Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Keksas su spanguolėmis

parašė Asta 3 Lap ’09
Keksas su spanguolėmis

Skonis: 9/10. Kartais pagaunu save sakydama „oi, ne, šito aš nemėgstu…” ir tuo pačiu metu galvodama: „o gal tik per retai ragauju?”.  Taip ir su spanguolėm. Uogienės jų aš tikrai nemėgstu, tačiau kepiniuose – o gal?..
52 skanioms savaitėms paskelbus spanguolių savaitę, išdrįsau pamėginti. Ir gerai, kad išdrįsau, nes šiandien desertui valgiau išties puikaus skonio purų, dar šiek tiek šiltą, maloniai kvepiantį keksą. Saldų kepinį su trupučiuką maloniai karstelėjusiu įdaru.
Ir apie įdarą, pastaba: uogų aš dėjau šiek tiek mažiau, nes skleidžiant tuos sluoksnelius man pasirodė, kad jų ten, vaje, kiek daug, ir kad man jos visos kepant išburbuliuos, ir teks valgyt spanguoles su keksu, o ne keksą su spanguolėm 😀 Bet pasirodo, jos nėra tokios uogos-niekšės kaip kad mėlynės, pavyzdžiui, ir prapjovus kepinį, pagalvojau, kad galėjau sudėt ir visas.
Ir dar pagiriamasis žodis pačiam keksui – labai labai skanus! Drąsiai galima mėginti su įvairiausiais įdarais ir eksperimentuoti nuo… iki…, nes bent jau pats kekso pagrindas – tešla – tikrai nenuvils 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Whitney in Chicago

Keksas su spanguolėmis (1)

Keksas su spanguolėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 16 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 50-60 min.

INGREDIENTAI

2 puodeliai (450 g) šviežių ar šaldytų (atšildytų) spanguolių
1 ¾ puodelio (350 g) cukraus
2 puodeliai (300 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
¾ arb.š. druskos
115 g sviesto, minkšto
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. valinės ekstrakto
½ puodelio (135 g) pieno

GAMINIMO EIGA

Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Paruošti 25 x 11 cm. dydžio (ar panašaus) kepimo indą.
Sutrinti spanguoles su ½ puodelio cukraus iki vienosios masės. Supilti masę į kiaurasamtį ir nuvarvinti.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską dubenyje. Suplakti sviestą ir likusius 1 ¼ puodelio cukraus, kol masė pabals ir taps puri, apie 3 minutes, Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Įmaišyti vanilės ekstraktą. Lėtai maišant per tris kartus supilti miltų mišinį ir pieną (miltai, pienas, miltai, pienas, miltai, pienas). Turime gauti gražią vientisą masę.
Trečdalį paruoštos tešlos supilti į kepimo indą. Tolygiai per visą plotą (tik paliekant po 1 cm. iš visų kepinio pusių) paskirstyti trintas spanguoles. Sudėti antrą trečdalį tešlos, tuomet – antrą pusę spanguolių. Galiausiai ant viršaus tolygiai paskleisti paskutinį trečdalį tešlos.
Kepti orkaitėje apie 50 – 60 minučių, kol gražiai parus, o medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus. Šiek tiek atvėsinti ir patiekti šiltą ar kambario temperatūros. Galima prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

keksaspienassaldumynaispanguolėsvanilė
13 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Moliūgų risotto su vištiena
kitas įrašas
Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Aguoninis obuolių pyragas

Imbierinės spurgos

Tortas „Boružė”

Tortas „Rožių kerai”

Karamelinės cinamoninės bandelės

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Falafeliai su Tahini padažu

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Trinta burokėlių sriuba

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

GĖRIMAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Moliūgų kava

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

13 komentarai

julė 4 Lap ’09 - 12:51 am

vajei, koks grožis. taip ir norisi norisi 🙂 o dar tas ruožiokas įdaro, žavu.

Reply
julė 4 Lap ’09 - 12:52 am

beje, man labai patinka tavo paraštėje esantis „greitu metu ragausime” – taip ir tįsta seilė pagalvojus..

Reply
Forelle 4 Lap ’09 - 10:45 am

Keksas atrodo nuostabiai. Atrodo, net skonį jaučiu. Labai mėgstu spanguoles, gaila, kad tik viena šeimoje, tai dažniausiai valgau trintas su kokia koše. Bet jau pasižadėjau sudalyvauti šioje spanguolių savaitėje.

Reply
Asta 4 Lap ’09 - 11:25 am

Jule, ačiū 🙂 Man tas ruoželis irgi visą grožį sukuria, toks… toooks 😀 O įrašus talpinti pagal „greitu metu ragausime” kažkaip dažnai vis nepavyksta, nors stengiuos 🙂

Forelle, žinoma, kad skubėk dalyvauti! O tokį keksą, kuris viens-du ir pasidaro, tai galima ir iš mažytės normos asmeniškai sau išsikepti, juk pasilepinti reikia 😉

Reply
rozmarinas 11 Lap ’09 - 11:06 am

labas, aš atsimenu, kad tavo senajame bloge buvo šokoladiniai obuolių-bulvių keksiukai, gal galėčiau gauti jų receptą?

Reply
Asta 11 Lap ’09 - 11:23 am

rozmarine, prašom 😉

Šokoladiniai obuolių – bulvių keksiukai

100g sviesto
100g cukraus
100g virtų maltų bulvių
2 kiaušiniai
100g miltų
2 valg.š. pieno
2 valg.š. kakavos miltelių
1/2 arb.š. kepimo miltelių
2 valg.š. tiršto slyvų džemo
2 obuoliai

Sviestą išsukti su cukrumi. Sudėti virtas maltas bulves ir gerai išmaišyti. I masę supilti gerai išplaktus kiaušinius, suberti miltus, pieną, kakavą, kepimo miltelius ir viską išsukti iki vientisos masės. Suberti nuluptus kubeliais pjaustytus obuolius ir sudėti slyvų džemą. Lengvai išmaišyti.
Masę išdėlioti į keksiukų formeles (skirsčiau į 12 formelių, bet tokiam kiekiui tešlos truputį per mažai, dėčiau į 8-10 formelių) ir kepti 180 C orkaitėje 25 – 30 min.

Skanaus! 🙂

Reply
rozmarinas 14 Lap ’09 - 9:44 am

Labai ačiū 🙂

Reply
Jurga 26 Geg ’10 - 10:08 am

kepiau su netrintom spanguolėm vienąsyk, o kitąkart su rabarbarais: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=579744&view=findpost&p=37693810.
ačiū už receptą, tikrai lengvas receptas, o ir variantų aug galima sugalvot 😉

Reply
Asta 1 Bir ’10 - 7:19 pm

Taip, Jurga, keksai yra dėkingi labai tuo, kad čia visko nuo-iki prisigalvot galima, o bazinis receptas ir bazinis skonis nesikeičia ir lieka labai skanūs :)) Tavo keksai atrodo puikiai! 😉

Reply
Loreta 10 Rgs ’11 - 2:48 pm

O jeigu dėti džiovintas spanguoles? Arba gal galėtumėte parekomenduoti kitą keksą, kur tiktų džiovintos spanguolės.

Reply
Asta 13 Rgs ’11 - 7:11 pm

Loreta, džiovintų vaisių ir uogų visiškai nevalgau, tačiau juk keksas – labai dėkingas kepinys! Į kekso tešlą galima maišyti bet kokius norimus priedus, ir gausite vis kitokį keksą. Todėl drąsiai kad ir šį keksą galite kepti su džiovintomis spanguolėmis 🙂

Reply
Ieva 7 Lap ’14 - 3:39 pm

SUPERINIS RECEPTAS! pagaminau iš sios tešlos 29 vnt keksiukų :p tobula!

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 6:14 pm

Ieva, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Jurga Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų