Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiSALDUMYNAI

Vafliai ant pagaliuko

parašė Asta 14 Geg ’21
Vafliai ant pagaliuko

Mažoms šventėms, spalvingiems gimtadieniams, improvizuotiems savaitgalių pasilepinimams – visoms progoms reikia ko nors skanaus. Deserto!

Drauge su „Dr. Oetker Lietuva“ pabandėme įminti mįslę, koks tas desertas turėtų būti, kad:

  • paruošti pavyktų greičiau nei greitai;
  • nereikėtų prašmatnių, brangių ar sunkiai randamų ingredientų;
  • būtų labai skanus ir truputį netikėtas;
  • džiugintų tiek didelius, tiek mažus valgytojus.

Atsakymas pasirodė labai paprastas – vafliai! Jei tik kepsite juos visai nedidukus. Jei tik įsmeigsite į juos medinius pagaliukus. Jei tik apglaistysite šokoladu ir apibersite spalvingais saldžiais pabarstukais. Šventė akims, džiaugsmas pilveliams, šypt.

Panorėję išsikepti tokių vaflių, turite žinoti – jie turi būti traškūs išorėje, išlikti tvirti net ir atvėsę. Dažnai vafliai būna nuostabiai skanūs vos tik iškepti, bet vėsdami suminkštėja, tampa glebūs, praranda formą. Tokių vaflių niekaip neišlaikysite ant pagaliukų, kad ir kokius burtažodžius kalbėsite.

Kita vertus burtažodis yra, ir jie net trys:

  • Pirmąjį reikia įmaišyti į ruošiamą tešlą. Tai – sviestas. Didelis jo kiekis ne tik suteikia puikų sviestinį kvapą bei skonį vafliams, bet ir suteikia jiems tvirtumo.
  • Antrasis – atskirai iki standžių putų išplakti baltymai. Suprantu, kad kartais tingisi, nesinori ir daug paprasčiau viską suplakti viename vieninteliame dubenyje, bet, patikėkite, verta!
  • Galiausiai, trečiasis – aukšta kepimo temperatūra. Vafliai turi kepti greitai!

Tokie vafliai iškeps traškūs išorėje ir purūs bei minkšti viduje; ir tokie išliks net vėsdami!

Aš užmaišiau tešlą, iškepiau vaflius ir užrašiau receptą, o „Dr. Oetker Lietuva“ pasirūpino, kad parduotuvių lentynose rastumėt gausų pasirinkimą įvairiausių pabarstukų. Aš pasirinkau spalvotus ir mėlynuosius, nes labai norėjau pradžiugint saulėtą virtuviuką, o jis, paklaustas, kokia spalva jo mėgstamiausia, visad turi du atsakymus: arba „mėlyna“, arba „spalvota, spalvota“. Tokie buvo ir mūsų vafliai!

Vafliai ant pagaliuko

Atsispausdinti
Porcijos: 20-25 nedideli vafliai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
1 ½ stiklinės (375 ml) pieno
150 g tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės pastos
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
įvairių „Dr. Oetker“ pabarstukų

GAMINIMO EIGA

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
2. Išplakite kiaušinių trynius, pieną, tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės pastą.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki labai standžių putų. Apvertus dubenį su išplaktais baltymais, jie turi laikytis neiškritę. Išplaktus baltymus lengvais judesiais įmaišykite į tešlą.
5. Belgiškų vaflių keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas (pasirinkite aukštą temperatūrą). Pilkite po šaukštą tešlos, formuodami nedidelius vaflius, ir kepkite, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
6. Atsargiai įsmeikite medinius pagaliukus į kiekvieną iškeptą vaflį. Kol iškepsite visus vaflius, laikykite juos ant grotelių.
7. Papuoškite. Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės. Merkite į jį vaflius, apibarstykite pabarstukais. Patiekite iš karto arba palikite sustingti.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetkerlietuva

kepiniaipabarstukaisaldumynaišokoladasvafliaivanilė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)
kitas įrašas
Brokolių ir varškės blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų ir avokadų keksiukai

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Tortas „Snickers“

Medaus tortas

Kokosinės bandelės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų ir rikotos galetė

Cukinijų ir varškės apkepas

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Tortas „Katinėlis”

Saldžios dovanos Mamai

Sūrio – brownie tortas

Skruzdėlynas

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų