Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių apkepas

parašė Asta 23 Vas ’23
Bulvių apkepas

„Kaip gaminsi, taip nepagadinsi“, – toks posakis tikrai tiktų bulvių patiekalams. Šįkart atkeliauju su dar viena idėja, ką gardaus, sotaus ir labai jaukaus iš bulvių galima pagaminti šią vis dar nesibaigiančią žiemą. Tai – bulvių apkepas, pagardintas bešamelio padažu, sūriu, keptais svogūnais ir šoninės gabalėliais. Viską susluoksniavę orkaitėje, kepkite tol, kol tirštas padažas ims lėtai kunkuliuoti, viršus taps gražiai auksinės spalvos, o bulvės po sūrio plutele – minkštos ir tirpstančios burnoje. Pasaka, kaip skanu!

  • Bulves pjaustykite kuo ploniau. Storai supjaustytos bulvės keps kur kas ilgiau, per tą laiką apkepo viršus gali pernelyg apskrusti.
  • Jei nemėgstate, padažui galite nenaudoti svogūnų ir/ar šoninės.
  • Sūris – svarbi šio apkepo dalis, tad rinkitės Jums patį skaniausią (svarbu – gerai besilydantį).
  • Kuo daugiau bešamelio padažo, tuo minkštesnis, kremiškesnis apkepas. Visada galite receptą pritaikyti savo skoniui: naudoti daugiau ar mažiau bulvių, ruošti šiek tiek daugiau ar mažiau padažo. Pagal recepte nurodytą proporciją paruošite tikrai kremišką patiekalą.
  • Apkepą pagardinau 100 % natūralios sudėties „Vegeta Natur“ prieskoniais bulvėms. Šie – vieni dažniausiai naudojamų prieskonių mišinių mūsų namuose. Sudėtyje: druska, cukrus, džiovinti svogūnai, raudona saldžioji paprika, kukurūzų krakmolas, džiovinti petražolių lapeliai, morkos, salierai, juodieji pipirai, kmynai, muskatas. Jokių nereikalingų priedų, jokių skonio ar kvapo stipriklių.
  • Apkepą valgykite kaip pagrindinį valgį (su gausia lėkšte šviežių salotų!) ar patiekite kaip garnyrą šalia kitų patiekalų.

Bulvių apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 porcijos (22 cm kepimo forma) Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

7 vidutinio dydžio bulvių
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių bulvėms

Padažui:
1 svogūno
150 g karštai rūkytos šoninės
50 g sviesto
3 skiltelių česnako
4 valg. š. miltų
2 stiklinių (500 ml) pieno
½ arb. š. druskos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Sumaišykite su prieskoniais ir atidėkite į šalį.
2. Į keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir mažais gabalėliais supjaustytą šoninę. Kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės ir šoninė apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią išvalytą keptuvę dėkite sviestą ir suberkite tarkuotas česnako skilteles. Kaitinkite, kol sviestas ištirps ir česnakai pradės gardžiai kvepėti.
4. Suberkite miltus ir išmaišykite, kol neliks sausų baltų miltų. Pamažu pilkite pieną, nuolat maišydami miltų, sviesto ir pieno mišinį šluotele, kad nesusidarytų gumuliukai. Supylę pieną, kaitinkite toliau, nuolat maišydami, kol padažas ims tirštėti. Pagardinkite druska, įmaišykite 100 g tarkuoto sūrio. Nuimkite nuo ugnies.
5. Padažą supilkite ant bulvių riekelių. Suberkite pusę keptų svogūnų ir šoninės. Gerai išmaišykite, kad visos riekelės tolygiai pasidengtų padažu.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
7. Į aukštesnę kepimo formą (22 cm skersmens) suberkite likusius keptus svogūnus su šonine, paskleiskite ant dugno.
8. Ant viršaus sukrėskite bulves su padažu arba, jei norite, išdėliokite jas griežinėliais, sluoksniuodami vieną sluoksnį ant kito.
9. Uždenkite kepimo indą foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 40 minučių, kol paviršius bus auksinės spalvos, padažas burbuliuos, o bulvės bus minkštos.
10. Patiekite kaip garnyrą ar kaip pagrindinį patiekalą.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

apkepasbulvėsčesnakaipienasšoninėsūrissvogūnai
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės spurgos
kitas įrašas
Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Špinatų ir rikotos pyragas

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Moliūgų tyrė

Mažieji daržovių maltinukai

Cukinijų apkepas

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica „Margarita“

Plikyti riestainiai

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Purūs blynai

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Kreminis airiško viskio likeris

Moliūgų kava

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

2 komentarai

Jamilia 12 Kov ’23 - 6:01 am

Nuostabus apkepas! Lengvai ir greitai paruošiamas. Išrankiam vyrui labai patiko!

Reply
Scilė 29 Rgs ’24 - 1:14 pm

Puikus receptas, tikrai verta pasigaminti, maloniai nustebino, galima eksperimentuoti, pridėti savo ingredientų

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų