Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • DESERTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SRIUBOS
    • UŽKANDŽIAI
    • GĖRIMAI
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
    • PIETŲ DĖŽUTĖS
    • PIETŲ DĖŽUČIŲ PRIEDAI
    • GERTUVĖS
    • TERMO PUODELIAI
    • NAMŲ TEKSTILĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • DESERTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SRIUBOS
    • UŽKANDŽIAI
    • GĖRIMAI
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
    • PIETŲ DĖŽUTĖS
    • PIETŲ DĖŽUČIŲ PRIEDAI
    • GERTUVĖS
    • TERMO PUODELIAI
    • NAMŲ TEKSTILĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragaiSALDUMYNAI

Imbierinis pyragas

parašė Asta 12 Sau ’13
Imbierinis pyragas

Kai už lango vis sninga ir sninga, ir sninga, kai visas pasaulis ima ir per vieną naktį nusidažo baltai, prisimeni, kad žiema dar nepasibaigė. Ir kai didelės baltos snaigės sukasi ratu nuo ryto iki vakaro, kai per langą matai tik jas, užklojančias visą kiemą, gatvę ir toli mirgančias miesto švieseles, taip gera sėdėti namuose, susisupus į šiltą megztinį ir kojas paslėpus vilnonėse kojinėse. Kepti pyragus, gerti arbatą su medumi, uždegti žvakes ir klausytis spragsinčių malkų židinyje. Svajoti ir kurti spalvotus gyvenimo planus. Tikėti, kad akimirka – kiekviena maža akimirka – yra gražiausia iš visų.

Nes gyvenimas tikrai yra labai gražus, o gyventi yra gera. Ir jei kiekvieną rytą veidrodyje sau nusišypsai, mirkteli akį ir tai dar kartą primeni, pasidaro dar keliskart geriau. Ir gražiau.

Skonis: 10/10. Mums labai patiko! Man pats pats skaniausias dar šiltas, su šaltu pienu. Nuostabus pyrago aromatas ir jį atitinkantis skonis, truputį primenantis Kalėdas… idealiai tinkantis baltai žiemai. Ir jei jūs mėgstate minkštučius meduolius (ne sausaininius, o pyraginius), kepkite šį pyragą. Būtiniausiai.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Once upon a chef

Imbierinis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 24 gabalėliai Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

1 ½ puodelio miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. maltų gvazdikėlių
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
2/3 puodelio medaus
2/3 puodelio verdančio vandens
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×25 cm dydžio kepimo indą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną ir gvazdikėlius. Atidėkite į šalį.
3. Į kitą dubenį sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų, medų ir verdantį vandenį. Plakite, kol sviestas ir medus ištirps. Masę šiek tiek atvėsinkite, tuomet įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
4. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų gumuliukų.
5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą. Kepkite apie 35 minutes, kol pyragas sutvirtės, o paviršius gražiai parus.
6. Skaniausias šis pyragas dar šiltas. Supjaustykite ir patiekite su stikline šalto pieno ar arbata.

cinamonasgvazdikėliaiimbierasmeduspyragassaldumynai
10 komentarų
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keksiukai su šokoladu ir riešutais
kitas įrašas
Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininiai šaldyto jogurto ledai

Keksas su spanguolėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

NAUJI PAŽADAI // Spanguolių tiramisu su apelsinais

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paprastas tuno pyragas

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Vištienos ir dešros gumbo

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

SALDUMYNAI

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

Imbierinės eglutės

10 komentarų

? 12 Sau ’13 - 5:37 pm

Kiek Jūsų puodelyje telpa mililitrų?

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:37 pm

Apie 250 ml 🙂

Reply
Raminta 12 Sau ’13 - 6:28 pm

Labai nekantrauju isbandyti.. 🙂 tik noriu paklausti, ar vietoj medaus tiktu auksaspalvis sirupas dan sucher? arba dirbtinis medus?:) nepagadintu skonio?

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:38 pm

Raminta, originaliame recepte yra naudojama melasa. Aš ją pakeičiau medumi, tačiau manau, kad tiktų ir tavieji variantai 🙂

Reply
Lina 13 Sau ’13 - 1:17 pm

Receptas išbandytas! 😉 Man gavosi kažkas panašaus į pyragišką meduolį;D bet ačiū, receptas tikrai geras 🙂 pyragas toks paprastas, skanus ir (bent jau man) gardžiausias pastovėjęs per naktį 😉

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 3:37 pm

Lina, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Beje, labai pritariu dėl to “pyragiško meduolio” – aš jį apibūdinčiau taip pat 😀

Reply
Beata 7 Vas ’13 - 11:14 am

Jei kvietinius miltus pilnai pakeisti grikių miltais-kažkas ne taip būtų?)

Reply
Asta 9 Vas ’13 - 7:06 pm

Beata, skonis bus truputėlį kitoks, nes patys grikių miltai turi savo skonį. Tačiau juos naudoti tikrai galima 🙂

Reply
Kristina 4 Kov ’15 - 6:09 pm

Receptas labai geras. Dėjau pačios susitarkuotą šviežią imbierą (1 šaukštelį) ir gavosi puikiai ;). Ačiū!

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:07 pm

Nėra už ką, Kristina, labai smagu girdėti! 🙂

Reply

Komentuoti: ? Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

PARDUOTUVĖ

Promotion Image

PIETŲ DĖŽUTĖS

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tešloje keptas vištienos pyragas

    10 Gru ’19
  • 3

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18
  • 4

    Kūčiukai

    23 Gru ’13
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    Medaus tortas

    17 Gru ’13

Reklama

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Tešloje keptas vištienos pyragas

    10 Gru ’19
  • Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

    6 Gru ’19
  • Tiršta brokolių sriuba su sūriu

    3 Gru ’19

Kategorijos

  • GĖRIMAI (24)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (4)
    • Šaltieji gėrimai (18)
  • KALĖDŲ PASAKOS (43)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (195)
    • Apkepai (36)
    • Blynai (23)
    • Bulvių patiekalai (21)
    • Daržovių patiekalai (91)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (32)
    • Makaronų patiekalai (15)
    • Mėsos patiekalai (44)
    • Miltiniai patiekalai (18)
    • Nesaldūs pyragai (26)
    • Troškiniai (13)
    • Varškės patiekalai (27)
    • Žuvis (26)
  • LENGVI KĄSNELIAI (151)
    • Blynai ir vafliai (26)
    • Duona (17)
    • Karštieji užkandžiai (18)
    • Košės (13)
    • Pusryčiai (84)
    • Salotos (20)
    • Šaltieji užkandžiai (36)
    • Sumuštiniai (13)
  • PASAULIO SKONIAI (4)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (424)
    • Bandelės (22)
    • Be orkaitės (58)
    • Desertai indeliuose (43)
    • Keksai, keksiukai (81)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (114)
    • Pyragėliai (23)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (59)
    • Tortai (78)
  • SRIUBOS (14)
  • VALGOMOS DOVANOS (20)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (2)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)

Reklama

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų