Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

parašė Asta 21 Sau ’11
Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

Yra tokių dalykų, kurių tikiesi. Ir tokių, kurių visiškai nesitiki. Rasti parduotuvėje paprasto pieno yra visiškai natūralu ir paprasta, o štai rasti kokosų pieno – šis tas tokio ir netikėto. Ir visur taip.

Kartais būna dar ir taip. Netikėtai ir nelauktai – bum! – ir atkeliauja pas tave apdovanojimas iš „Stylish Blog Awards“ už tinklaraščio stilių. Taip, tikrai labai netikėtai. Bet džiugu išties be galo! Triskart džiugiau būtent dėl to, kad šito tikrai nesitikėjau. Dėkoju už įvertinimą dar kartą, labai. Ir Eglei, ir Aušrai – ačiū! 🙂


Ir – kaip šio apdovanojimo „taisyklės“ skelbia, jį gavęs įgyja teisę (ar įsipareigojimą) apdovanoti savo Pačių Pačiausių tinklaraščių penkioliktuką. Ir dar tai ne viskas – kad būtų įdomiau, turi su skaitytojais pasidalinti septyniomis tiesiomis apie save. Taigi, skubu šias sąlygas vykdyti ir (tikiuosi) džiuginti kitus bloger‘ius, kurie galbūt taip pat dar nė negirdėjo apie šiuos „Stylish Blog Awards“.

Septynios tiesos… sunku sugalvoti dar septynias, kai jau tikriausiai išsakiau per ilgą laiką ne mažiau kaip septyniasdešimt septynias. Bet vis tik:

1.       Esu didelė tinginė, jeigu kalbame apie širdžiai nemielus dalykus. Galėčiau dienų dienas nedirbti, nesimokyti, nejudinti net mažojo pirštelio. Bet esu labai pareiginga, todėl vis tiek viską (beveik), visada (beveik) padarau laiku ir vietoje (beveik).
2.       Labai svajoju savo ateitį kažkokiais gudriais būdais susieti su kulinarija. Su skaniu maistu. Su rašymu apie jį arba su jo gaminimu. Arba bet kaip kitaip. Labai labai labai noriu, kad ši mano svajonė išsipildytų, nes tuomet aš būčiau viena iš tų laimingųjų, kurie galėtų kietiems sakyti neįtikėtiną ir dažnai nesuvokiamą tiesą: aš myliu savo darbą. Ir pirmadieniai, tikiu, nebūtų tokie skausmingi.
3.       Labai mėgstu kavą su kondensuotu pienu. Dažniausiai su sąlyga (ar tiesiog neišvengiamybe), kad vienas šaukštas kondensuoto pieno turi keliauti ne į kavos puodelį, o… tiesiai į burną.
4.       Man patinka nuotraukos. Kambariuose – daug rėmelių su daug nuotraukų. Labai patinka! Ir apskritai – jei reiktų rinktis minimalistinį arba perkrautą namų stilių, rinkčiausi perkrautą. Nes tai jauku.
5.       Niekada (nebent su labai retomis išskirtimis) negaliu palikti kriauklėje neplautų indų. Rankos pačios kyla, tikrai. O jei reikėtų išsirinkti vieną iš namų ruošos darbų… rinkčiausi indų plovimą. O grindų plovimą rinkčiaus paskiausiai, ir verkčiau graudžai.
6.       Esu bjauriai ir nepakenčiamai atidi rašybos klaidoms – ir nesvarbu, kad tikriausiai aš jų darau taip pat ne po vieną… Bet pastebiu skaitydama ir tiek. Ir erzina. Bet tuo pačiu esu labai supratinga – skubėjo, pirštai virš klaviarūros susipynė, kompiuteris ignoruoja lietuviškas raides ir dar tūkstančiai priežasčių gi gali būti. Suprantama viskas.
7.       Žiema – baisiausias metų laikas, šaltis – didžiausias mano priešas. Ir nuotaika mano dažniausiai tiesiogiai proporcinga temperatūros stulpelio aukščiui ar saulės kiekiui. Todėl ir mano virtuvė saulėta – bent jau svajonėse saulėta 365 dienas per metus.

Irrrr… Saulėta virtuvė „Stylish Blog Awards“ apdovanojimus skiria:

1.       Eglei ir žaidimų aikštelei.
2.       Julei, Agnei ir Kepyklai Nr.5
3.       Ingai ir gyvenimui iš smulkmenų.
4.       Jurgai ir savaitgalio rendez-vous.
5.       Jurgai ir juos duonai bei žaidimams.
6.       Karolinai ir citrinos žievelei.
7.       Neringai ir jos blogui.
8.       Mademoiselle ir jos gardžiam kąsneliui.
9.       Brigitai ir Tasty Art.
10.    Šarūnei, Gintei ir kokonui.
11.    Skirmantei ir jos receptams.
12.    Mildai ir žiupsneliui druskos.
13.    Viktorijai ir gardumynams.
14.    Astai ir Villa Alps.
15.    Simai ir jos stebuklingam blog‘ui.

Štai ir jie, laimingasis penkioliktukas! Žinia, norėčiau šių medalių turėti daugiau… Labai norėčiau. Ir, žinok, jeigu Tavęs čia nepaminėjau, nereiškia, kad nenorėjau paminėti. Tikrai.

O kad apdovanojimai būtų skanesni, pavaišinsiu gabalėliu torto. Sluoksniuoto medaus torto, kuris tikrai, manau, pavergtų daugelio širdis.

Skonis: 10/10. Visų pirma – nuostabus tortas! Antra, šis tortas patiks tiems, kurie pirmenybę teikia neįmantriems, paprastiems, tačiau tikrai subtiliai turtingo skonio tortams. Arba tiesiog visiems, nes jis nereikalauja jūsų būti užkietėjusiu gurmanu ar atvirkščiai. Pakankamai drėgnas tortas, švelniai saldžiarūgštis kremas, saikingas saldumas. Puikus!

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? AJ receptai

Sluoksniuotas medaus tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Biskvitams:
75 g sviesto
4,5 valg.š. medaus
200 g rudojo cukraus
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
75 g pieno
1 arb.š. sodos (ir acto nugesinimui)
4 1/2 puodelio (765 g) miltų
žiupsnelis druskos

Kremui:
300 g grietinės
750 g grietinėlės (35% arba 36% riebumo)
3 valg.š. cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
25 g želatinos
citrinos sulčių (pagal skonį; nebūtinai)

GAMINIMO EIGA

Biskvitų paruošimas:
1. Ant garų vonelės pakaitinti sviestą, medų, pieną ir cukrų, kol gausime vientisą masę.
2. Šiek tiek atvėsinti. Supilti išplaktą kiaušinį, išmaišyti iki vientisos masės.
3. Sodą nugesinti actu (užpilti sodą šaukštu actu, ir išmaišyti – masė turi suputoti). Supilti į turimą masę ir iš karto greitai išmaišyti.
4. Miltus persijoti su druska. Po truputį berti į paruoštą masę, maišyti. Kai tešlą būna sunku maišyti, pradėti minkyti ir toliau berti miltus. Tešla turi nelipti prie rankų, tačiau būti minkšta.
5. Paruoštą tešlą dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti apie 15 minučių.
6. Tuomet tešlą padalinti į 6 lygius gabalėlius.
7. Ant šešių kepimo popieriaus lakštų apsibrėžti 24 cm. skersmens apskritimus – tai yra torto lakštų forma.
8. Ant apskritimų kiekvieną gabalėlį tešlos iškočioti labai plonai (labai labai plonai!). Subadyti šakute, kad kepant neišsideformuotų. Biskvitų kraštelius galima apipjauti pagal kontūrą prieš kepimą arba kepti neapipjovus, tačiau apijauto vos tik išėmus iš orkaitės, dar šiltus. Tokiu būdu liks biskvito kraštelių, kuriuos susmulkinus bus galima panaudoti torto papuošimui.
9. Kepti po vieną lakštą iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 3 – 5 minutes. Lakštai kepa labai greitai, todėl stebėkite jų kepimo procesą – kepimo trukmė gali priklausyti ir nuo orkaitės.
10. Jei lakštų pagal formą neapipjovėte prieš kepimą, apipjaukite dabar, iš karto. Atvėsę lakštai tampa kieti ir trapūs.

Kremo paruošimas:
1. Želatiną užpilti 40 g šaltos grietinėlės.
2. Likusią grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo.
3. Grietinėlėje išbrinkusią želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies (arba mikrobangų krosnelėje), kol ji ištirps.
4. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir pamažu supilti į išplaktą grietinėlę, ją nuolat lėtai plakant. Supylus visą želatiną, padidinti elektrinio plakiklio greitį ir vėl išplakti grietinėlę iki standumo (tai turėtų užtrukti ne ilgiau kaip pusę minutės).
5. Į grietinėlę sudėti grietinę, išmaišyti iki vientisos masės. Jei norisi, įpilti truputį citrinos sulčių, pagal skonį. Kelioms minutėms paruoštą kremą padėti į šaldytuvą.

Torto surinkimas:
1. Į tortinę ar tortui skirtą lėkštę įstatyti torto formos žiedą. Jame surinkinėti torto lakštus, kiekvieną aptepant maždaug šeštadaliu paruošto kremo.
2. Suteptą tortą dėti į šaldytuvą ne mažiau kaip 6 valandoms, o geriausia per naktį. Tortas skaniausias antrą arba trečią dieną.
3. Papuošti pagal norus, fantaziją ir galimybes. Patiekti ir skanauti. Skanaus!

grietinėgrietinėlėmedussaldumynaitortasvanilėželatina
41 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Languota prijuostė: mano svajonių virtuvė ir trys išrinktieji
kitas įrašas
Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Juodai balti keksiukai

Tortas „Napoleonas”

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Baklavos sūrio pyragas

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų...

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Kepta avižinė košė su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Beveik prancūziškas skrebutis

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Kokosiniai sausainiai

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Imbierinis sirupas kavai

Žaliasis avokadų kokteilis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

41 komentarai

Rima K. is Toronto 21 Sau ’11 - 1:29 am

Mano mylimiausias tortas visame pasaulyje! Turiu keleta receptu, bet nesu apsisprendusi kuris geriausias…Gal sis? Kai pabandysiu, pasakysiu, nors jei tu pabandei, sakai, kad geras, as pasitikiu tavo nuomone ir sekanti karta darysiu butent sitaip.

Reply
Asta 21 Sau ’11 - 1:43 am

Rima, žinok, čia visų valgiusiųjų nuomonė, todėl tikrai rekomenduoju išbandyti 🙂 O kad sunku iš medaus tortų išrinkti patį pačiausią, tai visiškai pritariu – beveik neįmanoma 🙂 Todėl vienintelė išeitis – palepinti save vis kitokiu, kad nei vienas nepabostų 😉
Skanaus! 🙂

Reply
INGA 21 Sau ’11 - 1:37 am

mano mama darydavo toki torta,jis pats skaniausias is skaniausiu!

Reply
Asta 21 Sau ’11 - 1:44 am

Inga, pritariu, kad tortas labai skanus 🙂 Kaip sakiau, patį skaniausią man būtų išrinkti pernelyg sudėtinga, tačiau į skaniausių sąrašą jis tikrai užtikrintai patenka 🙂

Reply
Insolente. 21 Sau ’11 - 2:11 am

Antras. Na, tu pati supranti. 🙂

O tortas… Aha, viskas tuo pirmu sakiniu ir pasakoma. Visų pirma – nuostabus tortas! Ir jokio antra čia kaip ir nereik. 🙂

Tu nuostabi. Ačiū. 🙂

Reply
Asta 22 Sau ’11 - 1:05 am

Tau tau, Inga, ačiū 🙂 Už tai, kad esi šioje tinklaraštininkų erdvėje – tokia… iš to pačio pasaulio, man rodos 🙂

Reply
Egle 21 Sau ’11 - 7:24 am

Ačiū, Asta 🙂 PO kai kuriomis tavo tiesomis galėčiau krauju pasirašyti. Nesakysiu po kuriomis, bet… beveik po visomis 😀

O šitą Mišelės tortą jau kepiau ne kartą ir ne du. Super geras. Tik man visada 10 lakštelių. Plonyčių plonyčių. Ir kepu aš jį 20 cm skersmens formoj (o gal 18? reikia patikrinti)
Dievi6kai skanus tortas,

Reply
Asta 22 Sau ’11 - 1:07 am

Egle, nėra už ką 🙂 Manau, daug žmonių galėtų drąsiai pasirašyti po tiesa, kad tavo blogas – neabejotinai vienas iš stilingiausių 🙂

O dėl torto – na, mano didesnis, todėl ir lakštelių mažiau. Bet kočiojau tai ir aš juos plonai plonai, vietomis net plyšti tešla norėjo, teko lipdymais užsiimt 🙂

Reply
Stylish blogger Award | Impossible is nothing 21 Sau ’11 - 12:40 pm

[…] stilinga, nei ką. Bet dar labiau nustebau, kad tokį apdovanojimą suteikė ir Aušra, Ugnė bei Asta. Dar kartą, ačiū, […]

Reply
Neringa 21 Sau ’11 - 1:54 pm

Astule, aciu uz apdovanojima!

O tortas atrodo nuostabiai!!!!!!!! esu isbandziusi jau ne karta si torta, man jis labai labai skanus, o ir draugams labai patiko!

Reply
Asta 22 Sau ’11 - 1:09 am

Neringa, nėra už ką! 🙂

Tortas, manau, šis yra vienas iš tų, kurie tiesiog negali nepatikti. Toks paprastas, tačiau kartu ir nepaprastai skanus 🙂 O taviškius medučius aš puikiai prisimenu! Ir tos mielos bitutės… :))

Reply
Mademoiselle 21 Sau ’11 - 2:30 pm

Visų pirma siaubingai širdingai dėkoju už įvertinimą! Tu juk žinai, jog esi nuostabi, ar ne? 🙂

Visų antra, skaitydama tavąsias tiesas tikrai pagalvojau, jog tu aprašinėji mane. Kava be kondensuoto pieno – ne kava; nuotraukos ir apkrautas kambarys – tai tikrai dalykai, kurie mane žavi. Neplauti indai yra didžiausia pastarojo pusmečio katastrofo, su kuria susigyventi dar iki šiol niekaip nepajėgiau. Ir nepajėgsiu. Rašybos klaidos yra tikrų tikriausias dūris peiliu į širdį (ar į akis), kai norisi visiems pradėti pamokslauti apie kalbos švarumo būtinumą… na, o kas dėl žiemos – tai jau turbūt visiems mano aplinkiniams nusibodusi tema ir nuolatinės dejonės, kai net prie +11 galiu dūsauti kaip man šalta…
tai, sakai, mes visai nepanašios?… :))

O trečia, aš iki ausų esu įsimylėjusi medaus tortus, o taviškis atrodo pasakiškai gardžiai!

Reply
Asta 22 Sau ’11 - 1:12 am

Oi, Mademoiselle, labai ačiū 🙂 Ir taip pat nėra už ką – tu esi tikrai verta šio apdovanojimo 🙂 Ta šiluma, kurią spinduliuoja tavo blogas, ir jaukumas tiesiog negali būti neįvertinti 🙂

Ir, ooo, taip, mes dar ir kaip panašios! 🙂 Malonu rasti tokių… bendraminčių, ar kaip reikėtų sakyti 🙂

Na, ir trečia, labai ačiū už pagyras tortukui 🙂 Bei dar vienas sutapimas – aš taip pat myliu myliu medaus tortus! :))

Reply
Diana 21 Sau ’11 - 3:48 pm

Niekada (nebent su labai retomis išskirtimis) negaliu palikti kriauklėje neplautų indų. Rankos pačios kyla, tikrai. O jei reikėtų išsirinkti vieną iš namų ruošos darbų… rinkčiausi indų plovimą. O grindų plovimą rinkčiaus paskiausiai, ir verkčiau graudžai.

Įspūdinga.
Visiškai tas pats )))

Reply
Asta 22 Sau ’11 - 1:12 am

Diana, na va, mūsų tokių jau ne viena ir ne dvi 🙂 Smagu surasti sutapimų 🙂

Reply
Viktorija 22 Sau ’11 - 12:38 am

Asta, ačiū 🙂 Ir aš labai panašų medaus tortą (pagal močiutės receptą) kepu ir labai mėgstu. Tik pertepimams dar kondensuotą pieną naudoju 🙂 Kaip dabar užsinorėjau gabaliuko… 🙂

Reply
Asta 22 Sau ’11 - 1:13 am

Nėra už ką, Viktorija 🙂 Tavo medutį su kondensuotu pienu, man atrodo, mačiau tavuose gardumynuose. Ir mintyse įtraukiau į būsimų kepinių sąrašą 🙂

Reply
duonosirzaidimu 22 Sau ’11 - 1:43 am

Aaačiū, Asta, miela skaityt gerą žodį 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 4:58 pm

Nėra už ką 🙂

Reply
Anželika 22 Sau ’11 - 2:06 am

Skiriu šiam tinklaraščiui „Stylish Blogger Award“
http://www.kainetingiu.com/2011/01/stylish-blogger-award.html

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 4:58 pm

Anželika, ačiū, kaip miela! Džiaugiuosi ir labai dėkoju už įvertinimą :))

Reply
Asta 23 Sau ’11 - 11:55 pm

Dėkoju už mano stiliaus įvertinimą 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 4:59 pm

Nėra už ką, bendravarde 😉

Reply
AJ 24 Sau ’11 - 3:43 pm

Asta, skiriau tau „Stylish Blogger Award” apdovanojima 🙂

http://aj-receptai.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award-apdovanojimas.html

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 4:59 pm

Ačiū labai labai! Nuostabu sulaukti tiek įvertinimų :))

Reply
Roberta 1 Vas ’11 - 12:43 am

Labas vakaras 🙂

Bandysiu gaminti si torta, tik iskilo pora klausimu 🙂
pirmas – kaip turi atrodyt ta garu vonele? :))
ir antras – ar tinka dirbtinis medus?

aciu uz atsakyma 🙂

Reply
Asta 1 Vas ’11 - 10:19 am

Roberta, sveika 🙂 Skubu atsakyti į klausimus: garų vonelė atrodo taip: į puodą įpili vandens, ant jo dedi dubenėlį (ar dubenį, ar mažesnį puodą) su produktais taip, kad dubenėlio dugnas nesiektų vandens puode. Ir statai puodą ant ugnies. Apatiniame puode vanduo kaista, verda, kyla garai, kurie pasiekia ir viršutinį dubenėlį/dubenį/puodą 🙂
O dirbtinis medus tinka, tik, žinoma, trupučiuką skonis skirsis 😉

Sėkmės gaminant tortą! 🙂

Reply
Roberta 2 Vas ’11 - 5:05 pm

aciu 🙂 tikiuosi man pavyks :)))

Reply
Asta 4 Vas ’11 - 10:52 pm

Žinoma, kad pavyks! Aš net neabejoju 🙂

Reply
Kotryna 25 Rgs ’11 - 12:10 pm

Na jau susiruošiau ateinantį penktadienį šitą gražuolį kepti. Kadangi tai bus pats pats PIRMAS kartas, kada kepu tokį rimtą kepinį, man iškilo keli klausimai:
1. Ar lakštus reikia kepti kartu su kepimo popieriumi ar atskirai?
2. Gaila, neturiu mikserio, ar nieks nepasikeis jei viską plaksiu su šakute (čia kremo gamyboj)?
3. Kuo perteptas torto viršus nuotraukoje? Ar reikia pertepti torto šonus?

Lauksiu atsakymo. 🙂

Beje, Asta, jūsų tinklapis laaabai fainas, vien nuotraukos užveda ir pakelia norą gaminti ką nors. 🙂

Reply
Asta 25 Rgs ’11 - 2:04 pm

Kotryna, visų pirma – sveikinu su būsimuoju PIRMU kartu! Ir pabandysiu pagelbėti, kuo tik galėsiu 🙂

1. Torto lakštus kepame ant kepimo popieriaus, taigi, kartu. T.y. tešlą iškočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus, pagal nusipieštus kontūrus apipjauname, apipjautus kraščiukus nuimame, o gražų tešlos apskritimą kartu su visu kepimo popieriumi dedame ant skardus ir – į orkaitę 🙂
2. Abejoju, ar su šakute pavyks išplakti grietinėlę iki standžių putų… O jei nepavyks, tuomet kremas nebus tvirtas, tortas nesustings ir viskas „išplauks”… taigi, čia gali kilti problemų. Todėl siūlyčiau plaktuvą jei ne įsigyti, tai tiesiog pasiskolinti 🙂
3. Torto viršutinis tešlos lakštas apteptas tuo pačiu torto kremu, o ant kremo užlietas juodas šokoladas. Kraštų kremu aptepti nebūtina, bet galima. Priklauso nuo to, kaip puoši tortą 🙂

Linkiu didelės sėkmės ir labai skanaus torto! O jei iškils dar klausimų, esu visada pasiruošusi atsakyti 🙂

P.S. Labai ačiū už gražius žodžius saulėtai virtuvei. Man tai – įkvėpti gaminti – labai daug reiškia 🙂

Reply
Kotryna 27 Rgs ’11 - 8:59 pm

Dar kartą ačiū! 🙂
Na viskas aišku kaip ir, reiškia tortas bus dieviškas. 😀

Reply
Asta 28 Rgs ’11 - 4:39 am

Kotryna, laikysiu kumščius! 🙂
Ir labai lauksiu komentarų 😉

Reply
Simona 9 Sau ’12 - 6:21 pm

Kiek pasebejau, cia visos dekoja, kazka paso, be ne viena nebade kepi sio toro. MAn labai gaila, nes nera bendraminciu. Nenoriu pasirodyi nepopuliari, be man jis nesigavo 10/10 nors dariau visiskai pagal recepa. Kremas ikrai nuostabus, ir skonis ir susingo puikiai, be su laksais kazkas netaip. Jie gavosi kietoki, ir as ju nesulaisciau (nes nebuvo o pamineta recepte) niekuo, tai ir valgan ji tik sekancia diena tortas vistiek buvo kietokas, nors is 6 biskvtu dejau tik 4. Nzn kas butu gavesi jei visus 6 buciau sudejusi, kremo tikram kiekiui laksu tikrai per mazai. Ir is sito teslos kiekio jie man nesigavo labai jau ploni, gal 5mm storio (man noreusi plonesniu, tai jnau kitam kartui zinosiu). Neskaiant nesklandumu, skonis puikus.

Reply
Asta 11 Sau ’12 - 9:34 pm

Simona, gaila, kad dešimtuko tortas nepasiekė – na, perskaičius, kaip pavyko, manau, kad nė 8 nepasiekė, ar ne? Gaila 🙁 Tačiau nežinau, kodėl Jums nepavyko – man tortas gavosi tikrai pakankamai drėgnas (kaip ir rašiau aprašyme), ir visi biskvitai buvo minkšti. O dėl kremo, tai žinau, kad jo atrodo labai mažai – man irgi taip atrodė – tačiau šiame torte, kaip matot nuotraukoje, taip ir yra, kad biskvito ir kremo sluoksneliai panašaus storio, taigi, kremo ir yra plonai plonai tepama.
O, žinot, pagalvojau dabar – kelintą dieną Jūs valgėte? Kaip ir rašiau, tortas skaniausias antrą – trečią dieną nuo sutepimo, nes būtent tada jau visi sluoksneliai būna persigėrę. Gal šitą punktą praleidot netyčiom? 🙂

Reply
Virtuves baldai 27 Kov ’12 - 2:37 pm

Gal ir nesveika, užtat skanu

Reply
Asta 31 Kov ’12 - 8:45 pm

Kodėl gi dabar nesveika? 😮 Viskas sveika, kas su saiku 🙂

Reply
Širlė 2 Gru ’12 - 6:39 pm

3. Grietinėlėje išbrinkusią grietinėlę pakaitinti ant nedidelės ugnies (arba mikrobangų krosnelėje), kol ji ištirps.

tai čia želatiną į grietinėlę? ar kaip?
ačiū

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:29 pm

Oi. „Grietinėlėje išbrinkusią želatiną”. Atsiprašau už klaidą 🙂

Reply
Eglė 2 Spa ’18 - 10:39 am

Aš į šio torto kremą želatinos visai nedėčiau… kiek darau medaus tortus, puikiai kremas išsiplaka, ir būna labai minkštas.

Reply
Asta 4 Spa ’18 - 11:41 am

Egle, tikra tiesa, dabar, gamindama medaus tortą, aš irgi nebededu želatinos 🙂 Puikiai išsiplaka kremas, įsigeria į biskvitus ir būna tvirtas!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų