Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Imbierinis pyragas

parašė Asta 12 Sau ’13
Imbierinis pyragas

Kai už lango vis sninga ir sninga, ir sninga, kai visas pasaulis ima ir per vieną naktį nusidažo baltai, prisimeni, kad žiema dar nepasibaigė. Ir kai didelės baltos snaigės sukasi ratu nuo ryto iki vakaro, kai per langą matai tik jas, užklojančias visą kiemą, gatvę ir toli mirgančias miesto švieseles, taip gera sėdėti namuose, susisupus į šiltą megztinį ir kojas paslėpus vilnonėse kojinėse. Kepti pyragus, gerti arbatą su medumi, uždegti žvakes ir klausytis spragsinčių malkų židinyje. Svajoti ir kurti spalvotus gyvenimo planus. Tikėti, kad akimirka – kiekviena maža akimirka – yra gražiausia iš visų.

Nes gyvenimas tikrai yra labai gražus, o gyventi yra gera. Ir jei kiekvieną rytą veidrodyje sau nusišypsai, mirkteli akį ir tai dar kartą primeni, pasidaro dar keliskart geriau. Ir gražiau.

Skonis: 10/10. Mums labai patiko! Man pats pats skaniausias dar šiltas, su šaltu pienu. Nuostabus pyrago aromatas ir jį atitinkantis skonis, truputį primenantis Kalėdas… idealiai tinkantis baltai žiemai. Ir jei jūs mėgstate minkštučius meduolius (ne sausaininius, o pyraginius), kepkite šį pyragą. Būtiniausiai.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Once upon a chef

Imbierinis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 24 gabalėliai Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

1 ½ puodelio miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. maltų gvazdikėlių
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
2/3 puodelio medaus
2/3 puodelio verdančio vandens
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×25 cm dydžio kepimo indą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną ir gvazdikėlius. Atidėkite į šalį.
3. Į kitą dubenį sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų, medų ir verdantį vandenį. Plakite, kol sviestas ir medus ištirps. Masę šiek tiek atvėsinkite, tuomet įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
4. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų gumuliukų.
5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą. Kepkite apie 35 minutes, kol pyragas sutvirtės, o paviršius gražiai parus.
6. Skaniausias šis pyragas dar šiltas. Supjaustykite ir patiekite su stikline šalto pieno ar arbata.

cinamonasgvazdikėliaiimbierasmeduspyragassaldumynai
10 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keksiukai su šokoladu ir riešutais
kitas įrašas
Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po...

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Šilauogių „clafoutis“

Ledų, karamelės ir plaktos kavos desertas

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Tortas „Jogurtinis Musas”

Pieniško šokolado sūrio tortas

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Citrininiai biscotti su aguonomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Avižiniai blynai

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Sumuštinukai su pievagrybiais

10 komentarai

? 12 Sau ’13 - 5:37 pm

Kiek Jūsų puodelyje telpa mililitrų?

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:37 pm

Apie 250 ml 🙂

Reply
Raminta 12 Sau ’13 - 6:28 pm

Labai nekantrauju isbandyti.. 🙂 tik noriu paklausti, ar vietoj medaus tiktu auksaspalvis sirupas dan sucher? arba dirbtinis medus?:) nepagadintu skonio?

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:38 pm

Raminta, originaliame recepte yra naudojama melasa. Aš ją pakeičiau medumi, tačiau manau, kad tiktų ir tavieji variantai 🙂

Reply
Lina 13 Sau ’13 - 1:17 pm

Receptas išbandytas! 😉 Man gavosi kažkas panašaus į pyragišką meduolį;D bet ačiū, receptas tikrai geras 🙂 pyragas toks paprastas, skanus ir (bent jau man) gardžiausias pastovėjęs per naktį 😉

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 3:37 pm

Lina, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Beje, labai pritariu dėl to „pyragiško meduolio” – aš jį apibūdinčiau taip pat 😀

Reply
Beata 7 Vas ’13 - 11:14 am

Jei kvietinius miltus pilnai pakeisti grikių miltais-kažkas ne taip būtų?)

Reply
Asta 9 Vas ’13 - 7:06 pm

Beata, skonis bus truputėlį kitoks, nes patys grikių miltai turi savo skonį. Tačiau juos naudoti tikrai galima 🙂

Reply
Kristina 4 Kov ’15 - 6:09 pm

Receptas labai geras. Dėjau pačios susitarkuotą šviežią imbierą (1 šaukštelį) ir gavosi puikiai ;). Ačiū!

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:07 pm

Nėra už ką, Kristina, labai smagu girdėti! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų