Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

parašė Asta 20 Vas ’18
DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Nuo pat ryto visą dieną sninga, didelėmis ir baltomis snaigėmis, lyg būtų pats žiemos vidurys. Bet.. Ar jaučiate? Paskutinės žiemos dienos. Teliko dar gera savaitė ir viskas, ir pagaliau pavasaris! Pasikartosiu, kad šie metai buvo bene pirmieji, kai aš ir tiesų nuoširdžiai mėgavausi žiema. Neburnojau, nepykau ir nesiskundžiau tuo, kokia ji ilga ir šalta; vietoje to ėmiau ir išmokau mėgautis tais dalykais, kurie teikia džiaugsmą net man, šalčio tikrai nemylinčiai. Bet pavasario laukimas vis tiek labai stiprus, kaip ir kasmet; iki pat pirštų galiukų.

To negalima nepastebėti; kai debesys prasisklaido, saulė tampa vis drąsesnė. Vakar, stumiant mažylio ratus Neries pakrante per dar nespėjusį ištirpti sniegą, ji buvo tokia drąsi ir taip maloniai šildė, kad pradėjau svajoti apie džiaugsmą kuo greičiau savo mylimiausią mėlyną paltą pakabinti į spintą iki kitos žiemos.

Ir dienos, jos vis ilgesnės, vis šviesesnės. Būna rytų, kai pažadina pro langą besiskverbianti šviesa (palydėta mažylio čiauškėjimo, žinoma; jų pokalbiai su pliušine dryžuota žirafėle rytais patys nuoširdžiausi – tiek daug sapnų reikia išpasakoti!).

Nors už lango dar žiema – balta ir kartais ne juokais vėjuota, – mano mintyse jau pavasaris. Žalias ir mėlynas, šviesus ir saulėtas, išlauktas, pasiilgtas. Ilgi pasivaikščiojimai ir keliskart mažiau drabužių sluoksnių. Trintų vaisių kokteiliai, didelės porcijos ledų, pilnos stiklinės naminio limonado ir pilnos lėkštės šviežių salotų. O, kaip aš laukiu!

Bet. Dar žiema. Šaltukas dar gnaibo nosį ir žandus, o išeinant iš namų nevalia pamiršti nei šaliko, nei pirštinių. Vakarais vis dar gera užsidegti kvepiančias žvakes ir arbatą plikyti ne puodeliais, o pilnais arbatinukais. O vakarienėms… vakarienėms vis dar norisi dubenėlio šildančios sriubos.

 Daržovių ir sūrio sriuba

 Daržovių ir sūrio sriuba

Skonis: 9/10. Soti, tiršta, šildanti ir vis dar žvarbioms žiemos dienoms idealiai tinkanti sriuba. Nedvejodami pridėkite kitų mėgstamų daržovių, o sūrio siūlau nepagailėti; bet kuriuo atveju šią sriubą bus sunku paversti visiškai sveikuolišku patiekalu. Bet jei kalorijų neskaičiuojate, – pirmyn, sriuba labai gardi!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Life Made Simple

 Daržovių ir sūrio sriuba

Daržovių ir sūrio sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

5 valg. š. sviesto
1 svogūno
4 skiltelių česnako
2-3 didelių morkų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
3 vidutinio dydžio bulvių
1 brokolio
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
6 valg. š. miltų
3 stiklinių (750 ml) pieno
200 g fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode ištirpinkite vieną šaukštą sviesto. Suberkite smulkiai kapotą svogūną, kapotas česnako skilteles, plonais griežinėliais pjaustytas morkas. Pakepinkite virš vidutinio dydžio ugnies kelias minutes, kol svogūnai suminkštės.
2. Supilkite sultinį. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir žiedynėliais išskaidytą brokolį. Pagardinkite džiovintomis itališkomis žolelėmis, druska ir pipirais. Virkite virš silpnos ugnies 7-10 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite keturis šaukštus sviesto. Sumažinkite ugnį ir į keptuvę suberkite miltus. Gerai išmaišykite ir maišydami pakepinkite vieną minutę. Lėtai, nuolat maišydami šluotele, į keptuvę dalimis pilkite pieną. Turite gauti vientisą masę. Kai supilsite visą pieną, ji bus skystoka, tačiau vis dar maišydami pakaitinkite, kol sutirštės.
4. Paruoštą baltąjį padažą supilkite į puodą su sriuba ir gerai išmaišykite. Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir dar kartą permaišykite, kol šis išsilydys.
5. Patiekite iš karto. Skanaus!

 Daržovių ir sūrio sriuba

brokoliaibulvėsčesnakaimorkossriubasultinyssūris
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas
kitas įrašas
BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais ir keptomis daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Porų pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Paprastas tuno pyragas

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Kokosiniai sausainiai

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

Morengų, grietinėlės ir braškių desertas „Eton Mess“

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Sviestiniai sausainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų