Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiSALDUMYNAI

Vafliai ant pagaliuko

parašė Asta 14 Geg ’21
Vafliai ant pagaliuko

Mažoms šventėms, spalvingiems gimtadieniams, improvizuotiems savaitgalių pasilepinimams – visoms progoms reikia ko nors skanaus. Deserto!

Drauge su „Dr. Oetker Lietuva“ pabandėme įminti mįslę, koks tas desertas turėtų būti, kad:

  • paruošti pavyktų greičiau nei greitai;
  • nereikėtų prašmatnių, brangių ar sunkiai randamų ingredientų;
  • būtų labai skanus ir truputį netikėtas;
  • džiugintų tiek didelius, tiek mažus valgytojus.

Atsakymas pasirodė labai paprastas – vafliai! Jei tik kepsite juos visai nedidukus. Jei tik įsmeigsite į juos medinius pagaliukus. Jei tik apglaistysite šokoladu ir apibersite spalvingais saldžiais pabarstukais. Šventė akims, džiaugsmas pilveliams, šypt.

Panorėję išsikepti tokių vaflių, turite žinoti – jie turi būti traškūs išorėje, išlikti tvirti net ir atvėsę. Dažnai vafliai būna nuostabiai skanūs vos tik iškepti, bet vėsdami suminkštėja, tampa glebūs, praranda formą. Tokių vaflių niekaip neišlaikysite ant pagaliukų, kad ir kokius burtažodžius kalbėsite.

Kita vertus burtažodis yra, ir jie net trys:

  • Pirmąjį reikia įmaišyti į ruošiamą tešlą. Tai – sviestas. Didelis jo kiekis ne tik suteikia puikų sviestinį kvapą bei skonį vafliams, bet ir suteikia jiems tvirtumo.
  • Antrasis – atskirai iki standžių putų išplakti baltymai. Suprantu, kad kartais tingisi, nesinori ir daug paprasčiau viską suplakti viename vieninteliame dubenyje, bet, patikėkite, verta!
  • Galiausiai, trečiasis – aukšta kepimo temperatūra. Vafliai turi kepti greitai!

Tokie vafliai iškeps traškūs išorėje ir purūs bei minkšti viduje; ir tokie išliks net vėsdami!

Aš užmaišiau tešlą, iškepiau vaflius ir užrašiau receptą, o „Dr. Oetker Lietuva“ pasirūpino, kad parduotuvių lentynose rastumėt gausų pasirinkimą įvairiausių pabarstukų. Aš pasirinkau spalvotus ir mėlynuosius, nes labai norėjau pradžiugint saulėtą virtuviuką, o jis, paklaustas, kokia spalva jo mėgstamiausia, visad turi du atsakymus: arba „mėlyna“, arba „spalvota, spalvota“. Tokie buvo ir mūsų vafliai!

Vafliai ant pagaliuko

Atsispausdinti
Porcijos: 20-25 nedideli vafliai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
1 ½ stiklinės (375 ml) pieno
150 g tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės pastos
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
įvairių „Dr. Oetker“ pabarstukų

GAMINIMO EIGA

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
2. Išplakite kiaušinių trynius, pieną, tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės pastą.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki labai standžių putų. Apvertus dubenį su išplaktais baltymais, jie turi laikytis neiškritę. Išplaktus baltymus lengvais judesiais įmaišykite į tešlą.
5. Belgiškų vaflių keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas (pasirinkite aukštą temperatūrą). Pilkite po šaukštą tešlos, formuodami nedidelius vaflius, ir kepkite, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
6. Atsargiai įsmeikite medinius pagaliukus į kiekvieną iškeptą vaflį. Kol iškepsite visus vaflius, laikykite juos ant grotelių.
7. Papuoškite. Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės. Merkite į jį vaflius, apibarstykite pabarstukais. Patiekite iš karto arba palikite sustingti.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetkerlietuva

kepiniaipabarstukaisaldumynaišokoladasvafliaivanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)
kitas įrašas
Brokolių ir varškės blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Migdolinė bananų duona su šokoladu

Varškės ir obuolių pyragas

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Šalta juodoji arbata su persikais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Belgiški vafliai

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Karamelinė granola

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varškės blyneliai

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Pica su pesto padažu ir vištiena

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų