsi toli į priekį; kas gi žino, kas ten priekyje mūsų laukia?

Po vieną dieną. Po vieną žingsnį. Po vieną džiaugsmą.

Po vieną pyragą.

Aš jaučiu, kad „Saulėtoje virtuvėje“ nutiko tikras receptų maratonas, bet kitaip būti tiesiog negalėjo. Maistas yra mano laisvalaikis ir pomėgis, mano darbas ir projektai, dar – mano ramybė ir meditacija. Šių dviejų pastarosiomis savaitėmis vis prisireikia. Todėl kartais kepu sausainius kone naktį, kartais – sapnuoju pyragus vos užmerkus akis. Tada pabundu, ir iškepu.

Man gera, kad galiu visu tuo pasidalinti: mintimis, jausmais, kasdienybės trupiniais ir, žinoma, receptais. Ačiū Jums, kas čia esate. Ačiū, kad skaitote, pasitikite, gaminate, grįžtate su įspūdžiais. Ačiū, kad vis dažniau kalbamės. Ačiū, kad kasdien jaučiu, jog esate čia kartu su manimi! Kažkada seniai, seniai (prieš vie-nuo-li-ka metų!) pirmąjį tinklaraščio įrašą parašiau nesitikėdama visiškai nieko, o gavau TIEK DAUG. Nepriimu to kaip savaime suprantamo dalyko, tikrai ne! Ačiū, kad esame bendruomenė – man tai yra didžiulė laimė, dovana ir įkvėpimas.

 Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Velykų sveikinimai ir palinkėjimai, man rodos, šiemet įgavo visai kitų spalvų ir prasmės. Linkėti norisi tiek daug! Pabudimo, atgimimo, naujos pradžios. Kantrybės išlaukti. Ramybės ir šviesos – mintyse ir širdy. Sąmoningumo net užklupus nuovargiui. Tikėjimo. Džiaugsmo mažose smulkmenose. Jautrumo, supratingumo, gerumo. Mokėjimo priimti – save, kitus ir kasdien vis nutinkantį gyvenimą. Užvis svarbiausia – sveikatos! Dar – puodelio kavos ir gabalėlio pyrago.

Likim namuose. Tai – mūsų rūpestis tais, kuriuos mylime. Tai – mūsų dovana visiems, kurie dar nori pamatyti jūrą, išvaikščioti miškus, verti žemuoges ant smilgų, apkabinti anūkus, stebėti dangaus mėlį raižančius lėktuvus, rinktis knygas bibliotekoje, įgyvendinti planus, pažinti pasaulį, išgerti taurę vyno vakarėjančiame senamiestyje, aplankyti už šimtų kilometrų esančius, stebėti saulėtekius ir saulėlydžius, nuleidus kojas nuo bet kurio pasaulio krašto.

O iki tol, tegul būna namai mūsų visų laimingiausia vieta.

Šviesių, šiltų, laimingų šv. Velykų!

 Migdolinis varškės pyragas be glitimo

 Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 70-75 min.

INGREDIENTAI

Pyragui:
180 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (180 g) grietinės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
2 arb. š. vanilės ekstrakto
3 stiklinių (300 g) migdolų miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
3 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ arb. š. druskos

Varškės įdarui:
360 g varškės
1 didelio kiaušinio
¼ stiklinės (50 g) cukraus
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Glaistui:
1 ¾ stiklinės (210 g) miltelinio cukraus
½ citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.
2. Paruoškite varškės įdarą. Visus varškės įdarui skirtus produktus sudėkite į dubenį ir maisto smulkintuvu labai gerai pertrinkite iki visiškai vientisos tekstūros. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų iki labai purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami. Sudėkite grietinę, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite vanilės ekstraktą. Viską dar kartą gerai išplakite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius, ispaninio šalavijo sėklas ir druską.
5. Miltų mišinį per tris kartus suberkite į paruoštą plakinį, kiekvienąkart lengvais judesiais išmaišydami, kol neliks sausų produktų.
6. Iškepkite. Pusę paruoštos tešlos supilkite į kepimo formą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite varškės sluoksnį, ant šio – likusią tešlą. Paviršių išlyginkite.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius taps tamsiai auksinės spalvos, tuomet uždenkite viršų folija ir kepkite dar 30-35 minutes, kol pyragas bus iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
8. Leiskite pyragui atvėskite kepimo formoje apie 15-20 min., tuomet dar šiltą išimkite iš formos ir leiskite atvėsti ant grotelių.
9. Paruoškite glaistą. Nedideliame dubenėlyje išplakite miltelinį cukrų su citrinų sultimis. Glaistas turi būti pakankamai tirštas, kad nenutekėtų nuo kekso paviršiaus ant stalviršio, bet ne per tirštas, kad galėtumėte jį gražiai paskirstyti.
10. Apliekite paruoštu glaistu pyragą. Galite papuošti šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ar šviežiais čiobreliais, ispaninio šalavijo sėklomis ar migdolų riekelėmis.

Įkvėpimas: Wholesome Yum

 Migdolinis varškės pyragas be glitimo

 Migdolinis varškės pyragas be glitimo

 Migdolinis varškės pyragas be glitimo

be glitimochiacitrinosdesertasgrietinėispaninio šalavijo sėkloskepiniaikukurūzų krakmolasmigdolaimigdolų miltaipyragassaldumynaivanilėvarškėvelykos
6 komentarai
20
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu
kitas įrašas
Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Pyragaičiai su obuoliais

Sviestiniai sausainiai

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Saldžios dovanos Mamai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

Trupininis pyragas su uogiene

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

Plikyti riestainiai

Citrininės tartaletės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Daržovių apkepas

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

6 komentarai

Vaida 10 Bal ’20 - 1:19 pm

Perskaiciau du kartus toki Jusu grazu velykini palinkejima. Norisi isiminti…

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 11:45 am

Ačiū, Vaida!

Reply
dovilė - influx.lt 12 Bal ’20 - 3:27 pm

O kaip skaniai atrodo… vien žiūrint į nuotraukas tapau soti 😀

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 11:45 am

Dovile, ačiū! Galiu tik patvirtinti, kad pyragas išties labai, labai skanus 🙂

Reply
Jūratė 14 Bal ’20 - 11:30 am

Pyragas – 10 balų! Ačiū už idėją. Pas Jus viskas taip gražu, estetiška. Sėkmės

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 11:46 am

Jūrate, labai ačiū! Džiaugiuosi, kad pyragas patiko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų