Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

parašė Asta 20 Vas ’18
DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Nuo pat ryto visą dieną sninga, didelėmis ir baltomis snaigėmis, lyg būtų pats žiemos vidurys. Bet.. Ar jaučiate? Paskutinės žiemos dienos. Teliko dar gera savaitė ir viskas, ir pagaliau pavasaris! Pasikartosiu, kad šie metai buvo bene pirmieji, kai aš ir tiesų nuoširdžiai mėgavausi žiema. Neburnojau, nepykau ir nesiskundžiau tuo, kokia ji ilga ir šalta; vietoje to ėmiau ir išmokau mėgautis tais dalykais, kurie teikia džiaugsmą net man, šalčio tikrai nemylinčiai. Bet pavasario laukimas vis tiek labai stiprus, kaip ir kasmet; iki pat pirštų galiukų.

To negalima nepastebėti; kai debesys prasisklaido, saulė tampa vis drąsesnė. Vakar, stumiant mažylio ratus Neries pakrante per dar nespėjusį ištirpti sniegą, ji buvo tokia drąsi ir taip maloniai šildė, kad pradėjau svajoti apie džiaugsmą kuo greičiau savo mylimiausią mėlyną paltą pakabinti į spintą iki kitos žiemos.

Ir dienos, jos vis ilgesnės, vis šviesesnės. Būna rytų, kai pažadina pro langą besiskverbianti šviesa (palydėta mažylio čiauškėjimo, žinoma; jų pokalbiai su pliušine dryžuota žirafėle rytais patys nuoširdžiausi – tiek daug sapnų reikia išpasakoti!).

Nors už lango dar žiema – balta ir kartais ne juokais vėjuota, – mano mintyse jau pavasaris. Žalias ir mėlynas, šviesus ir saulėtas, išlauktas, pasiilgtas. Ilgi pasivaikščiojimai ir keliskart mažiau drabužių sluoksnių. Trintų vaisių kokteiliai, didelės porcijos ledų, pilnos stiklinės naminio limonado ir pilnos lėkštės šviežių salotų. O, kaip aš laukiu!

Bet. Dar žiema. Šaltukas dar gnaibo nosį ir žandus, o išeinant iš namų nevalia pamiršti nei šaliko, nei pirštinių. Vakarais vis dar gera užsidegti kvepiančias žvakes ir arbatą plikyti ne puodeliais, o pilnais arbatinukais. O vakarienėms… vakarienėms vis dar norisi dubenėlio šildančios sriubos.

 Daržovių ir sūrio sriuba

 Daržovių ir sūrio sriuba

Skonis: 9/10. Soti, tiršta, šildanti ir vis dar žvarbioms žiemos dienoms idealiai tinkanti sriuba. Nedvejodami pridėkite kitų mėgstamų daržovių, o sūrio siūlau nepagailėti; bet kuriuo atveju šią sriubą bus sunku paversti visiškai sveikuolišku patiekalu. Bet jei kalorijų neskaičiuojate, – pirmyn, sriuba labai gardi!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Life Made Simple

 Daržovių ir sūrio sriuba

Daržovių ir sūrio sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

5 valg. š. sviesto
1 svogūno
4 skiltelių česnako
2-3 didelių morkų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
3 vidutinio dydžio bulvių
1 brokolio
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
6 valg. š. miltų
3 stiklinių (750 ml) pieno
200 g fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode ištirpinkite vieną šaukštą sviesto. Suberkite smulkiai kapotą svogūną, kapotas česnako skilteles, plonais griežinėliais pjaustytas morkas. Pakepinkite virš vidutinio dydžio ugnies kelias minutes, kol svogūnai suminkštės.
2. Supilkite sultinį. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir žiedynėliais išskaidytą brokolį. Pagardinkite džiovintomis itališkomis žolelėmis, druska ir pipirais. Virkite virš silpnos ugnies 7-10 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite keturis šaukštus sviesto. Sumažinkite ugnį ir į keptuvę suberkite miltus. Gerai išmaišykite ir maišydami pakepinkite vieną minutę. Lėtai, nuolat maišydami šluotele, į keptuvę dalimis pilkite pieną. Turite gauti vientisą masę. Kai supilsite visą pieną, ji bus skystoka, tačiau vis dar maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.
4. Paruoštą baltąjį padažą supilkite į puodą su sriuba ir gerai išmaišykite. Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir dar kartą permaišykite, kol šis išsilydys.
5. Patiekite iš karto. Skanaus!

 Daržovių ir sūrio sriuba

brokoliaibulvėsčesnakaimorkossriubasultinyssūris
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas
kitas įrašas
BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais ir keptomis daržovėmis

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

SALDUMYNAI

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Imbierinis sirupas kavai

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21
  • Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

    14 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (489)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų